Το μήνυμα του πρωθυπουργού σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον «στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα».Advertisement     «Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το τουρκικό ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Το μήνυμα του πρωθυπουργού σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τον «στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα».

Advertisement
 

 

«Την 3η συνεχόμενη ημέρα που το τουρκικό ερευνητικό παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εμφανίστηκε με τηλεοπτικό διάγγελμα ο Έλληνας πρωθυπουργός για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχουν έρευνες παρά μόνο προκλήσεις» σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, σχολιάζοντας ότι «αν δεν υπάρχουν έρευνες και άρα παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ποιος ο λόγος να ζητάμε τη διπλωματική συνδρομή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις όσο γενικότερα και του διεθνούς παράγοντα».

«Όπως και με την παρουσία Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος σε νησίδα του Έβρου, όπου το ΥΠΕΞ έκανε επίσημο διάβημα αλλά κατά τα άλλα δεν είχαμε παραβίαση, έτσι και τώρα δεν έχουμε παραβίαση απλά ανάπτυξη των στόλων» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: «ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα επικοινωνία. Καλά θα κάνει στις ευαίσθητες αυτές στιγμές να μιλάει λιγότερο και να πράττει περισσότερα. Αλλιώς, κρείττον σιγάν».

ΚΙΝΑΛ

Χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και συνεννόηση, που το Κίνημα Αλλαγής έχει επανειλημμένα προτείνει, αλλά η κυβέρνηση ως τώρα αρνείται: σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά, «είπαμε και επαναλαμβάνουμε στον κύριο πρωθυπουργό, ότι η αντιμετώπιση της κλιμακούμενης τουρκικής επιθετικότητας, χρειάζεται ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, που δεν διαθέτει, όπως αποδείχθηκε, η σημερινή Κυβέρνηση. Χρειάζεται αρραγές εθνικό μέτωπο και συνεννόηση, όπως επανειλημμένα προτείναμε. Κάτι που ως τώρα δυστυχώς αρνείται», καταλήγει το σχόλιο του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

Advertisement
ΔΕΗ

ΜέΡΑ25

Κριτική στο διάγγελμα του πρωθυπουργού ασκεί το ΜέΡΑ 25 τονίζοντας σε σχετικό σχόλιό του ότι «το μαγνητοσκοπημένο διάγγελμα ενός αμήχανου πρωθυπουργού που δεν ενημερώνει τους πολίτες επί της ουσίας, προφανώς ούτε τους καθησυχάζει». Η άρνηση του κ. Μητσοτάκη, προσθέτει, «να αναλάβει πρωτοβουλία υπέρβασης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, αποκαλύπτει τις δεσμεύσεις του στις “Μεγάλες Δυνάμεις”. Ο καθαρός λόγος δυστυχώς υποκαταστάθηκε από επικοινωνιακά υπονοούμενα».

Το ΜέΡΑ25 επαναλαμβάνει τη θέση του: «Ως πατριώτες, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε. Επιλέγουμε προσεκτικά τις Θερμοπύλες μας, απορρίπτοντας παράλληλα τις εθνικιστικές κραυγές που (η Ιστορία μας δίδαξε) είναι ο προπομπός της ενδοτικότητας. Τονίζουμε ότι ο ελληνικός κι ο τουρκικός λαός μόνο να χάσουμε έχουμε τόσο από τον πόλεμο όσο και από την συνεκμετάλλευση που απαιτούν οι ολιγάρχες και οι πετρελαϊκές πολυεθνικές. Παράλληλα, δεν θεωρούμε διεθνισμό την συνθηκολόγηση στις εθνικιστικές απαιτήσεις ενός Ερντογάν».

Advertisement
MEGA

Το ΜέΡΑ 25 δηλώνει ότι «ποτέ δεν θα διαπραγματευτούμε από φόβο. Αλλά, παράλληλα, δεν θα φοβηθούμε να διαπραγματευτούμε. Γνωρίζουμε ότι βέλτιστη λύση είναι η ειρηνική διευθέτηση των διαφορών με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής μέσω ακηδεμόνευτου, πολυμερούς διαλόγου. Για αυτό εναντιωνόμαστε σε διμερείς διαπραγματεύσεις υπό την επιδιαιτησία “Μεγάλων Δυνάμεων” που στόχο έχουν μια συμφωνία υπέρ των ολιγαρχών, των εμπόρων όπλων και των πετρελαϊκών πολυεθνικών».

Καταλήγοντας το ΜέΡΑ 25 υπογραμμίζει: «καθώς ο αποδεκατισμένος λαός μας θα συσπειρώνεται εναντίον της λαίλαπας του επερχόμενου 5ου Μνημονίου, κι ο τουρκικός λαός θα βυθίζεται καθημερινά στη φτώχεια, είναι μονόδρομος για τις προοδευτικές ελληνίδες και τους προοδευτικούς έλληνες η πατριωτική-διεθνιστική πρόταση του ΜέΡΑ25 για Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη στην Ανατολική Μεσόγειο που στόχο έχει να την μετατρέψουμε σε θάλασσα Ειρήνης, Συνεργασίας και Βιώσιμης Κοινής Ευημερίας».

ΚΚΕ

Για «επικοινωνιακό παιχνίδι» που παίζεται από την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση κάνει λόγο σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. Όπως υποστηρίζει «είναι προφανές ότι εκτός από τις στρατιωτικές και διπλωματικές κινήσεις, παίζεται και ένα επικοινωνιακό παιχνίδι από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, με στόχο να προετοιμάσει τους λαούς για τα επικίνδυνα σενάρια, που εξυφαίνονται σε βάρος τους στην περιοχή, με την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τους οποίους επικαλέστηκε ξανά σήμερα ο πρωθυπουργός.

Μόνο που πρόκειται γι’ αυτές τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και την υπόθαλψη της επιθετικότητας της τουρκικής κυβέρνησης. Γι’ αυτό και», καταλήγει συμπερασματικά το σχόλιο του ΚΚΕ, «το τραπέζι του διαλόγου που στρώνεται για λογαριασμό των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας, με βασικό μενού τη συνεκμετάλλευση, υπηρετεί τα δικά τους επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος όλων των λαών της Ανατολικής Μεσογείου».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ακαδημίες: Το Σαββατοκύριακο του ΠΑΟΚ

06/10/25 1:04 μμ

Ακαδημίες: Το Σαββατοκύριακο του ΠΑΟΚ

Θρήνος στο Διδυμότειχο: Νεκρό βρέφος 11 μηνών – 50 λεπτά μάχη για να σωθεί

06/10/25 12:49 μμ

Θρήνος στο Διδυμότειχο: Νεκρό βρέφος 11 μηνών – 50 λεπτά μάχη για να σωθεί

«Ναι» από τους πολίτες στα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ και τη νέα Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή

06/10/25 12:56 μμ

«Ναι» από τους πολίτες στα πρόστιμα στα σούπερ μάρκετ και τη νέα Αρχή Προστασίας του Καταναλωτή

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα

06/10/25 12:43 μμ

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι στο Σύνταγμα

Τζόκοβιτς: «Είναι βάναυσο να παίζεις σε αυτές τις συνθήκες»

06/10/25 1:01 μμ

Τζόκοβιτς: «Είναι βάναυσο να παίζεις σε αυτές τις συνθήκες»

«La Magie Noire»: Το εξαιρετικό έργο του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει από ιδιωτική συλλογή

06/10/25 12:53 μμ

«La Magie Noire»: Το εξαιρετικό έργο του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει από ιδιωτική συλλογή

Γιώργος Κώτσηρας: Δομική φορολογική μεταρρύθμιση που ακουμπά κάθε Έλληνα πολίτη

06/10/25 12:37 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Δομική φορολογική μεταρρύθμιση που ακουμπά κάθε Έλληνα πολίτη

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

06/10/25 12:51 μμ

Φωτιά ξέσπασε το πρωί σε διαμέρισμα 2ου ορόφου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο με τραυματισμό

06/10/25 12:32 μμ

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο με τραυματισμό

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί

06/10/25 12:20 μμ

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Σεμπαστιάν Λεκορνί

Στη φυλακή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ

06/10/25 12:31 μμ

Στη φυλακή άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ

Επιστολή Σ. Φάμελλου στην αντιπολίτευση για την ανάληψη πρωτοβουλίας για απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας

06/10/25 12:26 μμ

Επιστολή Σ. Φάμελλου στην αντιπολίτευση για την ανάληψη πρωτοβουλίας για απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας