Στο 1,05 ευρώ το λίτρο προβλέπεται – με τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου – να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Στο 1,05 ευρώ το λίτρο προβλέπεται – με τα σημερινά δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου – να διαμορφωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης που θα διατίθεται στην αγορά από τις 15 Οκτωβρίου.

 

Αυτό ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων Γιώργος Ασμάτογλου στο πλαίσιο πανελλήνιας συγκέντρωσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Αθήνας, προσθέτοντας ότι η τιμή είναι υψηλότερη κατά 8 λεπτά περίπου το λίτρο σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Ασμάτογλου τόνισε ότι η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δυσβάστακτη και επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ώστε αφενος τα νοικοκυριά να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και αφετερου να αυξηθούν (λόγω υψηλότερης ζήτησης) τα έσοδα του Δημοσίου.

Η ΠΟΠΕΚ διοργάνωσε σήμερα στην Αθήνα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ, συγκέντρωση για τα προβλήματα του κλάδου, σημειώνοντας ιδιαίτερα την παράνομη διακίνηση καυσίμων, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την πολυνομία.

Advertisement
MEGA

Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, έξι υπουργεία και η ανεξάρτητη Αρχή ανταγωνισμού έχουν συναρμοδιότητα για τα πρατήρια, ενώ ταυτόχρονα οι πρατηριούχοι είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν και να ανανεώνουν 35 διαφορετικές άδειες για τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ σημείωσε ότι τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αγοράς Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) υπολειτουργούν και εξαντλούν τη δραστηριότητά τους στα πρατήρια. “Η ανεξέλεγκτη παραβατικότητα οφείλεται στις δομικές αδυναμίες της Διοίκησης, στην πολυνομία, την σύγχυση αρμοδιοτήτων αλλά και την απροθυμία της πολιτείας να βάλει τάξη στην αγορά καυσίμων¨, τόνισε ο κ. Ασμάτογλου.

Υπογράμμισε ότι ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τα παράνομα κυκλώματα διακίνησης καυσίμων και η καθετοποίηση της αγοράς έχουν οδηγήσει – μαζί με την οικονομική κρίση – εκατοντάδες πρατήρια σε “λουκέτο”. Ανέφερε τέλος ότι είναι αδύνατο ένας πρατηριούχος να λειτουργήσει 100 % νόμιμα, γιατί είναι τέτοιο το πλήθος των φορολογικών, τελωνειακών, αγορανομικών, υγειονομικών, πολεοδομικών, αστυνομικών, εργασιακών, ασφαλιστικών, πυροσβεστικών και άλλων διατάξεων ασφαλείας που είναι πραγματικά αδύνατο να τις γνωρίζει κάποιος και να τις εφαρμόζει.

AΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων - Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

24/08/25 11:22 πμ

Ο Άγιος Φανούριος …των χαμένων ανθρώπων & πραγμάτων – Η Παράδοση, το έθιμο, συνταγή για φανουρόπιτα

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

24/08/25 1:44 μμ

Τα δίδυμα πάντα του ζωολογικού κήπου του Βερολίνου γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας - video

24/08/25 1:32 μμ

Πόρτο Κουφό: Ο κρυμμένος παράδεισος της Σιθωνίας – video

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος σε ηλικία 79 ετών

24/08/25 6:29 μμ

Δημήτρης Κωνσταντάρας: Πέθανε ο γνωστός δημοσιογράφος

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

24/08/25 1:18 μμ

Η ιστορία πίσω από τη «μπλούζα souvenir»

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

24/08/25 12:47 μμ

Στις φυλακές Κομοτηνής ο Βούλγαρος οδηγός του τραγικού δυστυχήματος στην Εγνατία οδό

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:39 μμ

Κολοκυθόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο

24/08/25 12:27 μμ

Οι παλιές ονομασίες των χωριών του νομού Σερρών – Ονόματα

24/08/25 11:43 πμ

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η τελευταία ανάρτησή της στο Instagram έξι μήνες πριν φύγει από τη ζωή

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

24/08/25 11:30 πμ

Feng Shui: 2 αντικείμενα που πρέπει να βάλεις στο σαλόνι για να φέρεις ειρήνη κι ευτυχία στη ζωή σου

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

24/08/25 11:19 πμ

Φανουρόπιτα με μέλι και σταφίδες

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου

24/08/25 11:15 πμ

Απέπλευσε το «Blue Star Mykonos» μετά την άρση της απαγόρευσης απόπλου