Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του Στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Νίκος, κάτοικος Παιανίας ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος από εχθές το μεσημέρι στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης.

«Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία», είπε ο κ. Νίκος.

«Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οχήματα πηγαίνουν αντίθετα επί της Αττικής Οδού, προσπαθώντας να βρουν τρόπο διαφυγής, ενώ αγωνία υπάρχει και για τους εργαζόμενους στα διόδια, οι οποίοι παραμένουν επίσης εγκλωβισμένοι.

Εγκλωβίστηκε στη Μεσογείων με τον χειρουργημένο πατέρα της

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η κ. Ειρήνη Ξενάκη, για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων για 12 ώρες.

«Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι. Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια», είπε η κ. Ξενάκη.

«Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών», πρόσθεσε η ίδια.

Advertisement
MEGA

Μόνο με αλυσίδες η μετακίνησε σε Μεσογείων & Κατεχάκη

Την ίδια ώρα η κατάσταση στη Μεσογείων παραμένει τραγική, με δεκάδες αυτοκίνητα παρατημένα και τους δρόμους. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε επί της Μεσογείων, μετά τη γέφυρα της Κατεχάκη, έξω από το νοσοκομείο Σωτηρία. Η διέλευση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς το έδαφος είναι εξαιρετικά ολισθηρό, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται.

Το ύψος του χιονιού έξω από το νοσοκομείο φτάνει το ένα μέτρο, ενώ και στην Κατεχάκη, το χιόνι που έχει συσσωρευτεί είναι πολύ. Στην περιοχή υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Πηγή MEGA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 9:43 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα

03/04/26 9:00 μμ

Σέρρες: Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων ενόψει του Πάσχα