25.2 C
Serres

Τα προφίλ των βιαστών της 12χρονης – Ανάμεσά τους «οικογενειάρχες με παιδιά» – Οι διάλογοι και το WiFi

Date:

Καταιγιστικές είναι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς νέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το 12χρονο κορίτσι έδωσε στις Αρχές 4 μικρά ονόματα ανδρών που την έχουν βιάσει,ωαφότου πρώτα είχαν επικοινωνήσει με τον Ηλία Μίχο, ο οποίος και φέρεται να εξέδιδε το παιδί για να λάβει χρηματικά ανταλλάγματα, ύψους 50 ευρώ.

Η 12χρονη είχε δυο διαφορετικές κάρτες σε μια συσκευή τηλεφώνου ενώ ο Ηλίας Μίχος, ήταν εκείνος που της έστελνε μηνύματα για να την ειδοποιήσει πότε θα είναι η επόμενη φορά που το παιδί θα κακοποιηθεί. Οι συναντήσεις γίνονται σε μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες και το παιδί έλεγε ότι ήταν έξω με τους φίλους της. Ο Μίχος έβρισκε επίδοξους παιδοβιαστές με την εξής τακτική: Αρχικά μέσω της εφαρμογής γνωριμιών blindchat και μετά με απευθείας επικοινωνία μέσω viber.

Αυτή τη στιγμή οι Αρχές εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες του μίνι μάρκετ που διηύθυνε ο 53χρονος κατηγορούμενος, οπού υπάρχουν καταγεγραμμένες οι επισκέψεις της 12χρονης. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Γαλάρη στο OPEN, κάμερες στο υπόγειο του μαγαζιού δεν υπάρχουν, οπότε ό,τι έχει συμβεί εκεί δεν έχει καταγραφεί. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Μίχος έχει παραδεχτεί πως έχει κακοποιήσει το παιδί μέσα στο μαγαζί 4 με 5 φορές κάνοντας λόγο για «σεξουαλική επαφή».

Πρόσωπο κλειδί στην εξέλιξη των ερευνών θεωρείται στενός συνεργάτης του Ηλία Μίχου με τον οποίο μάλιστα είχε καθημερινή επαφή, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει κληθεί για να καταθέσει στις Αρχές.

Οι βιαστές της 12χρονης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του star.gr. οι αστυνομικοί σε συνεργασία με ειδικό παιδοψυχολόγο εντόπισαν κλήσεις στο κινητό της 12χρονης και στη συνέχεια αφού της έδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες για να την πείσουν να τους δώσει λεπτομέρειες το κορίτσι έδωσε περισσότερα στοιχεία για τα άτομα που την κακοποιούσαν. Συνολικά έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τέσσερις άνδρες και οι τρεις είναι οι εξής:

«Πάνος»: 40 ετών από την Παλλήνη. Οδηγεί κόκκινο αυτοκίνητο γαλλικής μάρκας και η γνωριμία τους έγινε μέσω Instagram.
«Αλέξανδρος»: 30 ετών από το Ίλιον. Οδηγεί μαύρο αυτοκίνητο και σύμφωνα με το κορίτσι έχει ένα παιδί συνομήλικό της, δηλαδή 12 ετών. Η γνωριμία τους έγινε μέσω viber.
Το όνομα του τρίτου άνδρα δεν διευκρινίζεται. Σύμφωνα με τη 12χρονη είναι πατέρας δύο παιδιών και οδηγούσε ένα λευκό ιαπωνέζικο αμάξι. Το παιδί είπε ότι συναντήθηκε τρεις φορές μαζί του.

Τα προφίλ των παιδοβιαστών

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, κάποιοι από τους επίδοξους βιαστές της 12χρονης εμφανίζονταν στις εφαρμογές με γυναικεία ονόματα και δεν αποκλείεται πίσω από αυτά τα ψευδώνυμα να βρίσκονται άτομα πέραν πάσας υποψίας. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μιλούν για πρόσωπα «έκπληξη», δηλαδή για ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Τρεις από τους 11 άνδρες που αναγνώρισε η μικρή θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη μετά από την κατάθεση της.

Οι διάλογοι με τους ψυχολόγους

Ψυχολόγος: Αυτόν τον άνθρωπο τον ξέρεις ;
12χρονη: Ναι, τον βρήκαμε από την εφαρμογή Βlindchat. Είχαμε ερωτικές επαφές με προφυλάξεις. Μου έδινε 50 ευρώ.
Ψυχολόγος: Πού και πότε βρισκόσασταν;
12χρονη: Συνήθως απόγευμα, ερχόταν με ένα μαύρο P και με ένα άλλο όχημα από τη δουλειά του. Μου είχε πει ότι φτιάχνει αμάξια, ότι έχει συνεργεί
Ψυχολόγος: Τι ξέρεις για αυτόν;
12χρονη: Έχει νομίζω δύο κόρες ή τρεις… Νομίζω στην ηλικία μου. Αυτός ήξερε ότι εγώ είμαι 16 ετών. Δεν αναρωτήθηκε αν είμαι μικρότερη. Τα λεφτά όλα… και από αυτόν τα έπαιρνε ο Μίχος.
Ψυχολόγος: Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που έχεις τα κινητά τους;
12χρονη: Nαι, είχα έναν … αλλα δεν ξέρω και πολλά για αυτόν. Ξέρω ότι έχει δυο παιδάκια, είναι παντρεμένος και είχε ένα λευκό T.
Ψυχολόγος: Πόσες φορές βρεθήκατε με αυτόν;
12χρονη: Τρεις, αλλά τώρα δεν έχω το τηλέφωνό του.

Στη συνέχεια η ψυχολόγος τη ρωτάει και για άλλον άνδρα:

Ψυχολόγος: Αυτός ο άντρας γνωρίζεις είναι παντρεμένος ή ελεύθερος;
12χρονη: Ελεύθερος είναι. Στο viber είχε φωτογραφία με στρατιωτική μπλούζα, αλλά δεν έχει σχέση με τον στρατό. Και αυτός μου έδινε 50 ευρώ. Δε θυμάμαι κάτι άλλο.
Ψυχολόγος: Αυτόν τον Μ. Ν. τον ξέρεις; (Της δείχνουν στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία προφίλ χρήστη)
12χρονη: Nαι, είναι γνωστός της θείας μου. Μια μέρα μιλήσαμε με μηνύματα. Μου έλεγε να προσέχω, γιατί ήξερε τον Ηλία. Ποτέ όμως δεν έγινε κάτι με αυτόν.
Ψυχολόγος: Ποιος τον προσέγγισε ;
12χρονη: Του έστειλε μήνυμα ο Ηλίας σαν να είμαι εγώ και με εξέθεσε, γιατί αυτός ο άνθρωπος μας ξέρει. Γνωρίζει καλά τη θεία μου.
Οι άνδρες που έβρισκε ο Μίχος ήταν πολλοί. Κάποιοι όμως έφευγαν από το ραντεβού, όταν καταλάβαιναν ότι έχουν να κάνουν με ανήλικο.

Ψυχολόγος: Θυμάσαι κάποιον άλλον άντρα;
12χρονη: Ναι θυμάμαι έναν Α. Δουλεύει στον Πειραιά. Ήταν ηλεκτρολόγος στα καράβια και ζει στην Κόρινθο. Έχει τζιπ
Ψυχολόγος: Πως τον γνώρισες;
12χρονη: Μέσω της εφαρμογής. Συναντηθήκαμε για να βρεθούμε ερωτικά. Αυτός ήθελε να πάμε σε ξενοδοχείο, αλλά εγώ δεν ήθελα και έτσι του είπα και καλά ότι θέλω τα λεφτά για να τα πάω στη μαμά μου και να γυρίσω πίσω μαζί του αργότερα για να έχουμε πιο πολύ χρόνο. Και έφυγα από το ραντεβού.

Το WiFi που φέρνει σε δύσκολη θέση τη μητέρα

Τα στοιχεία σε βάρος της μητέρας της 12χρονης που έχει στη διάθεσή της η ΕΛΑΣ είναι αυτά που την έχουν φέρει στη θέση του κατηγορούμενου, μαζί με τον Ηλία Μίχο αλλά και τον Γιάννη Σοφιανίδη.

Μπορεί η 38χρονη να παρουσιάστηκε έξω φρενών με τον 53χρονο κατηγορούμενο και να τον απείλησε με καταγγελία, την οποία και έκανε, εν τέλει όμως συνελήφθη και η ίδια και έχει λάβει προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα (17/10).

