“Η δέσμευση για διατήρηση σταθερού αριθμού συμβασιούχων, αφορά το μέσο όρο ανά έτος και όχι τους αριθμούς ανά μήνα. Έτσι, ο μέσος όρος των συμβασιούχων για το έτος 2018 ανήλθε ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

“Η δέσμευση για διατήρηση σταθερού αριθμού συμβασιούχων, αφορά το μέσο όρο ανά έτος και όχι τους αριθμούς ανά μήνα. Έτσι, ο μέσος όρος των συμβασιούχων για το έτος 2018 ανήλθε περίπου σε 49.000 συμβασιούχους”

Advertisement
 

 

αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, για τις δηλώσεις του ΥΠΕΣ, Τάκη Θεοδωρικάκου σχετικά με τους συμβασιούχους του Δημοσίου.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
 

Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επεκτάθηκαν τα πεδία του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου (Απογραφή) σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου.

 

Πλέον μέσω της απογραφής υπάρχειαπόλυτη διαφάνεια για όλο το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης. Τα στοιχεία αναρτώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μετά από τη σχετική επικαιροποίηση και διασταύρωση που γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών (πρώην Διοικητικής Ανασυγκρότησης).

 

Το τακτικό προσωπικό του δημοσίου όχι μόνο δεν αυξήθηκε αλλά μειώθηκε στα χρόνια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα το τακτικό προσωπικό του δημοσίου από 576.856 το Δεκέμβριο του 2014, μειώθηκε σε 565.324 το Δεκέμβριο του 2018. Η δε μισθολογική δαπάνη για το συνολικό προσωπικό του δημοσίου, είναι απολύτως ελεγχόμενη, εντός των πλαισίων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας (ΜΠΔΣ).

 

Ως γνωστόν ο αριθμός των συμβασιούχων παρουσιάζει έντονη διακύμανση ανάλογα με την εποχικότητα και τυχόν απρόβλεπτες συνθήκες. (Παραδείγματα εποχικών πυροσβεστών, αναπληρωτών καθηγητών κλπ).Η δέσμευση για διατήρηση σταθερού αριθμού συμβασιούχων, αφορά το μέσο όρο ανά  έτος και όχι τους αριθμούς ανά μήνα. Έτσι, ο μέσος όρος των συμβασιούχων για το έτος 2018 ανήρθε περίπου σε 49.000 συμβασιούχους.

 

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που δρομολόγησε μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα ζητήματα του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου. Ειδικότερα προχώρησε στη μονιμοποίηση άνω των 3.000 πυροσβεστών 5ετους υποχρέωσης που ήταν σε ομηρία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εκκίνησε  τις διαδικασίες πρόσληψης 3.200 μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», 4.500 μόνιμων καθηγητών στην Ειδική Αγωγή,10.500 μόνιμων καθηγητών Γενικής Παιδείας και 10.000 στην Υγεία. Ακόμη πέτυχε την του κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο δημόσιο από 1/1/2019. 

 

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που νομοθέτησε τον πολυετή και ετήσιο στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, αν οι πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εφαρμοστούν από την παρούσα Κυβέρνηση, θα έχουμε κάλυψη των πραγματικών αναγκών του δημοσίου με μόνιμο προσωπικό, μείωση των συμβασιούχων (καθώς για παράδειγμα οι αναπληρωτές θα αντικατασταθούν από μόνιμους καθηγητές) αλλά και τήρηση των ορίων του ΜΠΔΣ. 

Advertisement
MEGA

 

Μήπως η Κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στις προεκλογικές της  δεσμεύσεις θέλει να επαναφέρει τον μνημονιακό κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο; Μήπως δεν θέλει να προχωρήσει  τις προσλήψεις μόνιμων καθηγητών και μόνιμων υπαλλήλων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»; Μήπως ξεκινά πάλι μια προσπάθεια στοχοποίησης του δημοσίου και των λειτουργών του κατά τα πρότυπα του 2014, για την εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών? Μήπως ο πραγματικός στόχος της Κυβέρνησης είναι  η ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων του δημοσίου και η απόλυση των συμβασιούχων σε αυτούς; Μήπως γι’αυτό γίνεται ειδική αναφορά στους τομείς της καθαριότητας και της σίτισης; 

 

Καλούμε τον Υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει υπεύθυνα αν η Κυβέρνηση θα τηρήσει τον κανόνα 1:1 για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και αν θα προχωρήσουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία και στους άλλους τομείς του Κοινωνικού Κράτους που είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεοφανία Παπαθωμά: Ένιωσα περισσότερο ανταγωνισμό από άντρες συμπρωταγωνιστές μου, παρά από γυναίκες

25/10/25 8:15 μμ

Θεοφανία Παπαθωμά: Ένιωσα περισσότερο ανταγωνισμό από άντρες συμπρωταγωνιστές μου, παρά από γυναίκες

Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

25/10/25 8:08 μμ

Το Λούβρο μετέφερε κοσμήματα στην Τράπεζα της Γαλλίας μετά τη διάρρηξη

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές

25/10/25 8:02 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Την πρώτη προφυλάκιση κατηγορούμενου για εγκληματική οργάνωση αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές

Σφραγίζεται το κατάστημα όπου πέθανε η 16χρονη στο Γκάζι - Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέει ο Δούκας

25/10/25 8:03 μμ

Σφραγίζεται το κατάστημα όπου πέθανε η 16χρονη στο Γκάζι – Οφείλουν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους, λέει ο Δούκας

Παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του Ανδρουλάκη ο Γιώργος Παπαβασιλείου - Είχε κάνει αποθεωτικές αναρτήσεις για τον Μητσοτάκη

25/10/25 7:52 μμ

Παραιτήθηκε από διευθυντής του γραφείου του Ανδρουλάκη ο Γιώργος Παπαβασιλείου – Είχε κάνει αποθεωτικές αναρτήσεις για τον Μητσοτάκη

Αλλάζει η ώρα, μια ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα

25/10/25 7:44 μμ

Αλλάζει η ώρα, μια ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με τη «Συννεφούλα»

25/10/25 7:41 μμ

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον Διονύση Σαββόπουλο με τη «Συννεφούλα»

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

25/10/25 2:26 μμ

Θεσσαλονίκη: Λιτανεία του Αγίου Δημητρίου και της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης «Βαθυρρύακος»

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

25/10/25 2:04 μμ

Απαγορεύεται η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στις Σέρρες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή - Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

25/10/25 2:00 μμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τον λογιστή – Ευρήματα μεγάλης αξίας στο σπίτι του

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι