Κ. Τασούλας: Όταν δήλωσε “Κανείς να μην καταδεχτεί να γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας”

Μετά την επανεκλογή του ως πρόεδρος της Βουλής με 249 ψήφους, ο Κωνταντίνος Τασούλας είχε δηλώσει:

“Κανείς να μην καταδεχτεί να γίνει διακονιάρης εφήμερης δημοσιότητας με εύκολους και θορυβώδεις τρόπους. Εγώ πάντως είτε μόνος είτε μετά πολλών την απρόσκοπτη λειτουργία του κοινοβουλίου θα διαφυλάξω”.

24 Απριλίου 2024: Όταν έστειλε στο αυτόφωρο τον Κωνσταντίνο Φλώρο

Αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή Κωνσταντίνου Φλώρου, μετά τη σωματική επίθεση που έκανε εις βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, στο περιστύλιο της Βουλής. Ο βουλευτής, που συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνηση, οδηγείται στην γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Όπως είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει ότι όποιος βιαιοπραγεί εναντίον μέλους της Βουλής τιμωρείται με κάθειρξη έως 10 έτη. Επισήμανε μάλιστα ότι η ασυλία βουλευτή καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα, και έτσι «μπορούμε να παραπέμψουμε τον δράστη αυτής της χυδαίας και βάρβαρης επίθεσης για αυτόφωρο κακούργημα».

3 Ιουλίου 2024: Εξηγήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής από τον Λ. Αυγενάκη

Εξηγήσεις ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη για το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας.



Babis

Τασούλας για Πολάκη: «Χυδαίος ζήτουλας της προσοχής μέσω ύβρεων»

Η τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής στην επίθεση του Παύλου Πολάκη στη σύμβουλο του Υπουργείου Υγείας.

Σφοδρή αντιπαράθεση Τασούλα – Κωνσταντοπούλου για τον αστυνομικό της Βουλής


ΠολιτικήΚ. Τασούλας: Όταν δήλωσε "Κανείς να μην καταδεχτεί να γίνει διακονιάρης...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

ΝΔ: Η εκλογή του Κ. Χατζηδάκη στο ΕΛΚ αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

Καλή επιτυχία στο νέο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στελέχους της ΝΔ

Ερήμην καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Τελευταία Νέα