Συνταγή: Παέγια λαχανικών

Είναι μια συνταγή που όλοι έχουμε δοκιμάσει σε κάποιο μας ταξίδι στην Ισπανία. Άλλωστε είναι γνωστό κι ως το «φαγητό των φτωχών» σε εκείνα τα μέρη. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξουμε και στο σπίτι μας παέγια λαχανικών – κάτι που μας έδειξε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Δεν θέλει περισσότερο από μισή ώρα με 40 λεπτά για να γίνει, ωστόσο είναι ένα πιάτο που κρύβει μερικά κόλπα για να μας πετύχει.

Τα υλικά

  • 300γρ. ρύζι καστανό
  • 1 λευκό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 70γρ. ελιές
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 400γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 100γρ. αρακάς
  • 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 5γρ. κρόκος Κοζάνης
  • 800 ml ζωμός λαχανικών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Το μυστικό

Το καστανό ρύζι είναι δύσκολο στο βράσιμο, καθώς έχει τον φλοιό. Άρα το κόλπο είναι ένα: όταν βράσει, το καπακώνουμε και το αφήνουμε δέκα λεπτά, για να βγάλει όλα του τα αρώματα και διογκώνεται ο κόκκος του.

Η διαδικασία

  • Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε τα λαχανικά και ρύζι. Από λαχανικά, βάζουμε ότι θέλουμε: στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε επιλέξει αρακά, ελιά, μαϊντανό, πιπεριά κίτρινη, πιπεριά πράσινη, καλαμπόκι και κολοκύθι.
  • Τα ανακατεύουμε όσο ψήνονται, προσθέτουμε πάπρικα και σαφράν και μετά βάζουμε ζωμό, ενώ προσθέτουμε και λίγη ντομάτα.
  • Αφού χρειαστούν περίπου 20 λεπτά για να βράσει το ρύζι, καπακώνουμε το τηγάνι, κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά.

Προσοχή: δεν ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι όσο το βράζουμε, καθώς το αλάτι σπάει τον κόκκο του ρυζιού. Πάντα στο τέλος.




Babis

πηγή in.gr

ΜαγειρικήΣυνταγή: Παέγια λαχανικών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Αυγοφέτες με φρούτα και γιαούρτι

Οι αυγοφέτες αποτελούν το πρωινό των παιδικών μας χρόνων,...

Πιτάκια σαμόσα με φύλλο κρούστας και αρνί

Αυτά τα σπιτικά σαμόσα είναι η τέλεια λύση για...

Παγωτό βανίλια, η κλασική συνταγή

Απαλό και κρεμώδες, φτιαγμένο με απλά υλικά και εκχύλισμα...

Τι είναι το ξινό και πώς να το χρησιμοποιήσεις στο μαγείρεμα και το καθάρισμα

«Μα τι είναι πια αυτό το ξινό;» έχει τύχει...

Τελευταία Νέα