Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των υπουργών συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για ... Περισσότερα

βουλη

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Με τις τοποθετήσεις των βουλευτών, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των υπουργών συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα στοχοθεσίας, αξιολόγησης και ανταμοιβής για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και άλλες διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα», στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το ενδιαφέρον των βουλευτών για να τοποθετηθούν στο νομοσχέδιο είναι μεγάλο, καθώς συνολικά ενεγράφησαν 41, εκ των οποίων χθες μίλησαν 25. Επίσης, χθες Τετάρτη 8 Ιουνίου, τοποθετήθηκαν ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο νομοσχέδιο, μέχρι τώρα, έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές τροπολογίες, τις οποίες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δήλωσε και τυπικά πως τις κάνει αποδεκτές.

Η πρώτη υπουργική τροπολογία έχει διατάξεις που αφορούν τις συμβάσεις για κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, ρυθμίσεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, ρυθμίσεις για το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς καθώς και για τις αρμοδιότητες, την οργάνωση και τη λειτουργία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας.

Η δεύτερη υπουργική τροπολογία αφορά ρυθμίσεις θεμάτων για την ασφαλιστική ενημερότητα στη διαδικασία μεταβίβασης, τη διαχειριστική Αρχή Προγραμμάτων Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, τις αποζημιώσεις, τον συντονισμό και παρακολούθηση της υλοποίησης του προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία, το στεγαστικό επίδομα προπτυχιακών φοιτητών, τροποποιήσεις ως προς τον καθορισμό των προϋποθέσεων και της έκτασης του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές, διατάξεις σχετικά με τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος σε προπτυχιακούς φοιτητές των Πανεπιστημίων Θράκης, Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, την παράταση έως τις 31/12/2022 για τη διαδικασία καταβολής εφημεριών ιατρών και πρόσθετων αμοιβών λοιπού προσωπικού νοσοκομείων, ΔΥΠΕ, ΕΚΑΒ και των αποζημιώσεων του προσωπικού που απασχολείται στα εμβολιαστικά κέντρα του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του covid 19 και του προσωπικού των Κινητών Ομάδων Υγείας και Κέντρων Υγείας κατά του κορονοϊού.

Χθες, στην Ολομέλεια προσήλθαν και υποστήριξαν τις σχετικές διατάξεις των τροπολογιών ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Advertisement
MEGA

Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε στο Σώμα πως θα κάνει αποδεκτή -και θα τεθεί σε ψηφοφορία- τη βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, σχετικά με τη συμπερίληψη στην αυξημένη μοριοδότηση κατά 20 μονάδες λόγω εντοπιότητας και των υποψηφίων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που είναι μόνιμοι κάτοικοι των μεσαίων ηπειρωτικών δήμων, καθώς και των μεγάλων ηπειρωτικών δήμων και των δήμων πρωτευουσών νομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αντίθετα, ο κ. Βορίδης απέρριψε την τροπολογία που έχουν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αποσύνδεση των περιουσιακών ορίων των Κοινωνικών Οικιακών Τιμολογίων Ηλεκτρικής Ενέργειας από προνοιακές παροχές σε χρήμα του ΟΠΕΚΑ και από τις νέες αντικειμενικές αξίες ακίνητης περιουσίας.

Η ολοκλήρωση της συζήτησης του σχεδίου νόμου και η ψήφισή του, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026