Με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους δήμους σε περιοχές όπου δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη για το τηλεοπτικό σήμα, ώστε να ... Περισσότερα

Λιβάνιος

Epiloges.tv

Epiloges.tv

Με τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ψηφίστηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου, η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους δήμους σε περιοχές όπου δεν υπάρχει επαρκής κάλυψη για το τηλεοπτικό σήμα, ώστε να τοποθετήσουν αναμεταδότες που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

«Αυτή η τροπολογία δίνει την δυνατότητα να υπάρχει τηλεοπτικό σήμα παντού και κυρίως σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στους σημερινούς αναμεταδότες της τηλεόρασης» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Λιβάνιος, υφυπουργός για τις Τηλεπικοινωνίες και το Κτηματολόγιο. Όπως εξηγεί, υπήρχε από την προηγούμενη κυβέρνηση το πρόγραμμα των «Λευκών Περιοχών», το οποίο παρείχε στους πολίτες «ένα δορυφορικό πιάτο για να μπορούν να πιάνουν τα κανάλια. Αλλά μπορούσαν να πιάσουν μόνο τα πανελλήνιας εμβέλειας και αφορούσε μόνο τους μόνιμους κατοίκους των περιοχών αυτών. Αν υπάρχει ένα εξοχικό δηλαδή, δεν μπορούσε να έχει σήμα η τηλεόραση, να επωφεληθεί από αυτό το πρόγραμμα αυτός που κατοικεί εκεί ή που πάει το καλοκαίρι».

Με τη νέα ρύθμιση τα δύο αυτά προβλήματα θεραπεύονται. Επιπλέον, η τροπολογία δίνει τη δυνατότητα της βελτίωσης ήδη υπαρχουσών υποδομών σε πολλές περιπτώσεις. «Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν εγκατεστημένοι μικροί αναμεταδότες, κυρίως από δήμους, οι οποίοι δεν ήταν καταγεγραμμένοι στο επίσημο δίκτυο της DIGEA ή της ΕΡΤ και οι οποίοι δεν μπορούσαν ούτε να συντηρηθούν, ούτε να αναβαθμιστούν τεχνολογικά που χρειαζόταν» σημειώνει ο κ. Λιβάνιος, προσθέτοντας ότι πλέον «οι δήμοι θα μπορούν να τους εντάξουν στο δίκτυο, να τους δηλώσουν κανονικά, να τους αναβαθμίσουν και να συμπληρώσουν και την κάλυψη όπου χρειάζεται με νέους αναμεταδότες».

Το πρόγραμμα δεν έχει γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς και όπως επισημαίνει ο κ. Λιβάνιος «σε οποιαδήποτε περιοχή υπάρχει προβληματικό σήμα θα μπορεί να τοποθετηθεί αναμεταδότης». Ωστόσο, «υπάρχει πρόνοια πάντα για τον περιβαλλοντικό έλεγχο. Είναι χαμηλής όχλησης αναμεταδότες και δεν εκπέμπουν μεγάλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Θα παίρνουν μια γενική αδειοδότηση και προφανώς δεν πρέπει να επηρεάζουν υπάρχοντα δίκτυα, όπως είναι τα δίκτυα της αεροπορίας» υπογραμμίζει ο υφυπουργός, αποσαφηνίζοντας ότι η ρύθμιση αφορά «αποκλειστικά τηλεοπτικές κεραίες και όχι οτιδήποτε άλλο» ενώ στην διαδικασία της αδειοδότησης θα ελέγχονται όλες αυτές οι παράμετροι.

Advertisement
Family Kitchen

Η χρηματοδότηση προκύπτει από το ήδη υπάρχον πρόγραμμα των «Λευκών Περιοχών» το οποίο, όπως εξηγεί ο υφυπουργός «διαθέτει μεγάλο υπόλοιπο γιατί δεν μπορούσε να απορροφηθεί πλήρως έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο. Με αυτό το υπόλοιπο, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα χρηματοδοτήσει τους δήμους για την εγκατάσταση κεραιών». «Στόχος είναι όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας, ανεξαρτήτως πού βρίσκονται, να έχουν πρόσβαση στο βασικό αγαθό της τηλεοπτικής κάλυψης» καταλήγει ο κ. Λιβάνιος.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 2:10 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες