Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε, παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να καταθέσει τις υπογραφές της υποψηφιότητας του και το πόθεν έσχες. Οπότε θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε ... Περισσότερα

Συνεδρίαση ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ- Π. Πολάκης: «Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να καταθέσει τις υπογραφές της υποψηφιότητας του και το πόθεν έσχες…»

Epiloges Press

Epiloges Press

Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε, παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να καταθέσει τις υπογραφές της υποψηφιότητας του και το πόθεν έσχες. Οπότε θεωρώ ότι θα προχωρήσουμε όλοι μαζί συγκροτημένα προς το συνέδριο που για λόγους τεχνικούς πήρε μια βδομάδα αναβολή, χωρίς να αλλάξει ημερομηνία της εκλογής προέδρου», σχολίασε ο Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος είπε ότι «πρέπει μέσα από μια διαδικασία προγραμματικού διαλόγου και αντιπαράθεσης οράματος, συγκεκριμένου σχεδίου και προτάσεων μέσα από ντιμπέιτ, να προχωρήσουμε σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης και αναγέννησης του ΣΥΡΙΖΑ». Σχολίασε ότι σε αυτό το πλαίσιο, «για να ξεφύγουμε από την μικροπρέπεια και την κακομοιριά των ‘πραξικοπηματιών’, των διαδικαστικών, των ‘κουκουλοφόρων’ και δε συμμαζεύεται», κατέθεσα με την ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση 3-4 «οραματικού χαρακτήρα» προτάσεις.

«Πιστεύω ότι στους πολύ δύσκολους και γεωπολιτικούς καιρούς που ζούμε σε μια Ευρώπη στην οποία η Γερμανία και η Γαλλία όχι απλά λαχανιάζουν, αλλά παρουσιάζουν μείωση της ανάπτυξης, σε μια Ευρώπη που ο Ντράγκι λέει ότι για να διατηρηθεί η ανάπτυξη χρειαζόμαστε 800 δισ. ευρώ καινούργιο χρήμα για φέτος, του χρόνου και τον άλλο χρόνο, δηλαδή έκδοση ευρωπαϊκού ομολόγου -κάτι που αρνείται την Γερμανία-, σε μια τέτοια Ευρώπη χρειαζόμαστε να αμφισβητήσουμε τη μνημονιακή πορεία της λιτότητας που επέβαλε ο Σόιμπλε όλη την προηγούμενη δεκαετία». «Να μιλήσουμε», συνέχισε, «για μια Ευρώπη της ανάπτυξης, να μιλήσουμε όχι απλά για την ισότητα των ευκαιριών ανάμεσα στους ανθρώπους αλλά για την ισότητα για την απόλαυση των αγαθών που παράγει η κοινωνία, η επιστήμη και η τεχνική της εποχής μας». «Για να υπάρχει λοιπόν μια ισότητα στην απόλαυση των αγαθών την κοινωνική πλειοψηφία, γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν κεντρικό σχεδιασμό και μια επανακοινωνικοποίηση από το κράτος των βασικών μέσων και πόρων που επιτρέπουν αυτή την ισότιμη απόλυση των αγαθών», είπε. Γιατί, υποστήριξε, «χωρίς μια τράπεζα δημόσια, χωρίς την ενέργεια στα χέρια του Δημοσίου, χωρίς τον έλεγχο της αγοράς των καυσίμων και των μεταφορών, τότε ούτε η κατοικία, ούτε η θέρμανση, ούτε το νερό, ούτε η αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία μπορεί να είναι κτήμα των ανθρώπων». Ανέφερε ότι «αυτό είναι το βαθύτερο περιεχόμενο μιας οραματικής πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τη νέα γενιά που θα αποτελέσει το έναυσμα για μια επόμενη διεκδίκηση κυβερνητικής θητείας που θα αλλάξει τα πράγματα σε αυτή τη χώρα, την οποία κάποιοι φαντάζονται και σχεδιάζουν να την κάνουν Κολομβία των Βαλκανίων».

Κληθείς να σχολιάσει «τις φωνές που μίλησαν για μεθοδεύσεις» με αφορμή τη μετάθεση του συνεδρίου, ο κ. Πολάκης σχολίασε ότι «αυτά είναι μικροκακομοιριές και ότι όποιος δεν μπορεί να διατυπώσει συγκεκριμένο όραμα, συγκεκριμένη πρόταση ή συγκεκριμένη γραμμή για το τί πρέπει να γίνει σήμερα, πάει και καθίζει σαν τη σουχλίστρα γυναίκα, αυτή δηλαδή που βάζει όλο σπιουνιές και συνέχεια κουτσομπολεύει και λέει: ‘μου έκαναν αυτό, μου έκαναν το άλλο’…».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες με τη Chevron αναδεικνύουν τη γεωπολιτική μας θέση στην ευρύτερη περιοχή

22/02/26 11:38 πμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι συμφωνίες με τη Chevron αναδεικνύουν τη γεωπολιτική μας θέση στην ευρύτερη περιοχή

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με μία 45χρονη νεκρή και δύο τραυματίες

22/02/26 11:30 πμ

Πάτρα: Τροχαίο δυστύχημα με μία 45χρονη νεκρή και δύο τραυματίες

Πάτρα: Με τη παρέλαση αρμάτων και 50.000 καρναβαλιστών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού

22/02/26 11:21 πμ

Πάτρα: Με τη παρέλαση αρμάτων και 50.000 καρναβαλιστών κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού

Σ.Παπασταύρου: Έμπρακτη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων - Οι 10 γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που θα γίνουν στην Ελλάδα μέχρι το 2032

22/02/26 9:59 πμ

Σ.Παπασταύρου: Έμπρακτη άσκηση κυριαρχικών δικαιωμάτων – Οι 10 γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες που θα γίνουν στην Ελλάδα μέχρι το 2032

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από κροτίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

22/02/26 9:40 πμ

Πτολεμαΐδα: Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από κροτίδα – Κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Σέρρες: Σήμερα η αποκριάτικη παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου

22/02/26 9:27 πμ

Σέρρες: Σήμερα η αποκριάτικη παρέλαση και το κάψιμο του Καρνάβαλου

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους - «Γέφυρα» προς τη σύνταξη έως 5 έτη

22/02/26 9:19 πμ

ΔΥΠΑ: Πλήρης κάλυψη εισφορών για μακροχρόνια ανέργους – «Γέφυρα» προς τη σύνταξη έως 5 έτη

Θεσσαλονίκη: Σύστημα τυχαίας απόδοσης πινακίδων κυκλοφορίας μέσα από ηλεκτρονικό αρχείο διαθέσιμων επιλογών

22/02/26 9:10 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύστημα τυχαίας απόδοσης πινακίδων κυκλοφορίας μέσα από ηλεκτρονικό αρχείο διαθέσιμων επιλογών

Ρόμπερτ Ρόσεν: Ο μεγάλος σκηνοθέτης που θα στιγματιστεί για πάντα ως «ο καταδότης του Χόλιγουντ»

22/02/26 9:02 πμ

Ρόμπερτ Ρόσεν: Ο μεγάλος σκηνοθέτης που θα στιγματιστεί για πάντα ως «ο καταδότης του Χόλιγουντ»

Το ελληνικό ακτινίδιο ενισχύει τη θέση του στις παγκόσμιες αγορές – Από 1ης Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για το Βιετνάμ

22/02/26 8:52 πμ

Το ελληνικό ακτινίδιο ενισχύει τη θέση του στις παγκόσμιες αγορές – Από 1ης Μαρτίου ανοίγει ο δρόμος για το Βιετνάμ

Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Πόσο αυξάνεται ο μισθός τον μήνα - Οι αλλαγές σε εκπαίδευση και συσσίτιο

22/02/26 8:47 πμ

Αλλάζουν όλα στη στρατιωτική θητεία: Πόσο αυξάνεται ο μισθός τον μήνα – Οι αλλαγές σε εκπαίδευση και συσσίτιο

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας