«Έχουμε εκφραστεί θετικά ως προς την τροπολογία. Ωστόσο, πρόκειται για μία συζήτηση που έχει πολύ μεγάλο πολιτικό βάθος και δεν είναι εύκολη. Πρέπει να γίνει με ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις ... Περισσότερα

«η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας είναι μία διαφορετική διαδικασία, που λειτουργεί στη χώρα μας με συγκεκριμένο τρόπο»

Epilogestv

Epilogestv

«Έχουμε εκφραστεί θετικά ως προς την τροπολογία. Ωστόσο, πρόκειται για μία συζήτηση που έχει πολύ μεγάλο πολιτικό βάθος και δεν είναι εύκολη. Πρέπει να γίνει με ρεαλιστικό τρόπο, χωρίς προκαταλήψεις και ανέξοδες φωνές, όπως αυτές που είχε για χρόνια η Νέα Δημοκρατία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας στον τ/σ OPEN, αναφερόμενος στην τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα άδειας προσωρινής διαμονής για εργασία σε πολίτες τρίτων χωρών.

Advertisement
 

Προσέθεσε ότι δεν χρειαζόταν μία τροπολογία, αλλά μία συντεταγμένη συζήτηση με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων η οποία δεν έγινε, και επέρριψε τις ευθύνες στη κυβέρνηση της ΝΔ υποστηρίζοντας πως θέλει να κρύψει το πρόβλημα και όχι να το συζητήσει ουσιαστικά, λόγω «των γνωστών εσωκομματικών της προβλημάτων». «Αυτό, όμως, είναι ζήτημα του κ. Σαμαρά και όσων διαφωνούν» είπε ο κ. Γλαβίνας.

Advertisement

Επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της κοινωνίας για το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών, ειδικά στον αγροτικό τομέα, ενώ εξήγησε ότι η διαδικασία δεν αφορά ελληνοποιήσεις, καθώς «η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας είναι μία διαφορετική διαδικασία, που λειτουργεί στη χώρα μας με συγκεκριμένο τρόπο». «Είναι διαφορετικά πράγματα, ας μην διασπείρουμε φόβους που δεν υπάρχουν. Κατανοούμε τις ενδεχόμενες ανησυχίες, που έχει ένα κομμάτι του πληθυσμού, όμως το πρόβλημα έλλειψης εργατών γης είναι υπαρκτό, όπως και η ανάγκη δεκάδων επαγγελμάτων, από την οικοδομή έως την αγροτική παραγωγή. Χρειάζεται μία σοβαρή και συντεταγμένη συζήτηση και μία κυβέρνηση που δεν έχει παρωπίδες, όπως η σημερινή όπως αποδείχτηκε στον προϋπολογισμό» σημείωσε οεκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!