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία που, όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, «καίνε» την 38χρονη μητέρα. Ένα από αυτά είναι η ροή χρημάτων από τη 12χρονη προς τη μητέρα. Πιθανολογείται ότι είναι από χρήματα που έδωσαν άνδρες οι οποίοι συνευρέθηκαν με το ανήλικο παιδί.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι βρέθηκε στη σελίδα του παιδιού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία είχε δημιουργήσει ο 53χρονος για να προσελκύει «πελάτες», έχει εντοπιστεί σύνδεση με το wifi στην οικία της 12χρονης. Προκαλείται, λοιπόν, η απορία για το πώς γίνεται αυτή η σύνδεση εφόσον αυτό το προφίλ το είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η 12χρονη έχει πει πως έμπαινε στην εφαρμογή γιατί της ζητούσαν να αποδείξει ότι είναι αυτή και όχι κάποιος άλλος, μια άποψη που εξέφρασε και η μητέρα. Αυτή η σύνδεση φαίνεται πως είναι επιβαρυντική για τη μητέρα η οποία συνεχίζει να αρνείται την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.


Θυμίζουμε πως το ανήλικο παιδί σε μια από τις καταθέσεις του είχε πει ότι δεν χρησιμοποιούσε το κινητό στο σπίτι κι έπαιζε μόνο παιχνίδια σε αυτό, προκειμένου να μην καταλάβει κάτι η μητέρα της. Συνεπώς, είναι απορίας άξιον το πώς υπάρχει αυτή η σύνδεση και πιθανότατα αυτό είναι που έχει κάνει τις Αρχές να θεωρούν δεδομένη και την εμπλοκή της μητέρας στην υπόθεση.

«Μου έδιναν 50 ευρώ και τα έδινα στον Μίχο»

Η ανήλικη κατέθεσε πως υπήρξαν συνευρέσεις με αρκετούς άνδρες ενώ απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία έτσι ώστε να εξακριβωθεί ποια ήταν η συμμετοχή του 53χρονου κατηγορούμενου ή της μητέρας της σε αυτή.

Στην ερώτηση αν της έδιναν τα χρήματα στην ίδια, στο χέρι, απάντησε καταφατικά. Αναφορικά με το ποσό είπε πως ήταν 50 ευρώ, ενώ ρωτήθηκε για το αν οι τιμές ήταν διαφορετικές είπε πως ήταν 50 ευρώ κάθε φορά. «Πήγαινα και τα έδινα σε αυτόν», απάντησε η 12χρονη στην ερώτηση τι έκανε τα χρήματα.

Μάλιστα, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έδινε χρήματα σε κάποιο άλλο πρόσωπο «γιατί θα μου έλεγε πού τα βρήκες;», όπως είπε.

«Στο σπίτι δεν άνοιγα το τηλέφωνο. Έπαιζα μόνο παιχνίδια γιατί φοβόμουν μην δουν τα αδέλφια μου κάτι και το πουν στη μαμά μου», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής της ενώ ανέφερε πως τα ονόματα των ανδρών τα είχε καταχωρημένα στο κινητό της τηλέφωνο με γυναικεία ονόματα.

Θέμα ωρών οι επόμενες συλλήψεις – Ποιους «έδωσε» η 12χρονη

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛΑΣ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συλλήψεις με τη 12χρονη να έχει δώσει λεπτομέρειες για την ταυτότητα των ανθρώπων αυτών με τους οποίους είχε συναντηθεί, αφού πρώτα αυτοί ανταποκρίθηκαν στις αγγελίες του Ηλία Μίχου στην εφαρμογή Blindchat όπου ο ίδιος υποδυόταν ότι είναι το παιδί.

Η 12χρονη ανέφερε ονόματα, μάρκες αυτοκινήτων, τους διαλόγους που είχε μαζί τους αλλά και τις πληροφορίες που της έδιναν σε αυτές τις συζητήσεις. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών ήταν και γονείς, έχοντας παιδιά στην ηλικία της. Λεπτομέρειες που σοκάρουν και κάνουν ακόμα μεγαλύτερη τη φρίκη και τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης για την υπόθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανέφερε η 12χρονη και αποκαλύφθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Star, ένα από τα πρόσωπα που περιέγραψε η ανήλικη είναι ένας άνδρας με το όνομα «Πάνος». Τον περιέγραψε ως 40χρονο, είπε πως τον γνώρισε στο Instagram και πως ήταν από την Παλλήνη ενώ έφτασε στο ραντεβού με ένα αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος γαλλικής κατασκευής.

Ένα δεύτερο πρόσωπο ήταν ένας άνδρας με το όνομα «Αλέξανδρος». Αυτός ήταν, σύμφωνα με την ανήλικη, από το Ίλιον και ήταν περίπου 30 ετών. Είχε μάλιστα, ένα παιδάκι 12 ετών και έφτασε στο ραντεβού με ένα μαύρο αυτοκίνητο.

Το τρίτο πρόσωπο δεν το κατονόμασε η 12χρονη καθώς δεν θυμόταν, όμως, όπως είπε ήταν κάτοικος Κορίνθου, έχοντας σχέσεις και με τον Πειραιά, ενώ οδηγούσε ένα λευκό Toyota. Μάλιστα και αυτός ήταν πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 15 – 16 ετών. «Έχω δύο παιδιά στην ηλικία σου, μου είχε πει. Νόμιζε ότι είμαι 16», είπε χαρακτηριστικά η ανήλικη στις Αρχές για τον συγκεκριμένο άνδρα.

Οι 212 υποψήφιοι βιαστές της 12χρονης

Το προφίλ στην εφαρμογή γνωριμιών, που όπως έχει γίνει γνωστό είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν για λογαριασμό της 12χρονης ο Ηλίας Μίχος, προσέλκυσε σύμφωνα με πληροφορίες 212 υποψήφιους «πελάτες». Τα προφίλ των 212 εξετάζονται από τις αρχές αφού σε αυτά αποτυπώνονται διευθύνσεις email, στοιχεία καρτών και άλλα στοιχεία.

Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους πελάτες έχουν κατεβάσει πλέον τα προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς στις συνομιλίες φαίνεται να έχουν αρνηθεί τις προτάσεις για συνεύρεση. «Είσαι ακόμα μικρή» και «έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλώσεις», ήταν μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποίησαν κάποιοι από αυτούς.

Προκλητικός στην απολογία του Μίχος

Ο 53χρονος στην απολογία του, υποστήριξε πως η 12χρονη ήταν αυτή που έστελνε φωτογραφίες και βίντεο ενώ παραδέχθηκε ότι έχει συνευρεθεί με το παιδί 4-5 φορές στο μαγαζί του και στο σπίτι του. Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του, ανέφερε πως τα κατείχε για συλλεκτικούς λόγους.

«Το όπλο που ανέφερε η 12χρονη, το αγόρασα από έναν από τη Συρία. Το τύλιξα σε ένα πανί και το είχα ξεχάσει σε ένα συρτάρι. Είμαι συλλέκτης 32 χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Για τη μητέρα της 12χρονης, ο Ηλίας Μίχος ανέφερε πως πιστεύει ότι ήξερε τι γινόταν, προσθέτοντας πως η 12χρονη του ζήτησε 50 ευρώ για να τα δώσει στη μητέρα της για να τους αφήσει να βγουν, αλλά αυτό δεν έγινε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στον λογαριασμό της μητέρας έχουν εντοπιστεί δύο εμβάσματα από τον Ηλία Μίχο, συνολικού ύψους 110 ευρώ, από δικό του λογαριασμό, τον μήνα Ιούλιου.

Πηγή pelop.gr


ΕλλάδαΤα προφίλ των βιαστών της 12χρονης – Ανάμεσά τους «οικογενειάρχες με παιδιά»...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Νέα καταγγελία από 43χρονη για γνωστό δικηγόρο: Με χτύπησε με το αυτοκίνητο εν κινήσει

Ένα ακόμα «βαρύ» όνομα δικηγόρου κατηγορείται από 43χρονη δικηγόρο...

Πεδίον του Άρεως: Η αυλή των Αθηναίων

Οάσεις γαλήνης και ανακούφισης φαντάζουν τα πάρκα, οι κόλποι...

Εθελοντική ομάδα ομορφαίνει τις γειτονιές και τα χωριά της Ρόδου

Εδώ και περίπου δύο χρόνια, κάτοικοι και επισκέπτες στο...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα