19.7 C
Serres

Στην κυκλοφορία η αναβαθμισμένη σήραγγα στην Κατερίνη με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Date:

Στην κυκλοφορία δόθηκε το πρωί η αναβαθμισμένη σήραγγα στην Κατερίνη (Σήραγγα Τ4) με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι μήκους ενός χιλιομέτρου και αμφιδρομημένη, προς το παρόν, μέχρι να ολοκληρωθεί και το κομμάτι της καθόδου προς την Αθήνα και με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν την άνοιξη του 2025.

Το έργο είναι ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά (συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης της σήραγγας προς Θεσσαλονίκη και προς Αθήνα) και πραγματοποιείται με χρηματοδότηση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Το έργο υλοποιεί η Αυυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Η αμφιδρόμηση στην άνοδο προς Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε από όλους τους φορείς έτσι ώστε να πηγαίνουν από την περιφερειακή οδό Κατερίνης μόνο τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Η αναβαθμισμένη σήραγγα έχει τρεις λωρίδες, μία για άνοδο προς Θεσσαλονίκη και μια για κάθοδο προς Θεσσαλονίκη ενώ η μεσαία χρησιμοποιείται για οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, επιθεώρησε τις παρεμβάσεις που έγιναν από τον παραχωρησιούχο, στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, που καθιστούν τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους διερχόμενους οδηγούς. Στο πλαίσιο των δηλώσεών του γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμη η μελέτη για τις προεκτάσεις του Μετρό της Θεσσαλονίκης ενώ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024 η βασική γραμμή. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την προσεχή Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του, ο Τεχνικός Σύμβουλος της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. Κώστας Καλογήρου, επισήμανε ότι οι αναβαθμισμένες σήραγγες πληρούν τις πιο αυστηρές και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές σε πυραντοχή ενώ τόνισε ότι με την τοποθέτηση του νέου φωτισμού επιτυγχάνεται μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το 50%.

Στην περιοχή βρέθηκαν άλλωστε βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης. Υπενθυμίζεται ότι η σήραγγα παρέμεινε καθολικά κλειστή από την 8η Απριλίου 2024. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός θα μεταβεί και στην Γέφυρα Αξιού, όπου θα πραγματοποιήσει αυτοψία των εργασιών αποκατάστασής της.

Αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου στη σήραγγα Κατερίνης και στη Γέφυρα Αξιού

Τον κλάδο προς Θεσσαλονίκη της οδικής σήραγγας Κατερίνης (Τ4), ο οποίος παραδόθηκε, σήμερα, σε αμφίδρομη κυκλοφορία, επιθεώρησε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

Στη σήραγγα, η οποία είχε κλείσει από την 8η Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις, οι οποίες βελτίωσαν το επίπεδο ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς.
Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις έγιναν από τον παραχωρησιούχο, «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» και αφορούσαν στην ηλεκτροδότηση, στην εποπτεία, στον αυτόματο έλεγχο, στον αερισμό και στα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, καθιστώντας τη σήραγγα ασφαλέστερη για τους μετακινούμενους.Αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου στη σήραγγα Κατερίνης και στη Γέφυρα Αξιού

Όπως δήλωσε κατά την επίσκεψή του ο Νίκος Ταχιάος: «Το συγκεκριμένο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου είναι το πλέον επιβαρυμένο. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιούνται όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις, προκειμένου ο αυτοκινητόδρομος να παραδοθεί σε όλο του το μήκος, διαθέτοντας τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Υποδομών μετέβη στη γέφυρα Αξιού όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες, οι οποίες ενισχύουν τη στατική της επάρκεια και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τα τέλη του έτους.

Αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Ταχιάου στη σήραγγα Κατερίνης και στη Γέφυρα Αξιού

Ο Νίκος Ταχιάος ζήτησε την κατανόηση των μετακινουμένων για το διάστημα που πραγματοποιούνται οι εργασίες στη γέφυρα, υπενθυμίζοντας ότι καθ’ όλο το διάστημα, η διέλευση από τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη γίνεται ελεύθερα.

ΕλλάδαΣτην κυκλοφορία η αναβαθμισμένη σήραγγα στην Κατερίνη με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ελεύθεροι οι άνθρωποι που τοποθέτησαν την καγκελόπορτα στο σχολείο η οποία τραυμάτισε 9χρονο μαθητή

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ατύχημα με την...

Ερμού: «Την γρονθοκόπησε απρόκλητα στο πρόσωπο» – Καρέ καρέ η επίθεση στην 20χρονη

Το άγριο σκηνικό στην Ερμού με θύμα μια 20χρονη...

Κατερίνη: Ίντερνετ καφέ λειτουργούσε ως στέκι για παράνομο τζόγο – Κατασχέθηκαν 375.000 ευρώ, πώς δρούσε η σπείρα

Μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της...

Συνελήφθησαν εφοριακοί υπάλληλοι και ιδιώτες – Φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα