Στο θρυλικό Οχυρό στις Σέρρες για 4η χρονιά “ΡΟΥΠΕΛ 1941- Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ”(video)Για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 12/5/2019 στο θρυλικό ΟΧΥΡΟ ΡΟΥΠΕΛ στις Σέρρες, το κορυφαίο Φεστιβάλ Ιστορικής Αναπαράστασης Β’ Π.Π. (historical reenactment) στην Ελλάδα “ΡΟΥΠΕΛ 1941. Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ”.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο δήμος Σιντικής, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (μέσω της Π.Ε. Σερρών). Το σωματείο “ΣΤΕΝΩΠΟΣ – Οχυρώσεις Μπέλλες – Αγκίστρου” και η Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση και τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στόχος της εκδήλωσης, δεν είναι μόνο είναι η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η προώθηση του ιστορικού τουρισμού (ή τουρισμού μνήμης) στην περιοχής μας, αλλά και η ανάδειξη της αναγκαιότητας της ειρηνικής συνύπαρξης λαών και κρατών, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Στο κορυφαίο αναβιωτικό δρώμενο (12/5/2019) ομάδες αναβιωτών με ακριβή αντίγραφα στολών και οπλισμού του Β΄Π.Π, με τη χρήση εκρήξεων και εντυπωσιακών εφέ, θα αναπαραστήσουν την προσπάθεια των Γερμανών να καταλάβουν το οχυρό Ρούπελ και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων υπερασπιστών του. Παράλληλα στη διάρκεια του τριημέρου, θα λαμβάνουν μέρος ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις φωτογραφίας, βιβλίου, μοντελισμού, διαλέξεις, φόρουμ κ.α.) στο χώρο του οχυρού Ρούπελ, αλλά και στο Σιδηρόκαστρο έδρα του δήμου Σιντικής.

Φέτος στην εκδήλωση, θα λάβουν μέρος αναβιωτικές ομάδες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία και Σερβία.

 


Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *