Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρόποι συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ισραήλ στον κλάδο της αγροτεχνολογίας σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας ήταν το κύριο θέμα της τοποθέτησης του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι τρόποι συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ισραήλ στον κλάδο της αγροτεχνολογίας σε επίπεδο Βόρειας Ελλάδας ήταν το κύριο θέμα της τοποθέτησης του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρου Καράογλου, στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόζεν Πλεβνελίεφ, με την ισραηλινή πλατφόρμα «Imrovate», με θέμα «smart agri-tech in Southeastern Europe».

Advertisement
 

Στην ομιλία του, ο κ. Καράογλου ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η καινοτομία στον κλάδο της γεωργίας, προβάλλοντας παράλληλα τις δυνατότητες συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν μέσω του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς «Thess Intec» που ήδη υλοποιείται στον Δήμο Θερμαϊκού. Όπως είπε, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ισραήλ μπορούν να δημιουργήσουν ένα νοητό τρίγωνο συνεργασίας ενισχύοντας και διευρύνοντας τη στρατηγική τους σχέση σε αρκετούς τομείς.

«Υλοποιώντας μια ισχυρή και συμπαγή συνεργασία θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και να αναδείξουμε τους επιστήμονες και το ταλέντο των λαών μας», τόνισε ο υφυπουργός και παρουσίασε τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα για επενδύσεις στον αγροτικό κλάδο.

Υπογράμμισε πως για την κυβέρνηση ο πρωτογενής τομέας αποτελεί καταλύτη ανάπτυξης, γι’ αυτό υλοποιούνται στοχευμένες πολιτικές που χαράσσουν εκ νέου το καλλιεργητικό αναπτυξιακό μοντέλο με σκοπό την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων.

Advertisement
ΔΕΗ

Πρόσθεσε ότι «σε αυτήν την προσπάθεια η υψηλή τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο, διότι επιδίωξή μας είναι η ελληνική γεωργία να φτάσει στο σημείο της πλήρους εκμηχάνισης».

Ανέφερε ακόμα ότι οι παραδοσιακοί αγρότες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης πρέπει να λειτουργούν ως σύγχρονοι μικροί, μεσαίοι ή μεγάλοι επιχειρηματίες. Να πορεύονται, δηλαδή, με ασφαλή βήματα προς το μέλλον, βασιζόμενοι σε ένα νέο μοντέλο υψηλής επαγγελματικής αναγνώρισης και για την επίτευξη αυτού του στόχου σημείωσε ότι περνά μέσα από την καινοτομία, τον εκσυγχρονισμό, τις επενδύσεις, την επιστήμη και τη γνώση.

«Πρέπει να επενδύσουμε στην “έξυπνη” αγροτική οικονομία, στηρίζοντας τον καθημερινό μόχθο όσων δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα», είπε ο κ. Καράογλου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

15/11/25 12:22 πμ

Η Fitch αναβάθμισε την Ελλάδα στην βαθμίδα BBB- Κυριάκος Πιερρακάκης : «Η Ελλάδα αλλάζει επίπεδο. Κερδίζουμε σε αξιοπιστία και στηρίζουμε με ασφάλεια την κοινωνία»

15/11/25 12:17 πμ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Λύση για χιλιάδες φοιτητές και πολίτες της Θεσσαλονίκης η έναρξη λειτουργίας του Δυτικού Προαστιακού»

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

15/11/25 12:10 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 15 Νοεμβρίου

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

14/11/25 11:24 μμ

Όμιλος ΔΕΗ: 130 MW φωτοβολταϊκών προστίθενται στο εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ στη Ρουμανία

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

14/11/25 11:51 μμ

Πιπεριές με κιμά και φασολάκια

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

15/11/25 12:08 πμ

Αύξηση 11,4% σημείωσαν οι πωλήσεις των καινούριων αυτοκινήτων στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ' τη 2η θέση

15/11/25 12:08 πμ

Μουντιάλ 2026: Η Μάλτα «τελείωσε» οριστικά τη Φινλανδία απ’ τη 2η θέση

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη - 23 προσαγωγές

15/11/25 12:06 πμ

Μέλη του Ρουβίκωνα άνοιξαν πανό στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

15/11/25 12:05 πμ

Τουλάχιστον 58 αγελάδες πέθαναν και 140 γέννησαν πάνω σε πλοίο που τις μετέφερε στην Τουρκία

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

15/11/25 12:04 πμ

ΠΑΟΚ: «Μπαμ» με τον διεθνή Σέρβο ακραίο Ούρος Κοβάτσεβιτς

Ιωάννινα - Ημερίδα για τη Χειροτεχνία - Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

15/11/25 12:03 πμ

Ιωάννινα – Ημερίδα για τη Χειροτεχνία – Λ. Μενδώνη: Ευκαιρία να ενδυναμώσουμε τις τοπικές κοινωνίες και εν τέλει την εθνική μας οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου

15/11/25 12:02 πμ

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου