«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για την χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία» διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από την Λάρισα όπου πραγματοποιείται το Περιφερειακό Συνέδριο ... Περισσότερα

Στ. Κασσελάκης: Υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα, την περιφέρεια, την κοινωνία

Epilogestv

Epilogestv

«Υπάρχει εναλλακτική λύση και για την χώρα και για την περιφέρεια και για την κοινωνία» διαμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, από την Λάρισα όπου πραγματοποιείται το Περιφερειακό Συνέδριο Θεσσαλίας του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τον εναρκτήριο χαιρετισμό του με αναφορά στο «έγκλημα των Τεμπών» και ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ανέφερε: «Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με αναφορά στις ζωές που χάθηκαν στο δυστύχημα, που στην πραγματικότητα ήταν έγκλημα. Όλες οι ζωές όλων των Ελλήνων έχουν την ίδια αξία και οφείλουμε να τις σεβόμαστε. Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω στη πολιτική με μια παράταξη που διοίκησε την χώρα σωστά. “Δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα”, έλεγε τότε η νεολαία. Στην πορεία προς τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε, χρησιμοποιώντας τους ακριβούς του επικοινωνιολόγους και την τεράστια προπαγάνδα, να πείσει την νεολαία ότι φταίει η κακιά η ώρα. Όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε 57 ζωές, δεν μπορούμε να ξεχνάμε τις ζωές που χάθηκαν από αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ, δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από στήριξη».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αξίζουμε μία καλύτερη χώρα» και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα και σε μία τεράστια αλαζονεία που φαίνεται όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι αυτό (το δυστύχημα των Τεμπών) κρίθηκε στο ζύγι του 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά λαϊκό και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στην χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Το κόμμα μας ανήκει στα μέλη του που εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο, όσο και αν αυτό δεν το θέλει η προπαγάνδα της ΝΔ. Πέντε μήνες τώρα προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και στην ευρωβουλή και στην επικοινωνιακή ανάδειξη θεμάτων και υπογράμμισε την ανάγκη για αξιοποίηση ιδεών και παράλληλα να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Έκανε αναφορά στο αγροτικό, λέγοντας ότι «οι αγρότες βιώνουν μία τεράστια αδικία, πουλάνε προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Οι αγρότες είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας, βιώνουν μια τεράστια ανασφάλεια. Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι βιώσιμο. Οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην δημόσια Παιδεία, σημειώνοντας ότι «η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση εισάγει τον θεσμό του franchising, αντί να αναπτύσσουμε τα διαμάντια δημόσια πανεπιστήμια που έχουμε, να στηρίξουμε τα ξενόγλωσσα προγράμματα, να κάνουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια». Αναρωτήθηκε «πού είναι η κοινή λογική και πόση προπαγάνδα χρειάζεται κάποιος για να κυβερνά με την δική του πολιτική ατζέντα ενάντια στην λαϊκή βούληση».

Advertisement
Babis

Υποστήριξε τέλος, πως «ό,τι πάνε να κάνουν στην Παιδεία το έχουν κάνει με την ιδιωτικοποίηση στην Υγεία».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας