Συγκλονίζει ο αδερφός του Καλλιάνου που νόσησε από κορωνοϊό – «Ένιωσα τον θάνατο, ακόμα παλεύω»

Ήταν η συγκλονιστική περιγραφή του Γιάννη Καλλιάνου στον «αέρα» της εκπομπής, της μάχης που έδινε ο αδελφός του με τον κορωνοϊό, στην εντατική. Μια ανάσα πριν διασωληνωθεί.

Advertisement


Ο Χρήστος Καλλιάνος, καρδιολόγος – ηλεκτροφυσιολόγος στο επάγγελμα, κατάφερε να βγει νικητής. Από το σπίτι του, δίπλα πια στην οικογένειά του, μιλά αποκλειστικά στο livenews για την περιπέτεια της υγείας του.

«Την Κυριακή ξεκίνησε πυρετός με ρίγος. Τη Δευτέρα το πρωί πήγα στη δουλειά, έκανα rapid test, βγήκε θετικό. Μπήκα σε καραντίνα έγινε και το PCR. Το δύσκολο είναι ότι είναι και η σύζυγος έγκυος και περιμένουμε τρίτο παιδάκι, οπότε μπήκαμε σε μία κινητοποίηση γιατί τα παιδιά άρχισαν και είχαν και αυτά συμπτώματα. Έγινε το πρώτο τεστ, βγήκε αρνητικό τη Δευτέρα, την Τετάρτη θετικό και τα δύο παιδάκια. Η σύζυγος ευτυχώς σε δύο… Χθες βγήκε αρνητική» περιγράφει.

Πολύ γρήγορα ο γιατρός παρουσίασε επιπλοκές… Εμφάνισε ζακχαρώδη διαβήτη και υγρό στην καρδιά… Ήταν τότε που τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ.

«Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι δεν πάω καλά. Ανασκεύασα τα πάντα στη ζωή μου. Ένιωσα μεγάλο φόβο. Μοναξιά ανείπωτη. Πιστεύω πολύ στον Χριστό και έκανα πολλή προσευχή. Ένιωσα το θάνατο έντονα. Το αδυσώπητο του θανάτου το ένιωσα έντονα. Φοβήθηκα πάρα πολύ. Νόμιζα ότι δεν θα ξαναδώ τα παιδιά μου. Είναι πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο, πολύ δύσκολο. Αυτό δεν θα το ξεχάσω στη ζωή μου, σαν οδηγός για μένα. Ίσως πιο απλός, πιο ταπεινός, να γίνω καλύτερος άνθρωπος» περιγράφει ο Χρήστος Καλλιάνος.

Advertisement
Family Kitchen

Για τον Χρήστο Καλλιάνο, η ιδιότητα του γιατρού, δυσκόλευε την ψυχολογία του σαν ασθενή, καθώς μπορούσε να αναγνωρίσει τα συμπτώματα και καταλάβαινε όταν η κατάστασή του χειροτέρευε.

«Το θέμα ήταν οι μυαλγίες, η αδυναμία, η όσφρηση που εξαφανίστηκε. Αγευσία, ανοσμία, αλλά όχι αυτή η κλασσική που έχουμε όταν είμαστε άρρωστοι και κάνουμε μία γρίπη ας πούμε και κρατάει 2-3 μέρες. Ένα συναίσθημα λες και μου έχουν βάλει ξυλοκαΐνη σε όλους τους βλεννογόνους, στα μάτια, στη μύτη. Σου έκανε μία μεταναστευτική αρθρίτιδα λες και έχεις κάποιο αυτοάνοσο. Μετά είναι η οξεία δύσπνοια, η αδυναμία, δεν μπορείς να εκφέρεις λέξη, δεν μπορείς να συμπληρώσεις ούτε μία πρόταση από τη δύσπνοια, ο αποκορεσμός».

«Ακόμα παλεύω»


Ο Χρήστος Καλλιάνος, εξηγεί ότι ακόμα και μετά το εξιτήριο, η αποθεραπεία του ασθενούς που νόσησε βαριά με κορωνοϊό είναι ένας «Γολγοθάς».

«Είμαι στο σπίτι και κάνω νοσηλεία κανονικά διότι είναι τέτοιες οι επιπλοκές που μπορούν να εμφανιστούν ένα και δύο μήνες και τρεις μετά. Θρομβώσεις, εμβολές εμφράγματα, εγκεφαλικά, ακόμα και αναζωπυρώσεις καρκίνων, αγγειίτιδες, αυτοάνοσα, δεν μπορείτε να φανταστείτε, είναι κάτι το συγκλονιστικό. Το πιο συγκλονιστικό από όλα όμως είναι ότι σε κάποιους ασθενείς που δεν γνωρίζουμε το προφίλ τους και το υπόβαθρό τους, είναι τέτοια ραγδαία η επιδείνωση, που μιλάμε ότι μέσα σε τρεις-τέσσερις ώρες μπορεί να χαθεί ο άρρωστος. Ενώ πριν από τρεις τέσσερις ώρες ήταν καλά, μίλαγε με την οικογένειά του και είχε απλά πυρετό. Μπορεί σε πέντε ώρες μέσα να χαθεί. Ακόμα φανταστείτε παίρνω κορτιζόνη, θεωρούμαι ανοσοκατασταλμένος τώρα» αναφέρει.

Ο γιατρός πάντως, αποφάσισε να απέχει για αρκετό διάστημα από τα καθήκοντά του, έως ότου συνέλθει πλήρως για να μπορέσει να ανταπεξέλθει όπως πρέπει στις επαγγελματικές του απαιτήσεις.

 
 
 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 9:42 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας

04/08/25 9:37 μμ

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας

Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

04/08/25 9:32 μμ

Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία

04/08/25 9:22 μμ

Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία

Θάνος Πλεύρης: Αν απορριφθεί το άσυλό σου, θα πας φυλακή για πέντε χρόνια και θα βρίσκεσαι εκτός της Ε.Ε. για τα επόμενα δέκα

04/08/25 9:20 μμ

Θάνος Πλεύρης: Αν απορριφθεί το άσυλό σου, θα πας φυλακή για πέντε χρόνια και θα βρίσκεσαι εκτός της Ε.Ε. για τα επόμενα δέκα

Σε 1,5 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος των πλαστικών για την υγεία

04/08/25 9:25 μμ

Σε 1,5 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος των πλαστικών για την υγεία

Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα - video

04/08/25 9:10 μμ

Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα – video

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

04/08/25 9:25 μμ

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

04/08/25 9:00 μμ

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

04/08/25 8:59 μμ

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

Αικ.Τζιούρα: "Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες"

04/08/25 8:53 μμ

Αικ.Τζιούρα: “Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες”

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι - video

04/08/25 8:48 μμ

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι – video