«Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμενε να ακούσει η κοινωνία και οι παραγωγικοί φορείς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» ο ... Περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμενε να ακούσει η κοινωνία και οι παραγωγικοί φορείς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του «Πρώτου Προγράμματος» ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Advertisement
 

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Τα μέτρα και οι προτάσεις που καταθέτουμε είναι κοστολογημένα. Εν προκειμένω, 9,5 δισ. ευρώ είναι το δημοσιονομικό αποτύπωμα των παρεμβάσεων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας. Το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, μετά την αφαίρεση των υπερκερδών που θα φορολογηθούν στο σύνολο τους, είναι 5,61 δισ. ευρώ, σχεδόν ίδιο δηλαδή με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα των προτάσεων της ΝΔ που είναι 5,5 δισ. ευρώ. Είναι μικρότερο ακόμη και από την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης για το πρώτο εξάμηνο του 2022».
Σχολιάζοντας την αντίδραση της κυβέρνησης είπε: «Είναι υποκριτικό η κυβέρνηση από τη μία μεριά να παραδέχεται την υπερφορολόγηση που έχει ξεπεράσει ήδη τα 6 δισ. ευρώ και μετά να κάνει κριτική στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχει χαμηλότερο δημοσιονομικό αποτύπωμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν πρόκειται να επιτρέψει την επιδότηση της ακρίβειας όπως κάνει εδώ και ένα έτος η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας είπε: «Οι λογαριασμοί έχουν την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη. Η ΝΔ προσπαθεί να κρυφτεί από την πραγματικότητα. Επί ΝΔ επίσης παράγονται υπερκέρδη στην αγορά ενέργειας, τα οποία μετά από δική μας πίεση αναγκάστηκε να παραδεχτεί και να δεσμευτεί ότι θα φορολογήσει ο κος Μητσοτάκης. Μέχρι σήμερα βέβαια δεν έχει επιστραφεί ούτε ένα ευρώ!».

Χαρακτήρισε «σύστημα Φρανκεστάιν» το νέο μηχανισμό διαμόρφωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας αφού, όπως υποστήριξε «η ΔΕΗ για παράδειγμα πουλάει στα 788 ευρώ ανά μεγαβατώρα όταν η μέση τιμή χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας είναι στα 438 ανά μεγαβατώρα. Πάνω από 300 ευρώ υπερκέρδη ανά μεγαβατώρα δηλαδή! Φανταζόμασταν ότι θα πληρώναμε με 1,9 δισ. ευρώ επιδοτώντας την ακρίβεια και τα υπερκέρδη με χρήματα των πολιτών;».

Advertisement
MEGA

Ο κ. Φάμελλος υπενθύμισε ότι, όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η τιμή του ρεύματος δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ, κάτι που γνωρίζουν καλά οι καταναλωτές.
Ερωτηθείς τέλος για το ζήτημα των υποκλοπών απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έγιναν ποτέ παρακολουθήσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκομίσει πολιτικό όφελος, όπως γίνεται τώρα από την ΝΔ στον κ. Ανδρουλάκη».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών με τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

21/11/25 1:45 μμ

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών με τον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης

Επιμελητήριο Σερρών: Πρόκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή σε εκθέσεις

21/11/25 1:40 μμ

Επιμελητήριο Σερρών: Πρόκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή σε εκθέσεις

Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων Σερρών: Κυριακάτικη ξενάγηση στα μνημεία της πόλης

21/11/25 1:34 μμ

Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Σερρών: Κυριακάτικη ξενάγηση στα μνημεία της πόλης

H startup Diffraqtion του Έλληνα Γιάννη Γαλατσάνου κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Slush 100

21/11/25 11:26 πμ

H startup Diffraqtion του Έλληνα Γιάννη Γαλατσάνου κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Slush 100

Σταύρος Παπασταύρου: «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι παντελώς αδαής, γιατί δεν ξέρει τι υπογράφει, ή είναι προκλητικός συκοφάντης.»

21/11/25 11:03 πμ

Σταύρος Παπασταύρου: «Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι παντελώς αδαής, γιατί δεν ξέρει τι υπογράφει ή είναι προκλητικός συκοφάντης»

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

21/11/25 10:58 πμ

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης

Ταεκβοντο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, «αργυρές» οι Ασημάκη και Κλακαλα

21/11/25 10:49 πμ

Ταεκβοντο: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Αριστείδης Ψαρρός, «αργυρές» οι Ασημάκη και Κλακαλα

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενσαρκώνουν την ενότητα, την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική της σημερινής Ελλάδας

21/11/25 10:44 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ενσαρκώνουν την ενότητα, την αυτοπεποίθηση και τη δυναμική της σημερινής Ελλάδας

Ιωάννινα: Υπερχείλισε ο Καλαμάς - Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Κέρκυρα

21/11/25 10:38 πμ

Ιωάννινα: Υπερχείλισε ο Καλαμάς – Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Κέρκυρα

ΔΕΕΠ Σερρών: Εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι χωρίς εκλογές με Πρόεδρο τον Νίκο Ατζιαμή

21/11/25 10:32 πμ

ΔΕΕΠ Σερρών: Εκλέγονται όλοι οι υποψήφιοι χωρίς εκλογές – Νέος Πρόεδρος ο Νίκος Ατζιαμής

Αυξημένο δανεισμό και πρόωρη αποπληρωμή χρέους προβλέπει η δανειακή στρατηγική του Δημοσίου για το 2026

21/11/25 10:20 πμ

Αυξημένο δανεισμό και πρόωρη αποπληρωμή χρέους προβλέπει η δανειακή στρατηγική του Δημοσίου για το 2026

Τα 28 σημεία του σχεδίου Τραμπ για την Ουκρανία

21/11/25 10:04 πμ

Τα 28 σημεία του σχεδίου Τραμπ για την Ουκρανία