Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Σε ποιους απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Epiloges Press

Epiloges Press

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Την ίδια ώρα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα, καθώς και η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε επαρχιακές οδούς, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ή λοιπών μέσων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Κολχικού – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας (ύψος Κολχικού) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), καθώς και της Επαρχιακής οδού Βαγιοχωρίου – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Εγνατία Οδό (κόμβος Βαγιοχωρίου) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), από ώρα 00:30 της Τρίτης (14-01-2025) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων και την έκδοση σχετικής απόφασης άρσης των οριζόμενων στην παρούσα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επίσης αποφασίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω της Εγνατίας οδού (κόμβος Αμφίπολης).

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Τροχαίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, από τη Χ.Θ. 0+000 (ανισόπεδος κόμβος Λαγκαδά) έως τη Χ.Θ. 32+800 (ανισόπεδος κόμβος Ριζιανών)

Ποιοι επαρχιακοί δρόμοι είναι κλειστοί

Την ίδια ώρα, με αποφάσεις της ΕΛΑΣ, έχει απαγορευτεί -σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής- η κυκλοφορία σε επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης.

Κλειστή παραμένει από χθες το μεσημέρι η επαρχιακή οδός Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω χιονόπτωσης. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί πυκνή χιονόπτωση.

Επιπλέον, από το βράδυ της Κυριακής έχει απαγορευτεί από χθες η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τρεις επαρχιακές οδούς στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονόπτωσης αλλά και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με συνέπεια να δημιουργείται παγετός.

Ειδικότερα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του λοιπού οδικού δικτύου.

Advertisement
MEGA

Επιπλέον, κλειστό παραμένει τμήμα της επαρχιακής οδού Μαυρονερίου – Βαθυλάκκου από την έξοδο Βαθυλάκκου έως και τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Τέλος, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Προχώματος- Ξηρονερίου από τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Νέας Μεσήμβριας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής οδού Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου και της Παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης
Υποχρεωτικός είναι από την Κυριακή ο εφοδιασμός με αλυσίδες, χιονολάστιχα ή χιονοκουβέρτες για όλα τα οχήματα που κυκλοφορόυν στο οδικό δίκτυο όλου του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική απόφαση, όσα δεν είναι εφοδιασμένα με κάποιο από τα παραπάνω αντιολισθητικά μέσα, απαγορεύεται να κυκλοφορεί στους δρόμους του νομού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο

12/01/26 3:23 μμ

Θεσσαλονίκη: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον τραυματισμό 45χρονης σε εμπορικό κέντρο

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό καθεστώς απειλών - Δύο οι συναντήσεις με τους αγρότες

12/01/26 3:19 μμ

Π. Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν λειτουργεί υπό καθεστώς απειλών – Δύο οι συναντήσεις με τους αγρότες

Enaon EDA: Οδηγίες Προστασίας Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου λόγω Χαμηλών Θερμοκρασιών

12/01/26 3:13 μμ

Enaon EDA: Οδηγίες Προστασίας Εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου λόγω Χαμηλών Θερμοκρασιών

Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

12/01/26 2:51 μμ

Νέοι αντιδήμαρχοι στον δήμο Σερρών: Παραιτήθηκε η Χρυσούλα Δρίγκα, εκλέγεται νέος πρόεδρος του Δ.Σ.

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

12/01/26 3:10 μμ

Άνοιξαν οι εγγραφές του 14ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

12/01/26 3:09 μμ

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ εισάγει δοκιμασία με ανιχνευτή ψεύδους

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

12/01/26 3:07 μμ

Κλειστά σχολεία σε Ορεστιάδα, Διδυμότειχο και Σουφλί, λόγω παγετού και χιονοπτώσεων

Γαλλία-Κλειστό και πάλι το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

12/01/26 3:06 μμ

Γαλλία – Κλειστό το μουσείο του Λούβρου λόγω απεργίας

ΑΜΘ: Το αφτί που ...ακούει τις ευχές - «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

12/01/26 3:03 μμ

ΑΜΘ: Το αφτί που …ακούει τις ευχές – «Έκθεμα του Μήνα» για το 2026

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

12/01/26 3:02 μμ

ΠΚΜ: Νέες Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

12/01/26 3:01 μμ

ΥΠΠΟ: Η «άγνωστη» Κρήνη Ανταίου προστατεύεται και αναδεικνύεται στα Πετράλωνα

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

12/01/26 2:58 μμ

Ο σακχαρώδης διαβήτης κοστίζει 78,8 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομία