11.4 C
Serres

Σοκάρει μαρτυρία γιατρού για τη φωτιά στο Παπανικολάου: Είδα ασθενείς να φλέγονται – Ένας εξαϋλώθηκε (video)

Date:

Ήρωας γιατρός άρπαξε πυροσβεστήρα και έσωσε δυο ασθενείς που φλέγονταν


Συγκλονίζουν τα όσα περιγράφει ότι έζησε ο Διευθυντής πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Σταύρος Τρύφων.

«Στις 8:50 με φώναξε νοσηλεύτρια ότι ένας άνθρωπος είναι στην πόρτα και φλέγεται! Αμέσως άρπαξα έναν πυροσβεστήρα και έσβησα τη φωτιά που έκαιγε τον άνθρωπο. Συννοσηλευόμενός του είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν έκρηξη. Στη συνέχεια είδα δεύτερο άνθρωπο να καίγεται. Πήρα δεύτερο πυροσβεστήρα και τον έσβησα», περιγράφει.

Ο κ. Τρύφων σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις στιγμές χάους που ακολούθησαν στη Β’ Πνευμονολογική, αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Η τεχνική υπηρεσία έκοψε την παροχή οξυγόνο για να μην έχουμε χειρότερα. Έπεσε και το ρεύμα και έτσι νοσηλευτικό προσωπικό και γιατροί εγκλωβίστηκαν στα γραφεία τους από τους πυκνούς καπνούς», περιγράφει ο ίδιος χαρακτηριστικά.






Ο 79χρονος που βρέθηκε νεκρός, εξαϋλώθηκε, σύμφωνα με τον κ. Τρύφων.

Οι άλλοι δύο ασθενείς που νοσηλεύονταν στον θάλαμο 206 είναι ζωντανοί. Ο ένας, 52 ετών φέρει σοβαρά εγκαύματα και νοσηλεύεται σε ΜΕΘ ενώ ο άλλος φέρει πιο ελαφρά τραύματα και νοσηλεύεται σε άλλο κτήριο του νοσοκομείου.

Πηγή thestival.gr

ΕλλάδαΣοκάρει μαρτυρία γιατρού για τη φωτιά στο Παπανικολάου: Είδα ασθενείς να φλέγονται...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ντε Γκρες το επίθετο που επέλεξε η τέως βασιλική οικογένεια – Παύλος και Νικόλαος κατέθεσαν αίτηση για ιθαγένεια

Τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατέθεσαν σήμερα αίτηση...

Ηράκλειο: Σε σύγχυση ο 33χρονος που σκότωσε με το Ι.Χ. του την 36χρονη – Απαντήσεις ζητά η οικογένεια του θύματος

Τις προηγούμενες ημέρες ο δράστης είχε νοσηλευτεί με εισαγγελική...

Γιατί δεν πρέπει να παρκάρουμε με στριμμένες τις ρόδες του αυτοκινήτου

Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση σε ένα ερώτημα που...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα