Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα μιλήσει στο 7o Export Summit, στο Porto Palace.

 

Stoiximan 300×250

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σήμερα Πέμπτη (13/6) στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εργασιών του 7ουExport Summit που θα διεξαχθεί στην πόλη.

 

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο 7ο Export Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

 Η ομιλία του θα γίνει στις 19.00 στο Porto Palace.

 

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης, ενώ το συνέδριο έχει τίτλο «Foster Maritime Economy», με στόχο τη διασύνδεση της ναυτιλίας και των συναφών κλάδων με την ελληνική βιομηχανία, το εμπόριο και τις υπηρεσίες.

Η θεματολογία του 7ου συνεδρίου θα καλύψει πολλές πτυχές της θαλάσσιας οικονομίας (ναυτιλία σε όλες τις μορφές της, ναυτιλιακό εξοπλισμό, τεχνολογία, παροχή υπηρεσιών, κλπ.) έτσι ώστε να παρουσιαστεί η υφιστάμενη κατάσταση και να γίνει αντιληπτή η τεράστια δυναμική και προοπτική ανάπτυξης παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών με προορισμό την παγκόσμια ναυτιλία και τη θάλασσα ευρύτερα.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δρ Γιώργος Κωνσταντόπουλος: «Η κυριαρχία της θαλάσσιας μεταφοράς εμπορευμάτων, ο κύκλος εργασιών της παγκόσμιας αγοράς ναυτιλιακού εξοπλισμού και η εξέχουσα θέση της ελληνικής ναυτιλίας διεθνώς, καθιστούν ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη την επιλογή του θέματος του επικείμενου Συνεδρίου του ΣΕΒΕ. Επίσης, επιτακτική είναι η πραγματοποίηση ενός Συνεδρίου για θέματα θαλάσσιας οικονομίας στη Θεσσαλονίκη, που είναι παραγωγικό και εξαγωγικό κέντρο με σημαντική γεωγραφική θέση και προοπτικές ανάπτυξης, μεταξύ άλλων, ενός οικοσυστήματος γύρω από το λιμάνι της που αναβαθμίζεται, αποκτώντας το ρόλο που του ανήκει».
 

πηγή

 

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *