Στ. Αραχωβίτης: Απαράδεκτη ηθικά και ποινικά κολάσιμη η εγκατάλειψη ζώων συντροφιάς ή η κακοποίησή τουςΤο πρόβλημα των αδέσποτων ζώων επανέρχεται στη δημοσιότητα . Αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά κυνοκομεία. Με αυτή την αφορμή ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κος Αραχωβίτης εξέδωσε ανακοίνωση.

 

elections
Kompoloi
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ
Green Cola
NIKOS ZAPARAS

Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων επανέρχεται στη δημοσιότητα . Αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για την κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά κυνοκομεία.

Με αυτή την αφορμή ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κος Αραχωβίτης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οφείλεται στην έλλειψης παιδείας και οδηγεί τα ζώα σε εγκατάλειψη και εξαθλίωση.
Από την άλλη, προσπάθειες, «διαχείρισης» από δημοτικούς ή ιδιωτικούς φορείς με την δημιουργία χώρων υποδοχής και φροντίδας, πολλές φορές είναι αναποτελεσματικές. Υπάρχουν παράλληλα καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες και διαδρομές αλλά και για απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων συντροφιάς ή της κακοποίησης τους είναι απαράδεκτο ηθικά και ποινικά κολάσιμο», συνεχίζει η ανακοίνωση του υπουργού και καταλήγει:


« Σε μια οργανωμένη και ευνομούμενη Πολιτεία, και από την θέση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχω το καθήκον να παρέμβω προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων στα δημοτικά και ιδιωτικά κυνοκομεία. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται η πολιτική του ΥπΑΑΤ, ώστε να εξασφαλιστεί η τήρηση της ενωσιακής νομοθεσίας και των κανονισμών διεθνών πρακτικών προωθώντας και διευκολύνοντας παράλληλα με όλους τους τρόπους τη δυνατότητα υιοθεσίας των ζώων αυτών από συμπολίτες μας που τα αγαπούν πραγματικά».

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *