Σε φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση, που στόχο είχε να δουν πρόωρα την πόρτα της εξόδου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η πρώην πρόεδρος της, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, και τρία μέλη ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Σε φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση, που στόχο είχε να δουν πρόωρα την πόρτα της εξόδου από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η πρώην πρόεδρος της, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, και τρία μέλη της παλιάς διοίκησης, αναφέρθηκαν οι νομικοί τους παραστάτες κατά τη διάρκεια συζήτησης προσφυγών τους στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

 

Οι προσφεύγοντες στέφονται τόσο κατά των αποφάσεων με τις οποίες απομακρύνθηκαν όσο και εκείνων που διορίστηκε το νέο Δ.Σ., υποστηρίζοντας πως πρέπει να ακυρωθούν, καθώς είναι αντισυνταγματικές, παράνομες και αντίθετες στον Ενωσιακό Δίκαιο. Μάλιστα, οι συνήγοροι στις τοποθετήσεις τους έδωσαν έμφαση στα νομολογιακά δεδομένα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν παρέχουν δυνατότητα κυβερνητικής παρέμβασης κατά τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ., ενώ ζήτησαν να σταλεί σχετικό προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι των μελών του νέου Δ.Σ. αντέτειναν ότι τα πέντε μέλη της παλαιάς διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού είχαν κομβικές πολιτικές θέσεις, γεγονός που δεν τους επέτρεπε να είναι στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, καθώς προέκυπταν θέματα ανεξαρτησίας, αμεροληψίας και διαφάνειας.

Advertisement
Family Kitchen

Ο συνήγορος του Δημοσίου υποστήριξε ότι κρίθηκε σκόπιμο και αναγκαίο να αντικατασταθούν τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στο ότι ήταν «κομβικά πρόσωπα» σε θέσεις ευθύνης, τα οποία, όμως, παράλληλα είχαν και πολιτικές θέσεις, με ενδεικτική την περίπτωση της κ. Θάνου, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που διετέλεσε άμισθος νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς ο προεδρεύων αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθανάσιος Ράντος, δήλωσε κώλυμα, αφού η κόρη του Μαρία-Ιωάννα Ράντου είχε κάνει παρέμβαση υπέρ του κύρους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου είναι μέλος και η κ. Θάνου είχε προεδρεύσει σε ένα πειθαρχικό που είχε ο ίδιος και από το οποίο απαλλάχθηκε.

Τελικά, η συζήτηση των αιτήσεων έγινε με πρόεδρο, την αντιπρόεδρο Μαίρη Σαρπ.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή - Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

12/09/25 7:28 μμ

Πρώτη φορά Έλληνας σκακιστής κερδίζει τον εν ενεργεία παγκόσμιο πρωταθλητή – Πρόκειται για τον 25χρονο Νικόλα Θεοδώρου

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

12/09/25 9:26 μμ

Αθήνα: Στις 22 Σεπτεμβρίου η δίκη του γιατρού που συνελήφθη για φακελάκι

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

12/09/25 9:23 μμ

Σοβαρά τραυματίστηκε 49χρονος που έπεσε από ύψος 8 μέτρων στη ΒΙ.ΠΕ Σίνδου

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για λύση δύο κρατών

12/09/25 9:22 μμ

ΟΗΕ-Ισραήλ-Παλαιστίνιοι: Η ΓΣ ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία δήλωση για ΟΗΕ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ

12/09/25 9:20 μμ

Εντυπωσιακά πειράματα και οπτικά… θαύματα στη ΔΕΘ