Ο Πανσερραϊκός είχε νικήσει για τελευταία φορά την ΑΕΚ τον Μάρτη του 1991, όταν είχε επικρατήσει 1-0 με πέναλτι. Η ιστορία επαναλήφθηκε 33 χρόνια αργότερα με τον ίδιο τρόπο, καθώς ... Περισσότερα

Σοκ στις Σέρρες για την ΑΕΚ, 1-0 ο Πανσερραϊκός

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Πανσερραϊκός είχε νικήσει για τελευταία φορά την ΑΕΚ τον Μάρτη του 1991, όταν είχε επικρατήσει 1-0 με πέναλτι. Η ιστορία επαναλήφθηκε 33 χρόνια αργότερα με τον ίδιο τρόπο, καθώς τα «Λιοντάρια» επιβλήθηκαν 1-0 της Ένωσης στις Σέρρες, ξανά από την άσπρη βούλα.

Μια πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα του Χουάν Φεράντο, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και πρώτη στην έδρα τους για φέτος, που σημειώθηκε με τους Σερραίους να παίζουν με παίκτη λιγότερο από το 27ο λεπτό. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι εμφανίστηκαν γι΄ άλλη μια φορά αναποτελεσματικοί και γνώρισαν τη δεύτερη ήττα στο εφετινό πρωτάθλημα.

Με τις δύο ομάδες να «ψάχνονται» στα πρώτα λεπτά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 21΄ που καταλόγισε από υπόδειξη του VAR o Τσιάρας, σε τράβηγμα του Περέιρα στον Ντέλετιτς. Ο πρώτος σκόρερ του Πανσερραϊκού ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Στρακόσα κι άνοιξε το σκορ στο 23΄ με το πέμπτο τέρμα του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια και συνολικά έκτο, φτάνοντας τον Μορόν στην πρώτη θέση.

Η χαρά των Σερραίων, ωστόσο, κράτησε λίγο, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα η αρχική κίτρινη κάρτα στον Τέρζιτς για μαρκάρισμα στον Λαμέλα αναβαθμίστηκε σε κόκκινη, ξανά με on field review. Κι ενώ η Ένωση ακόμα δεν είχε συνέλθει από το 0-1, στο 34΄ έλειψε μόνο η τύχη από τον Μπετανκόρ για να διπλασιάσει, καθώς το εξαιρετικό σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Στρακόσα.

Από το σημείο εκείνο και ύστερα η συνάντηση μετατράπηκε σε μονόλογο και το παιχνίδι μεταφέρθηκε στο μισό των γηπεδούχων. Στο 35΄ ο  Γκουγκεσασβίλι έκανε φανταστική απόκρουση σε σουτ του Λαμέλα μέσα από την περιοχή και στο 43΄ η κεφαλιά του Πιερό έφυγε λίγο άουτ.

Η πολιορκία συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Αλμέιδα να επιτίθενται κατά κύματα κι εκείνους του Φεράντο να αμύνονται μαζικά.

Ο τεχνικός της Ένωσης πέρασε Πινέδα και Μαρσιάλ αποσύροντας Μουκουντί και Χατζισαφί κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του και στο 51΄ ο Γκουγκεσασβίλι πρόλαβε τον Περέιρα. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν ασφυκτικά, έφτασαν το 72% σε κατοχή αλλά κλασική ευκαιρία δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν.

Στο 73΄ ο Μαρσιάλ μπήκε από αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο αλλά ο διεθνής μέσος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στην εστία, ενώ ο ίδιος είχε μια κεφαλιά μόλις άουτ στο 81΄ και στο επόμενο λεπτό ο Μαρσιάλ τελείωσε άσχημα τη φάση.

Η μεγάλη στιγμή της ΑΕΚ καταγράφηκε στο 85ο λεπτό, όταν στην προσπάθεια του Πιερό ο Γκουγκεσασβίλι βρήκε την μπάλα, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ. Στο 88΄ ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έκανε άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση, σε εκτέλεση φάουλ του Ελίασον, αυτή τη φορά, ενώ στο 90΄+3 στην κεφαλιά Βίντα η μπάλα απομακρύνθηκε πριν περάσει τη γραμμή!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας

Advertisement
MEGA

ΚΟΚΚΙΝΗ: 27΄ Τέρζιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπετανκόρ, Τομάς – Χατζισαφί, Περέιρα, Βίντα

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (75΄ Κουτσογούλας), Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον, Φαρές, Ζελέν (75΄ Κάπτουμ), Στάικος, Ντέλετιτς (46΄ Καρασαλίδης), Τομάς (90΄ Χατζηστραβός), Τέρζιτς, Μπετανκόρ (75΄ Σαλαζάρ).

AEK (Mατίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Οντουμπάτζο, Βίντα, Μουκουντί (46΄ Πινέδα), Χατζισαφί (57΄ Μαρσιάλ), Σιμάνσκι, Περέιρα (70΄ Μάνταλος), Λαμέλα, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία (70΄ Ελίασον), Πιερό.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι - Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

02/02/26 12:02 πμ

Μεντιλίμπαρ: «Ξεκάθαρο το πέναλτι – Αυτά που έγιναν σήμερα εδώ δεν προάγουν το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ηλιόπουλος: «Είδατε πέναλτι-μαϊμού; Το λόγο στο εξής θα έχει ο εισαγγελέας. Σκάψανε το λάκκο που θα πέσουν μέσα μόνοι τους»

01/02/26 11:58 μμ

Ηλιόπουλος: «Είδατε πέναλτι-μαϊμού; Το λόγο στο εξής θα έχει ο εισαγγελέας. Σκάψανε το λάκκο που θα πέσουν μέσα μόνοι τους»

Ευρωπαϊκό γυναικών: Η Ουγγαρία αντίπαλος της εθνικής στον ημιτελικό

01/02/26 11:47 μμ

Ευρωπαϊκό γυναικών: Η Ουγγαρία αντίπαλος της εθνικής στον ημιτελικό

Τεττέη και Αντίνο έκαναν τη διαφορά στο 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς

01/02/26 11:42 μμ

Τεττέη και Αντίνο έκαναν τη διαφορά στο 3-0 του Παναθηναϊκού επί της Κηφισιάς

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το βαθμό από την ΑΕΚ

01/02/26 11:38 μμ

Ο Ολυμπιακός «έκλεψε» το βαθμό από την ΑΕΚ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τον νεκρό - Βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή του

01/02/26 11:33 μμ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ, βίντεο ντοκουμέντο από την αρπαγή του

Επέστρεψε στη δράση η Κατερίνα Στεφανίδη

01/02/26 11:20 μμ

Επέστρεψε στη δράση η Κατερίνα Στεφανίδη

Λάρισα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα παράλια του νομού

01/02/26 11:17 μμ

Λάρισα: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα παράλια του νομού

Ο Ντέβιντ Μπαντιέλ φέρνει τις γάτες στο προσκήνιο στη σειρά «David Baddiel: Cat Man»

01/02/26 11:11 μμ

Ο Ντέβιντ Μπαντιέλ φέρνει τις γάτες στο προσκήνιο στη σειρά «David Baddiel: Cat Man»

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: «Σκόνταψε» στη Μαδρίτη η Θέλτα

01/02/26 11:05 μμ

Αντίπαλος ΠΑΟΚ: «Σκόνταψε» στη Μαδρίτη η Θέλτα

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών: Ενημέρωση βιβλίου εθιμοτυπίας- Ποιοι καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης

01/02/26 10:59 μμ

Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών: Ενημέρωση βιβλίου εθιμοτυπίας- Ποιοι καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε γιατί δεν παντρεύτηκε με τον Νίκο Γαλανό

01/02/26 10:52 μμ

Η Κάτια Δανδουλάκη αποκάλυψε γιατί δεν παντρεύτηκε με τον Νίκο Γαλανό