Με την Αθηνά Λινού, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, λίγες μέρες μετά την πρότασή του να οριστεί η η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπουργός Υγείας κοινής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Με την Αθηνά Λινού, συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, λίγες μέρες μετά την πρότασή του να οριστεί η η καθηγήτρια επιδημιολογίας υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ευχαρίστησε την κ. Λινού για την προσπάθεια που κάνει από το δικό της «μετερίζι», γιατί, όπως τόνισε, «διαρκώς επισημαίνατε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ακόμη και την μεγάλη περίοδο του εφησυχασμού τους καλοκαιρινούς μήνες». Είπε ότι η πρότασή του για την κ. Λινού, ήταν πρόταση αξιοποίησης «σε μια προσπάθεια συλλογική, να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ».

 

«Βλέπουμε ότι οι εξελίξεις δεν είναι θετικές σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «αυτή την ώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη». Σημείωσε πως «ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής διαφωνίας μπορούν να βρεθούν συνεννοήσεις και όχι κανείς να οξύνει τεχνητά την πόλωση και το διχασμό». Ευχαρίστησε την κ. Λινού για την προσφορά της, τονίζοντας ότι «η στάση του καθενός μας είναι κρίσιμη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον συλλογικό κίνδυνο για την κοινωνία και τους ανθρώπους μας».

Η κ. Λινού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρόταση, αναφέροντας πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή το ότι με προτείνατε για αυτή την πολύ σημαντική θέση». Η καθηγήτρια επιδημιολογίας είπε ότι από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, τα θέματα στα οποία επέμεινε ήταν η σύμπνοια, η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων και κυρίως η αποφυγή του ρατσισμού κατά του ασθενούς, ενώ ο πόλεμος είναι κατά της αρρώστιας. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα προφυλάξουμε ισότιμα και δίκαια όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα. Όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται αυτή την στιγμή στη χώρα μας», είπε.

Advertisement
MEGA


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

15/03/26 11:15 πμ

Η λάμψη του Οίκου Bulgari στην Παραμυθιά

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς - Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

15/03/26 10:52 πμ

Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα που διορίστηκε τυχαία σε ένα νησάκι, το οποίο λάτρεψε και έμεινε μόνιμα εκεί

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

15/03/26 10:30 πμ

Τέσσερις μειώσεις φόρων ενεργοποιεί η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία - «Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι»

15/03/26 10:25 πμ

Τα προγράμματα κατάρτισης της ΔΥΠΑ οδηγούν σε εργασία – «Πάνω από 260.000 ωφελούμενοι»

Νεαρός άνδρας οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη

15/03/26 10:16 πμ

Νεαρός άνδρας οδηγούσε τα ξημερώματα με 179χλμ/ώρα και συνελήφθη

Ανοίγει ο δρόμος για το σιδηροδρομικό έργο Μουριές-Προμαχώνας και ΣΚΑ - Οινόη

15/03/26 10:08 πμ

Ανοίγει ο δρόμος για τα σιδηροδρομικά έργα Μουριές – Προμαχώνας και ΣΚΑ – Οινόη

Πανσερραϊκός – Άρης 0-0, μόνο το γκολ έλλειψε στις Σέρρες

15/03/26 10:01 πμ

Πανσερραϊκός – Άρης 0-0, μόνο το γκολ έλλειψε στις Σέρρες

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

14/03/26 9:01 μμ

Τι τρώμε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

14/03/26 8:56 μμ

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως: Τι γιορτάζουμε την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

14/03/26 8:54 μμ

Βαλκανικό βάδην: Χρυσό μετάλλιο, πανελλήνιο ρεκόρ και όριο για το Ευρωπαϊκό η Τσινοπούλου

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

14/03/26 8:48 μμ

Περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Θ. Καράογλου στις Σέρρες

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο

14/03/26 8:41 μμ

Τουλάχιστον 56 μουσεία και ιστορικοί χώροι έχουν καταστραφεί στο Ιράν από τον πόλεμο