Κρατούνται μέχρι να απολογηθούν την Δευτέρα, οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου.  Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κρατούνται μέχρι να απολογηθούν την Δευτέρα, οι 11 συλληφθέντες που κατηγορούνται για την αρπαγή του διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου. 

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού, καθώς και για τρία πλημμελήματα, αυτά της οργάνωσης για διάπραξη κακουργήματος, διατάραξης λειτουργείας δημόσιας υπηρεσίας και παραβίαση των μέτρων περί μολυσματικών ασθενειών.

Επιπλέον σε δύο από αυτούς ασκήθηκε δίωξη για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης, σε μία γυναίκα για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και σε έναν άνδρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων σύμφωνα με το protothema.gr

Μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα, ένας άνεργος από το Ίλιον είναι μεταξύ των 11 συλληφθέντων στο Αιγίνειο Πιερίας.

Όπως είπε ο δικηγόρος τους, Βασίλης Νουλέζας στο olympiobima.gr, οι συλληφθέντες ισχυρίζονται πως με τις ακραίες νομοθετικές παρεμβάσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας έχει καταλυθεί το σύνταγμα και το δημοκρατικό πολίτευμα και θεωρούν πως έτσι ενεργοποιείται το άρθρο 120. «Το άρθρο 120, λέει εν ολίγοις ότι επαφίεται στον συνταγματικό πατριωτισμό των Ελλήνων πολιτών να διαφυλάξουν το σύνταγμα όταν καταλύεται», είπε.

Ο κ. Νουλέζας ανέφερε ότι διαφωνεί με κάθε μορφή βίας και ότι ενδεχομένως ερμηνεύουν στρεβλά το σύνταγμα. Τόνισε, επίσης, ότι δεν ταυτίζεται με τις απόψεις τους, ωστόσο είναι νωρίς για να τους καταδικάσουμε. Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μόνο τρεις από τους 11 έχουν παιδιά στο σχολείο. Οι υπόλοιποι είναι από γύρω περιοχές.

Advertisement
Babis

«Οι θεματοφύλακες δεν έχουν σχέση με την απόφαση των γονέων να αρπάξουν τον διευθυντή» λένε οι υποστηρικτές τους που βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης, σύμφωνα με το thestival.gr.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival, κατά τη μεταγωγή τους ένας εκ των συλληφθέντων έκανε λόγο για «ψεύτικες κατηγορίες» και κάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει για την «παράνομη κράτησή» τους.

πηγή protothema.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε - "Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς"

13/01/26 8:15 πμ

Σέρρες: Έκκληση από τη μητέρα του 17χρονου που δολοφονήθηκε – “Παιδιά παρακαλώ στη μνήμη του μιλήστε. Αυτό θα έκανε και ο Άγγελος για εσάς”

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video