Μια εύκολη μακαρονάδα που αναβαθμίζεται με την προσθήκη του φασκόμηλου και ξεφεύγει από τις συνηθισμένες γεύσεις. Ετοιμάζεσαι μέσα σε δέκα λεπτά και η τριμμένη παρμεζάνα στο τελείωμα την απογειώνει.
15΄ προετοιμασία 30΄ μαγείρεμα 5 μερίδες
Υλικά
- 500 γρ. σκιουφιχτά, ή όποια ζυμαρικά μας αρέσουν
Για τη σάλτσα
- 2 κ.σ. φασκόμηλο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε κυβάκια
- 500 ml ζωμός από κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- παρμεζάνα
Διαδικασία
- Για τα σκιουφιχτά με κοτόπουλο, μανιτάρια και φασκόμηλο, πρώτα βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατάμε από το νερό που έβρασαν μία κούπα. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. από το βούτυρο και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε, για λίγο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και προσέχουμε να μην καεί.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε να σοταριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους, για περίπου 6-7 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι τα μανιτάρια, μαζί με το φασκόμηλο και το σκόρδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε μία ακόμα κουταλιά βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε τον μισό από το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Ανακατεύουμε τακτικά, προσέχοντας να μην στεγνώσει το κρέας και συμπληρώνουμε τμηματικά με λίγο ζωμό. Σκοπός μας είναι όταν το κοτόπουλο έχει βράσει, να έχουμε λίγα από τα υγρά του στη βάση του τηγανιού. Μπορεί να μην χρειαστεί να ρίξουμε όλο το ζωμό. Πρέπει να το μαγειρέψουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαλακό και ζουμερό.
- Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και το φασκόμηλο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που έχουμε φυλάξει από τα βρασμένα μακαρόνια, ¼ του φλ. περίπου ή μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή, και την τελευταία κουταλιά από το βούτυρο.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται καθώς και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
πηγή skai.gr
Φωτογραφίες | Γωγώ Ξαγοράρη