Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Σε ποιους απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Advertisement
 

Την ίδια ώρα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα, καθώς και η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε επαρχιακές οδούς, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ή λοιπών μέσων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Κολχικού – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας (ύψος Κολχικού) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), καθώς και της Επαρχιακής οδού Βαγιοχωρίου – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Εγνατία Οδό (κόμβος Βαγιοχωρίου) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), από ώρα 00:30 της Τρίτης (14-01-2025) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων και την έκδοση σχετικής απόφασης άρσης των οριζόμενων στην παρούσα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επίσης αποφασίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω της Εγνατίας οδού (κόμβος Αμφίπολης).

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Τροχαίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, από τη Χ.Θ. 0+000 (ανισόπεδος κόμβος Λαγκαδά) έως τη Χ.Θ. 32+800 (ανισόπεδος κόμβος Ριζιανών)

Ποιοι επαρχιακοί δρόμοι είναι κλειστοί

Την ίδια ώρα, με αποφάσεις της ΕΛΑΣ, έχει απαγορευτεί -σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής- η κυκλοφορία σε επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης.

Κλειστή παραμένει από χθες το μεσημέρι η επαρχιακή οδός Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω χιονόπτωσης. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί πυκνή χιονόπτωση.

Επιπλέον, από το βράδυ της Κυριακής έχει απαγορευτεί από χθες η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τρεις επαρχιακές οδούς στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονόπτωσης αλλά και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με συνέπεια να δημιουργείται παγετός.

Ειδικότερα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του λοιπού οδικού δικτύου.

Advertisement
Babis

Επιπλέον, κλειστό παραμένει τμήμα της επαρχιακής οδού Μαυρονερίου – Βαθυλάκκου από την έξοδο Βαθυλάκκου έως και τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Τέλος, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Προχώματος- Ξηρονερίου από τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Νέας Μεσήμβριας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής οδού Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου και της Παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης
Υποχρεωτικός είναι από την Κυριακή ο εφοδιασμός με αλυσίδες, χιονολάστιχα ή χιονοκουβέρτες για όλα τα οχήματα που κυκλοφορόυν στο οδικό δίκτυο όλου του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική απόφαση, όσα δεν είναι εφοδιασμένα με κάποιο από τα παραπάνω αντιολισθητικά μέσα, απαγορεύεται να κυκλοφορεί στους δρόμους του νομού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εχινάκεια, φασκόμηλο, τίλιο - 3 βότανα του χειμώνα που θωρακίζουν τον οργανισμό

02/10/25 9:01 μμ

Εχινάκεια, φασκόμηλο, τίλιο – 3 βότανα του χειμώνα που θωρακίζουν τον οργανισμό

Πως θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα: Οι 14 φθινοπωρινές δουλειές που πρέπει να γίνουν

02/10/25 8:56 μμ

Πως θα προετοιμάσεις το σπίτι σου για τον χειμώνα: Οι 14 φθινοπωρινές δουλειές που πρέπει να γίνουν

Δύο νέοι απολυμαντικοί σταθμοί στη Χαλκιδική για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου

02/10/25 9:17 μμ

Δύο νέοι απολυμαντικοί σταθμοί στη Χαλκιδική για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου

Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα

02/10/25 8:53 μμ

Καναπές: Πέντε βήματα για σωστό καθαρισμό πριν τον χειμώνα

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

02/10/25 8:51 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

«Πρωτόλεια. Από την πρώιμη γραφή στο ώριμο έργο»-Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138, που εγκαινιάζεται στις 3/10, αναζητά τις πρώιμες αναζητήσεις 11 Ελλήνων καλλιτεχνών

02/10/25 8:58 μμ

«Πρωτόλεια. Από την πρώιμη γραφή στο ώριμο έργο» – Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη αναζητά τις πρώιμες αναζητήσεις 11 Ελλήνων καλλιτεχνών

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

02/10/25 8:48 μμ

Τι είναι φριτάτα και πώς την φτιάχνουμε;

Χωριάτικο φύλλο για τέλειες πίτες

02/10/25 8:44 μμ

Χωριάτικο φύλλο για τέλειες πίτες

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες από το 2022 στην Αϊτή

02/10/25 8:49 μμ

ΟΗΕ: Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες από το 2022 στην Αϊτή

Conference League- Opta: Σούπερ φαβορί για το τρόπαιο η Κρίσταλ Πάλας, στη 10η θέση η ΑΕΚ (ps)

02/10/25 8:40 μμ

Conference League- Opta: Σούπερ φαβορί για το τρόπαιο η Κρίσταλ Πάλας, στη 10η θέση η ΑΕΚ (ps)

Mήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

02/10/25 8:32 μμ

Mήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν από Κοπεγχάγη: Όσο υπάρχει το casus belli η Ελλάδα θα λέει «όχι» στη συμμετοχή της Τουρκίας στο SAFE

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει απολύσει περίπου 51.500 εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο

02/10/25 8:38 μμ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει απολύσει περίπου 51.500 εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο