Η δίκη αφορά 36 μη πολιτικά πρόσωπα και θα διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου θα αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό γεγονός

Τέμπη: H σύνταξη κατηγορητηρίου για την τραγωδία το επόμενο βήμα προς τη δίκη

Epiloges Press

Epiloges Press

Μετά τη σύμφωνη γνώμη της προέδρου Εφετών στην εισαγγελική πρόταση περί παραπομπής σε δίκη 36 κατηγορουμένων, το επόμενο βήμα στη δικαστική διερεύνηση για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών αποτελεί πλέον η σύνταξη του κατηγορητηρίου.

Με αυτό θα καθοριστούν αναλυτικά οι κατηγορίες που θα αντιμετωπίσουν οι εμπλεκόμενοι, ανοίγοντας τον δρόμο για τον προσδιορισμό της δίκης.

Πρόκεται για μια διαδικαδσία που συγκεντρώνει τα συμπεράσματα της μακρόχρονης ανακριτικής έρευνας, της εισαγγελικής πρότασης και της σύμφωνης γνώμης της προέδρου Εφετών, και το οποίο ουσιαστικά «χτίζει» το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξαχθεί η δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι δεκατρείς ημέρες μετά την αποστολή της εισαγγελικής πρότασης, η πρόεδρος Εφετών έδωσε σήμερα τη σύμφωνη γνώμη της, εξέλιξη που επιταχύνει τις διαδικασίες για τη δίκη.

Μέχρι την έκδοση των κλητηρίων θεσπισμάτων, οι διάδικοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την τελική μορφή της υπόθεσης.

Η δίκη αφορά 36 μη πολιτικά πρόσωπα και θα διεξαχθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, όπου θα αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό γεγονός που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Πρόκειται για στελέχη του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train, της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) καθώς και του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, τα οποία καλούνται να λογοδοτήσουν για τον ρόλο τους στην αλυσίδα παραλείψεων και ευθυνών που οδήγησαν στο δυστύχημα.

Στο μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται τρία ακόμη αιτήματα εκταφής που έχουν υποβάλει συγγενείς θυμάτων, με στόχο την περαιτέρω διερεύνηση κρίσιμων ζητημάτων. Επί αυτών αναμένεται να αποφανθεί η εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Advertisement
Family Kitchen

Απομένουν βέβαια ορισμένα ζητήματα, όπως είναι η μετάφρασή του στα ιταλικά για τους κατηγορούμενους της Hellenic Train, και ο τελικός προσδιορισμός της δίκης, η οποία θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε ειδική αίθουσα που έχει ήδη ετοιμαστεί για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη δίκη, με δεκάδες κατηγορούμενους και δικηγόρους.

ΠΗΓΉ ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video

Σχολιάστε

δεκαεπτά − 4 =