Έβρος: Χωρίς ενεργά μέτωπα πυρκαγιάς - Επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της Λευκίμμης

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 180 επιπλέον πυροσβέστες για τα πύρινα μέτωπα σε Έβρο και Ροδόπη. Συνολικά επιχειρούν 474 πυροσβέστες με 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 100 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στον Έβρο οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά Έβρου, ενώ στη Ροδόπη οι δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο μεταξύ των περιοχών Κασσιτερά και Κίρκης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας έστησαν μία μεγάλη επιχείρηση στο μέτωπο που βρίσκεται βορειοδυτικά της περιοχής Κοτρωνιά, δημιουργώντας μία γραμμή άμυνας, ώστε να ανακοπεί η πορεία του μετώπου προκειμένου να μην περάσει στο μικρό πυρήνα της Δαδιάς,

Advertisement

«Προστατεύουμε τον πυρήνα της Δαδιάς. Έχουμε κάνει ένα οχυρό πάνω από την περιοχή της Κοτρωνιάς», ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός.

Σχετικά με τα υπόλοιπα μέτωπα ο κ. Αρτοποιός εκτίμησε ότι θα κλείσουν σιγά σιγά τα μέτωπα και της Βοιωτίας και της Αττικής. «Υπάρχουν μικροεστίες στην περίμετρο της πυρκαγιάς και πάμε σε μία πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα σε όλα αυτά τα μέτωπα», υπογράμμισε.

Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέπτεται τον Έβρο – Μαζί τους είναι και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Όπως είπε, υπήρξαν νέες εστίες πυρκαγιάς το Σάββατο στην Ανατολική Αττική και ιδιαίτερα στη βόρεια Άνδρο, που δημιουργήθηκαν δύο εστίες μεγάλων πυρκαγιών στις περιοχές Ζωοδόχου Πηγής και στο Βιτάλι, μέτωπο το οποίο έχει πλέον ελεγχθεί.

Σημειώνεται ότι για σήμερα Δευτέρα παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών της επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Από σήμερα οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης των πυρόπληκτων του δήμου Αλεξανδρούπολης

Advertisement

Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Έβρο και Ροδόπη

Το πρωί στο κτίριο του Νομαρχείου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Θ. Λιβάνιος, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, οι δήμαρχοι του Νομού Έβρου, ο δήμαρχος Σαπών Κώστας Χαριτόπουλος, ο δήμαρχος Νέστου του Νομού Ξάνθης, Σάββας Μιχαηλίδης και ο περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. Χρήστος Μέτιος.

Παράλληλα, στις αίθουσες του Νομαρχείου ο κ. Τριαντόπουλος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Νομό, με επιμελητηριακούς φορείς για θέματα αποζημιώσεων των επιχειρήσεων, καθώς και με τον δήμαρχο Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε τις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέματα πρωτογενούς τομέα και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή και του υφυπουργού κ. Κελέτση, του Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στρατάκου και του προέδρου ΕΛΓΑ, Αν. Λυκουρέντζου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Οικονόμου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος είχαν συνάντηση στο επιχειρησιακό κέντρο στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης με στελέχη της ΓΑΔ-ΑΜΘ και της ΕΛ.ΑΣ.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου μετέβη στη Ροδόπη, όπου πραγματοποιεί επισκέψεις στα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης μεταξύ των οποίων των Σαπών και του Ιάσμου.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βορίδης μετά το πέρας της σύσκεψης μετέβη στη Δαδιά, ενώ ο κ. Λιβάνιος επισκέφτηκε τον οικισμό της Παλαγίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάσα δροσιάς από Τετάρτη στη χώρα – Η πρόγνωση του Κολυδά για μελτέμια στο Αιγαίο

04/08/25 9:50 μμ

Ανάσα δροσιάς από Τετάρτη στη χώρα – Η πρόγνωση του Κολυδά για μελτέμια στο Αιγαίο

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 9:42 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας

04/08/25 9:37 μμ

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας

Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

04/08/25 9:32 μμ

Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία

04/08/25 9:45 μμ

Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία

Θάνος Πλεύρης: Αν απορριφθεί το άσυλό σου, θα πας φυλακή για πέντε χρόνια και θα βρίσκεσαι εκτός της Ε.Ε. για τα επόμενα δέκα

04/08/25 9:20 μμ

Θάνος Πλεύρης: Αν απορριφθεί το άσυλό σου, θα πας φυλακή για πέντε χρόνια και θα βρίσκεσαι εκτός της Ε.Ε. για τα επόμενα δέκα

Σε 1,5 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος των πλαστικών για την υγεία

04/08/25 9:25 μμ

Σε 1,5 τρισ. δολάρια υπολογίζεται το κόστος των πλαστικών για την υγεία

Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα - video

04/08/25 9:10 μμ

Κεντρική Μακεδονία: 122 καμπάνες για μη χρήση κράνους σε μηχανές και πατίνια σε μία εβδομάδα – video

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

04/08/25 9:25 μμ

Πώς να μην κολλάει το ψάρι στη σχάρα – Εύκολο tip με λεμόνι

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

04/08/25 9:00 μμ

Μεταναστευτικές Ροές στη Δομή Κλειδιού – Ερωτήματα που Απαιτούν Απαντήσεις

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

04/08/25 8:59 μμ

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

Αικ.Τζιούρα: "Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες"

04/08/25 8:53 μμ

Αικ.Τζιούρα: “Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες”