Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλο

Στις 5 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών με τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Σερρών.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν την αστυνομική παρουσία στην περιοχή, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες για ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού της τοπικής αστυνομίας.
Τα κύρια θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση περιλάμβαναν:
- Έλλειψη αστυνομικού προσωπικού.
- Έλλειψη οχημάτων και μοτοσυκλετών.
- Ανεπαρκής υλικοτεχνική υποδομή.
- Γεωγραφική θέση και αυξημένες ανάγκες.
- Αυξημένες ανάγκες λόγω αθλητικών γεγονότων και κοινωνικών δραστηριοτήτων.
- Συντήρηση της Λέσχης Αστυνομίας Σερρών.
Ο κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους της Ένωσης και δήλωσε ότι θα συνδράμει σε κάθε αίτημα αρμοδιότητάς του για την επίλυσή τους. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη θετική του στάση και την υποστήριξή του.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης Γιάννη Κούνιο, καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, όπως είναι η λειψανδρία, η συντήρηση του κτηρίου της λέσχης της αστυνομίας, καθώς και το πρόβλημα με τα οχήματα της αστυνομίας.
Ο κύριος Κούνιος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν συναντήσεις και με άλλους φορείς και άτομα που μπορούν να βοηθήσουν.
Τα συγκεκριμένα προβλήματα που ανέφερε ο κύριος Κούνιος υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια,όχι όμως μόνιμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο στόλος των οχημάτων, ο οποίος ναι μεν κάποτε ανανεώθηκε, όμως λόγω της καθημερινής χρήσης πλέον έχουν γράψει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Ρεπορτάζ: Παντελής Κληντσάρης