Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί - Σε ποιους απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Απαγορεύεται μέχρι νεωτέρας η κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων σε επαρχιακούς δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Την ίδια ώρα, παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα, καθώς και η κυκλοφορία σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε επαρχιακές οδούς, η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

“Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με Απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ισχύει η προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων ή λοιπών μέσων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Επαρχιακής οδού Κολχικού – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Επαρχιακή οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας (ύψος Κολχικού) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), καθώς και της Επαρχιακής οδού Βαγιοχωρίου – Σοχού – Νιγρίτας, από τη διασταύρωση με την Εγνατία Οδό (κόμβος Βαγιοχωρίου) έως τα όρια εδαφικής αρμοδιότητας της ανωτέρω Υπηρεσίας με το Νομό Σερρών (όρια Νομού Θεσσαλονίκης), από ώρα 00:30 της Τρίτης (14-01-2025) έως την ύφεση των καιρικών φαινομένων και την έκδοση σχετικής απόφασης άρσης των οριζόμενων στην παρούσα προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Επίσης αποφασίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται μέσω της Εγνατίας οδού (κόμβος Αμφίπολης).

Από τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται:

  • τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ)
  • τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι
  • τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων σε τμήμα της Εγνατίας Οδού, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της Τροχαίας, απαγορεύεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΥ Θεσσαλονίκης – Προμαχώνα, από τη Χ.Θ. 0+000 (ανισόπεδος κόμβος Λαγκαδά) έως τη Χ.Θ. 32+800 (ανισόπεδος κόμβος Ριζιανών)

Ποιοι επαρχιακοί δρόμοι είναι κλειστοί

Την ίδια ώρα, με αποφάσεις της ΕΛΑΣ, έχει απαγορευτεί -σταδιακά από το βράδυ της Κυριακής- η κυκλοφορία σε επαρχιακές οδούς της Θεσσαλονίκης.

Κλειστή παραμένει από χθες το μεσημέρι η επαρχιακή οδός Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, λόγω χιονόπτωσης. Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή επικρατεί πυκνή χιονόπτωση.

Επιπλέον, από το βράδυ της Κυριακής έχει απαγορευτεί από χθες η κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε τρεις επαρχιακές οδούς στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονόπτωσης αλλά και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν με συνέπεια να δημιουργείται παγετός.

Ειδικότερα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω του λοιπού οδικού δικτύου.

Επιπλέον, κλειστό παραμένει τμήμα της επαρχιακής οδού Μαυρονερίου – Βαθυλάκκου από την έξοδο Βαθυλάκκου έως και τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Τέλος, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Προχώματος- Ξηρονερίου από τη διασταύρωση Παλιού Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Νέας Μεσήμβριας. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής οδού Μεσήμβριας – Ξηροχωρίου και της Παλαιάς Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων.

Παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας για οχήματα που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης
Υποχρεωτικός είναι από την Κυριακή ο εφοδιασμός με αλυσίδες, χιονολάστιχα ή χιονοκουβέρτες για όλα τα οχήματα που κυκλοφορόυν στο οδικό δίκτυο όλου του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη σχετική απόφαση, όσα δεν είναι εφοδιασμένα με κάποιο από τα παραπάνω αντιολισθητικά μέσα, απαγορεύεται να κυκλοφορεί στους δρόμους του νομού.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

12/09/25 6:46 μμ

Φωτιά τώρα στα Οινόφυτα – Καίει χαμηλή βλάστηση

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

12/09/25 6:45 μμ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Ζοάο Μάριο! (p)

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

12/09/25 6:41 μμ

Χατζηβασιλείου: Γιατί το ΠΑΣΟΚ παραμένει εγκλωβισμένο στην αντιπολιτευτική του μιζέρια;

Ράμπες πρόσβασης και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

12/09/25 6:36 μμ

Ράμπες και χώροι υγιεινής ΑμεΑ σε σχολεία του Δήμου Σερρών

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

12/09/25 6:43 μμ

ΚΚΕ: «Να μην αποφυλακιστεί ο ναζιστής εγκληματίας Μιχαλολιάκος!»

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

12/09/25 6:27 μμ

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως έως τις 19 Σεπτεμβρίου

Α.Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει τρίτη ευκαιρία

12/09/25 6:25 μμ

Α.Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πρέπει να έχει τρίτη ευκαιρία

Μάγδα Φύσσα: Η οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Παύλου για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

12/09/25 6:24 μμ

Μάγδα Φύσσα: Η οργισμένη αντίδραση της μητέρας του Παύλου για την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Κοπανάκια κοτόπουλου με μέλι, μουστάρδα και κέτσαπ

12/09/25 6:21 μμ

Κοπανάκια κοτόπουλου με μέλι, μουστάρδα και κέτσαπ

Ιλαρά: Παιδί πέθανε από επιπλοκές πολλά χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη

12/09/25 6:19 μμ

Ιλαρά: Παιδί πέθανε από επιπλοκές πολλά χρόνια μετά την αρχική λοίμωξη

Γιατί το σαλόνι σας δεν δείχνει ολοκληρωμένο – Και πώς να το διορθώσετε

12/09/25 6:20 μμ

Γιατί το σαλόνι σας δεν δείχνει ολοκληρωμένο, πώς να το διορθώσετε

Ο Λίαμ Νίσον παραγωγός της ταινίας «The Lost Children of Τuam»

12/09/25 6:17 μμ

Ο Λίαμ Νίσον παραγωγός της ταινίας «The Lost Children of Τuam»