Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει και το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις αλλά και την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις διασφαλίζει και το δικαίωμα των πολιτών στις διαδηλώσεις αλλά και την κανονικότητα στη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στον τ/σ Mega.

 
 
«Είναι δημοκρατικό δικαίωμα η διαδήλωση, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται χωρίς να παρακωλύεται η τάξη και η ασφάλεια και να μη ενοχλούνται οι υπόλοιποι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες της πόλης οι οποίοι έχουν κι αυτοί δικαίωμα σε μια κανονική ζωή», σημείωσε.
Αναφερόμενος στην επέτειο από την εκλογική νίκη της ΝΔ, είπε ότι «οι Έλληνες θέλησαν να βάλουν τέλος σε μια εποχή τεχνητού διχασμού, δημαγωγίας και λαϊκισμού» και προσέθεσε ότι με την αλλαγή της 7ης Ιουλίου «περάσαμε σε μια νέα εποχή, ρεαλισμού, ευθύνης, ενότητας και δίκαιων μεταρρυθμίσεων».
Στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας, όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημαντικό ρόλο έχει το υπουργείο Εσωτερικών με την υλοποίηση του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, ύψους 2,5 δισ., μέσω του οποίου θα γίνουν 5.000 έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού είπε ότι χάθηκαν 5 χρόνια από την προηγούμενη κυβέρνηση λόγω των ιδεοληπτικών αντιπαραθέσεων και με την άρνηση να υπογραφούν ΚΥΑ. Από τη στιγμή που ανέλαβε η νέα κυβέρνηση όλα έτρεξαν πιο γρήγορα, και όπως σημείωσε, η όποια καθυστέρηση οφείλεται στις δικαστικές αντιπαραθέσεις που υπήρχαν για την άδεια του καζίνο. «Τα πράγματα πλέον επιταχύνονται. Και το Ελληνικό θα αποτελέσει πόλο έλξης εκατομμυρίων τουριστών». Αναφέρθηκε στα συνοδά έργα που έχουν προγραμματιστεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο με στόχο, όπως τόνισε, να γίνει η περιοχή το ωραιότερο κομμάτι της Ευρώπης.

 
Σχετικά με τον νέο νόμο για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, είπε ότι η ιθαγένεια θα αποδίδεται στους αλλογενείς μετά από πανελλαδικές εξετάσεις κύρους που θα γίνονται δύο φορές το χρόνο. Με το σύστημα αυτό θα διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και μπαίνει τέλος στη διαφθορά. «Την τιμητική ιδιότητα να είναι κανείς Έλληνας πολίτης θα την παίρνουν όσοι θα έχουν ικανοποιητική γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ιστορίας και της λειτουργίας των θεσμών στη χώρα μας», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.
Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

21/02/26 9:30 μμ

Κυριακή της Τυρινής ή Τυροφάγου: Γιατί ονομάζεται έτσι – Τα έθιμα και τα φαγητά της ημέρας

Σέρρες: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

21/02/26 9:28 μμ

Σέρρες: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης την Κυριακή της Τυρινής

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

21/02/26 9:24 μμ

Δήμος Βισαλτίας: Η Νιγρίτα γιόρτασε με λαμπρότητα την 113η επέτειο απελευθέρωσης της

Στο «κενό» βρέθηκαν πελάτες την ώρα του φαγητού σε κατάστημα εστίασης στην Πάνδροσο Ροδόπης.

21/02/26 9:06 μμ

Ροδόπη: Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας, εννέα άτομα στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

21/02/26 8:53 μμ

Ρεκόρ στις γεννήσεις μεσογειακής φώκιας καταγράφηκε στις Σποράδες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

21/02/26 8:40 μμ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μικρασιάτικο χαλβά από τον Μαυρόλοφο Σερρών

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

21/02/26 8:32 μμ

Σέρρες: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 17χρονος Άγγελος μπαίνει σε πρακτορείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι

21/02/26 10:33 πμ

«Ετάραξες τον Κουνενό;»: Η ιεροτελεστία του κρητικού εφτάζυμου με ρεβύθι – Συνταγή

Θεσσαλονίκη : Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

21/02/26 10:24 πμ

Θεσσαλονίκη: Έχει ζυγίσει τόνους ρούχα για πούλημα – Σαρώνουν τα βίντεό του με φόντο τη ζυγαριά του 1950 της γιαγιάς του

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

21/02/26 9:45 πμ

MSC World Europa: Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Η Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

21/02/26 9:25 μμ

Απελευθέρωση της Νιγρίτας: Γιατί η Νιγρίτα γιορτάζει 21 Φεβρουαρίου και οι υπόλοιποι Σερραίοι τον Ιούνιο;

Λαχταριστή γαλατόπιτα, παραδοσιακή και αγαπημένη συνταγή, χωρίς φύλλο, γλυκιά και αφράτη

21/02/26 12:17 πμ

Γαλατόπιτα παραδοσιακή