Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης επισκέπτεται την περιοχή της Ροδόπολης Σερρών, όπου από το πρωί εκφράζεται έντονη αντίδραση από τον Δήμο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μάνος Λογοθέτης επισκέπτεται την περιοχή της Ροδόπολης Σερρών, όπου από το πρωί εκφράζεται έντονη αντίδραση από τον Δήμο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με κινητοποιήσεις,

 

για τη λειτουργία κλειστού κέντρου όπου θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 1η Μαρτίου 2020, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.

Ο κ. Λογοθέτης συνομίλησε με το Δήμαρχο, τοπικούς φορείς και τους πολίτες για το εν λόγω θέμα.

 

Ο γ.γ Μεταναστευτικής Πολιτικής αποχωρεί από την έκτακτη σύσκεψη με φορείς του δήμου Σιντικής στη Ροδόπολη.

 

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι τον αποδοκιμάζουν. Μάλιστα ένας εξ αυτών εξαπολύει ύβρεις.

Εκείνη την ώρα, άλλος κάτοικος παρεμβαίνει λέγοντας ότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν εκφράζουν όλους τους κατοίκους.

 

Η απόφαση της κυβέρνησης είναι δεδομένη και έχει εξαγγελθεί από τους υπουργούς ήδη» ανέφερε από τη Ροδόπολη ο γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής Μάνος Λογοθέτης αμέσως μετά τον έλεγχο που έγινε στο στρατόπεδο «Βασιλειάδη» σχετικά με την λειτουργία κλειστού κέντρου μεταναστών στη Ροδόπολη.

 

Ο κύριος Λογοθέτης αναγνώρισε ότι οι Σέρρες έχουν σηκώσει σημαντικό βάρος στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα και είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει άλλη δομή στις Σέρρες πέρα αυτών που υπάρχουν και της κλειστής δομής που πρόκειται να γίνει.

Advertisement
MEGA

 

Μάλιστα ο κος Λογοθέτης σε ερώτησε για το αν υπάρχει σκέψη η δομή να γίνει σε άλλο σημείο, είτε στη Βυρώνεια είτε στα Θερμά Νιγρίτας, ζήτησε να μη γίνεται κάτι τέτοιο που υποβιβάζει την κουβέντα.

Ο κ. Λογοθέτης συνομίλησε με το δήμαρχο καθώς και τοπικούς φορείς για το εν λόγω θέμα. Μάλιστα ο δήμαρχος του επανέλαβε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ότι δηλαδή δεν επιθυμούν τη δομή.
Οι κάτοικοι πάντως εξηγούν τους λόγους που δεν θέλουν αυτή τη δομή.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα