9.7 C
Serres

Συμμαχία Σερραίων: κ.Μητλιάγκα θα μας πείτε πώς και γιατί βρέθηκαν τα ροζ ψηφοδέλτια του συνδυασμού σας στην κάλπη;

Date:

Με λύπη μας διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά ότι η κ.Μητλιάγκα επιμένει στο διχαστικό και τοξικό λόγο αρνούμενη να τοποθετηθεί επί της ουσίας για ένα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ περιστατικό, που αφορά στην ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ στις 8 Οκτωβρίου,  γιατί η μυστικότητα αποτελεί και τον πυρήνα της δημοκρατικής εκλογικής διαδικασίας! 

Το πρώτο,  ωστόσο, που αρνείται σταθερά η κ.Μητλιάγκα είναι να πει δημόσια, έστω  και μία κουβέντα γα το τι σκοπεύει να κάνει για το Δήμο Σερρών από 01-01-2024.  

Και ενώ μίλησε δημόσια για την αναβολή της εκδίκασης της ένστασης των υποψηφίων της «Συμμαχίας Σερραίων» και της δικής της αντένστασης επί άκυρων ψηφοδελτίων στο Εκλογοδικείο, αρνείται να μιλήσει για την ταμπακιέρα της υπόθεσης. Και η ταμπακιέρα είναι ότι ο κύριος λόγος της ένστασης των υποψηφίων της «Συμμαχίας Σερραίων» είναι ένα ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, δηλαδή της ύπαρξης στην κάλπη ψηφοδελτίων του συνδυασμού της δύο(2) διαφορετικών χρωμάτων, ΛΕΥΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΖ, που εμφανέστατα διακρίνονται από 15 μέτρα απόσταση!

Συμμαχία Σερραίων: κ.Μητλιάγκα θα μας πείτε πώς και γιατί βρέθηκαν τα ροζ ψηφοδέλτια του συνδυασμού σας στην κάλπη;

 Κατηγορεί απλά τους ενιστάμενους υποψηφίους μας, σε ηθικό επίπεδο, τη στιγμή μάλιστα που για αυτό το θέμα η «Συμμαχία Σερραίων», σεβόμενη απόλυτα τις διαδικασίες, λέει ότι για κάθε ζήτημα θα αποφασίσει το Δικαστήριο ως το μόνο αρμόδιο. 

Εμείς, λοιπόν, ρωτάμε ευθέως την κ.Μητλιάγκα, σε συνδυασμό  και με τα όσα δήλωσε και δημοσίευσε προχθές:

1.   Για ποιο λόγο και με ποιο τρόπο βρέθηκαν στην κάλπη διαφορετικού χρώματος και από διαφορετικό χαρτί ψηφοδέλτια του συνδυασμού «ΕΝΤΟΣ»;

2.  Συνιστά ή όχι νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος η παραβίαση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της μυστικότητας της ψηφοφορίας;3.   Σέβεται  ή όχι την εκπροσώπηση του  48% του σερραϊκού λαού,  που εκφράζεται από τη «Συμμαχία Σερραίων»;

4.    Σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις και την εκλογική νομοθεσία ή συνεχίζει να επιμένει ότι ο συνδυασμός «ΕΝΤΟΣ» δικαιούται δύο(2) επιπλέον έδρες έπειτα από την πρόσφατη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Σερρών, που αποκατέστησε την ορθή κατανομή των εδρών;

5.   Συνεχίζει να επιμένει ότι δεν είχε λόγο να αιτηθεί άδειας εξαίρεσης από την αποχή των δικηγόρων για εκδίκαση, όπως έπραξε η «Συμμαχία Σερραίων», τη στιγμή που ο Νομοθέτης για ευνόητους λόγους θέτει εξαιρετικά σύντομες προθεσμίες για την έκδοση απόφασης και ενώ η ίδια διατεινόταν ότι θα ταλαιπωρηθούν οι Σερραίοι από τις δικαστικές διαδικασίες;

Όσο για τον ένθερμο υποστηρικτή της κ.Μητλιάγκα, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών κ.Καρίπογλου, που έσπευσε να υποστηρίξει τη μη δυνατότητα άδειας εξαίρεσης και εκδίκασης των ενστάσεων από το Δικηγορικό Σύλλογο, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει αρμόδια τριμελής επιτροπή μελών του Δ.Σ. για παροχή αδειών, είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ολισθαίνει.

Το κατά πόσο καταχράται της ιδιότητας του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου, προκαλώντας διχασμό στο σώμα των δικηγόρων και την τοπική κοινωνία, κατερχόμενος αρχικά ως υποψήφιος βουλευτής με συγκεκριμένο κόμμα (μη παραιτούμενος) και παίρνοντας θεσμικά αναφανδόν θέση υπέρ ενός δημοτικού συνδυασμού, μη τηρώντας στο ελάχιστο τις αρχές της αμεροληψίας και της επιστημονικής ουδετερότητας που απαιτεί η θέση, θα κριθεί πρωτίστως από τους συναδέλφους του μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.

 Πλέον, όμως, και αφού ο ίδιος το επέλεξε,  θα κρίνεται και θεσμικά, αλλά και προσωπικά, από τα μέλη της σερραϊκής κοινωνίας στην οποία απευθύνεται.

Δελτίο τύπου

ΣέρρεςΣυμμαχία Σερραίων: κ.Μητλιάγκα θα μας πείτε πώς και γιατί βρέθηκαν τα ροζ...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σέρρες: Εντοπίστηκε κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων στον Λευκώνα

Κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων εντοπίστηκε σε θηρευμένο αγριόχοιρο...

Σέρρες: Περιστατικό βιαιοπραγίας κατά διαιτητή σε παιχνίδι ερασιτεχνικού πρωταθλήματος

Από περιστατικό βιαιοπραγίας, εξύβρισης και απειλής κατά διαιτητή «αμαυρώθηκε»...

Πανσερραϊκός: Με 5 απουσίες κόντρα στον ΠΑΟΚ

Με πολλές και σημαντικές απουσίες θα υποδεχθεί ο Πανσερραϊκός...

Σέρρες: Έφυγε από τη ζωή ο 60χρονος εκπαιδευτικός Χρήστος Σολάκης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα