Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου και χαράκτη Μάνου Ιωαννίδη με τίτλο Faces & Bodies,

Σημαντικές προσωπικότητες στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάνου Ιωαννίδη στο Μουσείο «Σοφία Λασκαρίδου» 

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025 τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου και χαράκτη Μάνου Ιωαννίδη με τίτλο Faces & Bodies, στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας – Μουσείο «Σοφία Λασκαρίδου».  

Advertisement
 

Η Πινακοθήκη πλημμύρισε από φίλους της τέχνης, ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού, επιχειρηματίες αλλά και πολιτικούς εκπροσώπους, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τον καλλιτέχνη και το έργο του. Τα εγκαίνια της έκθεσης κήρυξε ο Γιώργος Τανισκίδης, Πρόεδρος ΔΣ της Optima Bank, ο οποίος απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της υποστήριξης της σύγχρονης ελληνικής τέχνης. 

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης υπογράμμισε «ότι η πόλη μας είναι ανοιχτή σε δημιουργούς που εμπνέουν, συγκινούν και ενώνουν τους ανθρώπους». Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Baybars Altuntas, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Φόρουμ Επενδυτών σε Νεοφυείς Επιχειρήσεις, αναδεικνύοντας τη διασύνδεση της τέχνης με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. 

Σημαντικές προσωπικότητες στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάνου Ιωαννίδη στο Μουσείο «Σοφία Λασκαρίδου» 
Γιώργος Τανισκίδης, Μάνος Ιωαννίδης, Κώστας Ασκούνης

Στην κατάμεστη αυλή του ιστορικού κτιρίου, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, ο βουλευτής Νότης Μηταράκης, οι πρώην Υπουργοί Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μάνος Στεφανίδης, καθώς και ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος. 

Η βραδιά πλαισιώθηκε από μια ξεχωριστή καλλιτεχνική στιγμή, καθώς προς τιμήν του Γιώργου Χατζηνάσιου ερμηνεύτηκαν αγαπημένες του μελωδίες από τον Αντιδήμαρχο Καλλιθέας Γιώργο Γερολυμάτο και τη Βασιλεία Καλλίτση, ενώ ο Βασίλης Μαστοράκης, Διευθυντής του Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης», παρουσίασε στην κλασική κιθάρα έργα του μεγάλου δημιουργού. 

Η έκθεση Faces & Bodies θα διαρκέσει έως την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025 και αποτελεί μια ωδή στην ανθρώπινη μορφή ως τόπο μνήμης και επιθυμίας. Πορτρέτα εμβληματικών προσώπων της σύγχρονης και ιστορικής κουλτούρας, φιλοτεχνημένα σε pop-art ύφος με ζωηρά χρώματα και χειροποίητες τεχνικές, άλλα χαραγμένα με χρυσό σε μαύρο plexiglass και άλλα ξυλόγλυπτα συναντούν ζωγραφικά και χαρακτικά γυμνά έργα, αφιερωμένα στη Σοφία Λασκαρίδου, ως ένα εικαστικό χρέος τιμής του καλλιτέχνη προς την πρώτη Ελληνίδα ζωγράφο που εισήλθε, τολμηρά και πρωτοπόρα, στη Σχολή Καλών Τεχνών. 

Advertisement
ΔΕΗ

Σημαντικές προσωπικότητες στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάνου Ιωαννίδη στο Μουσείο «Σοφία Λασκαρίδου» 
Μάνος Ιωαννίδης, Κώστας Ασκούνης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Γερολυμάτος, Μάνος Στεφανίδης

Advertisement

Επόμενοι σταθμοί

O Μάνος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει έργα του στην έκθεση Hotel Experience στην Τεχνόπολη. Ο Ιωαννίδης έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη της κοινότητας των αρχιτεκτόνων και designers, που επιλέγουν τη δουλειά του όχι μόνο για κατοικίες υψηλού κύρους αλλά και για ξενοδοχειακούς χώρους, συνδέοντας την καλλιτεχνική του ταυτότητα με την εμπειρία της φιλοξενίας σε διεθνές επίπεδο. 

Λίγα λόγια για τον Καλλιτέχνη

Ο Μάνος Ιωαννίδης, με ρίζες από τη Μικρά Ασία και καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, χαράζει τη δική του διαδρομή στο ελληνικό και διεθνές εικαστικό τοπίο, συνδυάζοντας ζωγραφική, χαρακτική και πειραματικά μέσα. Η δουλειά του φέρει έντονες αναφορές στην αρχαία ελληνική γραφή, στην pop κουλτούρα και σε σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα, γεφυρώνοντας την παράδοση με την οικουμενική αγωνία του σήμερα.

Έργα του έχουν εκτεθεί σε σημαντικά κέντρα (Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο, Σμύρνη, Αθήνα) και ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, όπως το Μουσείο Κατσίγρα, καθώς και το ίδιο το Μουσείο Λασκαρίδου. Έχει τιμηθεί με διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων: UNESCO (2022), WBAF/G20 (2024), Who is Who International (2025).

Το έργο του Ιωαννίδη δεν αποτυπώνει απλώς μορφές· αναμοχλεύει μνήμες, προκαλεί το βλέμμα, ενεργοποιεί το σώμα. Κάθε του επιφάνεια γίνεται ένας τόπος συνάντησης του αισθητικού με το υπαρξιακό.

Σημαντικές προσωπικότητες στα εγκαίνια της έκθεσης του Μάνου Ιωαννίδη στο Μουσείο «Σοφία Λασκαρίδου» 
Μάνος Ιωαννίδης


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι

22/10/25 10:11 μμ

Μια 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι

Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς

22/10/25 10:11 μμ

Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κιλκίς

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Οκτωβρίου

22/10/25 9:57 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Οκτωβρίου

Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας - ESMO 2025- Το όραμα της Bayer για τον μετασχηματισμό της φροντίδας του καρκίνου του προστάτη

22/10/25 10:09 μμ

Συνέδριο Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ογκολογίας – ESMO 2025- Το όραμα της Bayer για τον μετασχηματισμό της φροντίδας του καρκίνου του προστάτη

Ζυμαρικά: Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος βρασμού για κάθε είδος

22/10/25 9:54 μμ

Ζυμαρικά: Ποιος είναι ο ιδανικός χρόνος βρασμού για κάθε είδος

Γλυκό κουταλιού σύκο, η κλασική συνταγή

22/10/25 9:52 μμ

Γλυκό κουταλιού σύκο

Πρόληψη: Η Μεγάλη Πρόκληση της Δημόσιας Υγείας

22/10/25 9:55 μμ

Πρόληψη: Η Μεγάλη Πρόκληση της Δημόσιας Υγείας

Πάνω από 200 εκθέτες στην Thessaloniki Boat & Fishing Show 2025

22/10/25 9:49 μμ

Πάνω από 200 εκθέτες στην Thessaloniki Boat & Fishing Show 2025

Έδεσσα: Δώρισαν τα μαλλιά τους για παιδιά με καρκίνο - video

22/10/25 9:44 μμ

Έδεσσα: Δώρισαν τα μαλλιά τους για παιδιά με καρκίνο – video

Μελέτη διαπιστώνει ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση του καρκίνου

22/10/25 9:47 μμ

Μελέτη διαπιστώνει ότι το εμβόλιο κατά του Covid-19 πυροδοτεί ανοσολογική αντίδραση για την καταπολέμηση του καρκίνου

Κ. Πιερρακάκης: Το επόμενο βήμα στην ψηφιακή μας στρατηγική είναι να ενσωματώσουμε το AI σε κάθε πτυχή της οικονομίας και του κράτους

22/10/25 9:15 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Το επόμενο βήμα στην ψηφιακή μας στρατηγική είναι να ενσωματώσουμε το AI σε κάθε πτυχή της οικονομίας και του κράτους

Απονομή του βραβείου «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» σε αριστούχους μαθητές από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Σερρών

22/10/25 9:10 μμ

Απονομή του βραβείου «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» σε αριστούχους μαθητές από την ΈΑΑΣ Σερρών

Σχολιάστε

δεκατρία − 7 =