Τέσσερις νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και ελληνικών νησιών, καθώς και τη νέα σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Aegean Airlines. Τα τέσσερα ελληνικά νησιά που θα συνδεθούν με ... Περισσότερα

Σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Aegean Airlines

Epiloges Press

Epiloges Press

Τέσσερις νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Κωνσταντινούπολης και ελληνικών νησιών, καθώς και τη νέα σύνδεση μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε η Aegean Airlines. Τα τέσσερα ελληνικά νησιά που θα συνδεθούν με τις νέες απευθείας εποχικές πτήσεις της Aegean Airlines με την Κωνσταντινούπολη είναι η Ρόδος, η Κρήτη, η Μύκονος και η Σαντορίνη.

Σε μια εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας, καθώς και η νέο-διορισθείσα επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ, Μαρία Ραχμανίδου, παρουσίασαν στο τουρκικό κοινό και τους επαγγελματίες του τουρισμού τις νέες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σε μία εκδήλωση που αποτέλεσε τουριστικό γεγονός.

Ο πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας επισήμανε τον πολυδιάστατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η τουριστική διπλωματία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και επισήμανε τη σημασία του νέου τουριστικού ανοίγματος της Ελλάδας προς την Τουρκία, σε συνδυασμό με την παρατάση για ένα ακόμη έτος που δόθηκε στο πρόγραμμα visa-express, δηλαδή της χορήγησης θεωρήσεων εισόδου στους Τούρκους πολίτες που επισκέπτονται ελληνικά νησιά. Στο πρόγραμμα αυτό, που πέρυσι αφορούσε δέκα νησιά του Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ρόδος, Σύμη, Καστελλόριζο, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως), φέτος προστίθενται η Πάτμος και η Σαμοθράκη.

«Με τη βελτίωση της πρόσβασης στα ελληνικά νησιά από την Κωνσταντινούπολη ενθαρρύνονται τα ταξίδια αναψυχής, οι επιχειρηματικές συνεργασίες και η βαθύτερη κατανόηση. Πιστεύουμε ότι η ενίσχυση της επαφής μέσω του τουρισμού μπορεί να καλλιεργήσει τον διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οικοδομώντας αμοιβαίο σεβασμό και συνεργασία», δήλωσε ο πρέσβης Κων. Κούτρας, ενθαρρύνοντας τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του Γενικού Προξενείου, να παρουσιάσουν την Κωνσταντινούπολη και τα ελληνικά νησιά στους πελάτες τους μέσω των νέων πτήσεων που ξεκίνησαν πάνω από το Αιγαίο.

Advertisement
Babis

«Η Ελλάδα και η Τουρκία δεν μοιράζονται μόνο γεωγραφική εγγύτητα, αλλά και μια μακρά, αλληλένδετη ιστορία, μια πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μια κοινή αγάπη για τη φιλοξενία. Ο τουρισμός ήταν πάντοτε μια γέφυρα που συνδέει τους λαούς μας, καλλιεργώντας την αμοιβαία κατανόηση και την οικονομική ανάπτυξη», δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ραχμανίδου.

Στην εκδήλωση, που έδωσαν το παρών στελέχη και εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας, επαγγλεματίες του τουριστικού κλάδου, διπλωμάτες και δημοσιογράφοι, η Country Manager Τουρκίας της Aegean Airlines, Μιρέι Γκιόλνταγ έκανε μια παρουσίαση τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι ένας τουριστικός προορισμός για τέσσερις εποχές και κατάλληλος, μεταξύ άλλων, για συνέδρια, γάμους, κατασκηνώσεις γιόγκα και πιλάτες, χιονοδρομικά κέντρα, SPA, καταδύσεις και ιστιοπλοΐα.

Η παρουσίαση περιελάμβανε επίσης και το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη – Ηράκλειο της Aegean Airlines, το οποίο εκτέλέστηκε για πρώτη φορά την προηγούμενη ημέρα της εκδήλωσης, στις 8 Απριλίου 2025. Οι πτήσεις στη γραμμή μεταξύ Σμύρνης και Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου.*Φωτογραφία αρχείου


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς - Ιανουάριος 2026

02/02/26 12:31 μμ

1ο Δελτίο Τιμών Αγροτικών Προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς – Ιανουάριος 2026

Παπασταύρου: Στην Αθήνα η ηγεσία της Chevron μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες για τις υπογραφές των συμβάσεων

02/02/26 12:26 μμ

Παπασταύρου: Στην Αθήνα η ηγεσία της Chevron μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες για τις υπογραφές των συμβάσεων

ATLANTIC SEE LNG TRADE: Πρώτη εμπορική συμφωνία πώλησης αμερικανικού LNG στην Ουκρανία

02/02/26 12:22 μμ

ATLANTIC SEE LNG TRADE: Πρώτη εμπορική συμφωνία πώλησης αμερικανικού LNG στην Ουκρανία

Γιώργος Παλάζης: "Η πληγή των funds που καταστρέφει ζωές" - video

02/02/26 12:15 μμ

Γιώργος Παλάζης: “Η πληγή των funds που καταστρέφει ζωές” – video

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

02/02/26 11:10 πμ

Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Ποια άρθρα θα αναθεωρηθούν

Τριώδιο: Τι είναι και γιατί ονομάζεται έτσι

02/02/26 11:02 πμ

Τριώδιο: Τι είναι και γιατί ονομάζεται έτσι

Σερρών Θεολόγος: «Αγαπώ, άρα υπάρχω!»

02/02/26 10:47 πμ

Σερρών Θεολόγος: «Αγαπώ, άρα υπάρχω!»

Ο Μητσοτάκης ανοίγει με διάγγελμα την αυλαία της Συνταγματικής αναθεώρησης: Ποια άρθρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

02/02/26 11:07 πμ

Ο Μητσοτάκης ανοίγει με διάγγελμα την αυλαία της Συνταγματικής αναθεώρησης: Ποια άρθρα μπαίνουν στο μικροσκόπιο της ΝΔ

Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη θεία του

02/02/26 10:38 πμ

Σέρρες: Απολογείται σήμερα ο 56χρονος που κατηγορείται ότι βίασε την κατάκοιτη θεία του

Κολομβία: Πνίγηκε ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

02/02/26 10:19 πμ

Κολομβία: Πνίγηκε ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών

Εισιτήριο 2 ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάζουν από κοντά τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι» στη Ρώμη

02/02/26 10:15 πμ

Εισιτήριο 2 ευρώ στους τουρίστες για να θαυμάζουν από κοντά τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι» στη Ρώμη

Νίκος Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ

02/02/26 10:07 πμ

Νίκος Παπαθανάσης: Ανάπλαση παραλίμνιας ζώνης Καστοριάς, ύψους 6,65 εκατ. ευρώ