Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απολογία τους, ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου – Ο ένας τα ρίχνει στον άλλον για το άγριο έγκλημα

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν ανακριτής και εισαγγελέας στους δύο κατηγορούμενους για την δολοφονία της 41χρονης εγκύου, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απολογία τους, ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας και ο 34χρονος φίλος και φερόμενος ως συνεργός του, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Advertisement
 

Οι δύο κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, βίαιη διακοπή κύησης, ληστεία (όλες κατά συναυτουργία), όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Και οι δύο αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου την άτυχη γυναίκα και αλληλοκατηγορούνται για το έγκλημα. Ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι είχε πάρει χάπια και κοιμόταν το βράδυ της δολοφονίας της 41χρονης, ισχυριζόμενος ότι ο 34χρονος και ένας συνεργός του διέπραξαν το έγκλημα. Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενός του υποστήριξε πως ο 39χρονος «τα είχε προσχεδιάσει όλα» και ότι «μου είπε ότι την σκότωσε».

Η άτυχη Γεωργία, σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, έφερε τρία θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα.

«Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει» – Τι ισχυρίστηκε στον ανακριτή ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας

Επιμένει στους ισχυρισμούς του ότι δεν συμμετείχε στο άγριο έγκλημα και ότι είναι αθώος, ο σύντροφος της 41χρονης εγκύου από τη Θεσσαλονίκη, που βρέθηκε δολοφονημένη μέσα σε μπαούλο.

Ο 39χρονος σύντροφος της Γεωργίας εμμένει, επίσης, στο επιχείρημα ότι κοιμόταν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, που τελέστηκε η άγρια δολοφονία, και ρίχνει τις ευθύνες στον 34χρονο φίλο του, ισχυριζόμενος ότι εκείνος διέπραξε το έγκλημα με άγνωστο συνεργό, αφού ήταν και ο άνθρωπος που υπέδειξε το σημείο όπου εγκταλείφθηκε το άψυχο σώμα της Γεωργίας.

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι στα βίντεο – ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το βράδυ που δολοφονήθηκε η άτυχη έγκυος, δεν καταγράφεται ο ίδιος, αλλά ο συνεργός του 34χρονου συγκατηγορούμενού του.

Η δίωρη απολογία του 39χρονου κατηγορούμενου για την δολοφονία της Γεωργίας Μουράτη, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1). Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thesstoday.gr, ο σύντροφος της 41χρονης φέρεται να είπε αρχικά στον ανακριτή: «Δεν θα ομολογήσω κάτι που δεν έχω κάνει. Η Γεωργία ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που είχα στον κόσμο».

Επέμεινε στη συνέχεια πως «εκείνο το βράδυ είχα πάρει τρία χάπια και κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα το πρωί δεν την βρήκα δίπλα μου. Προφανώς ο φίλος μου με κάποιον συνεργό διέπραξε το έγκλημα. Στα βίντεο που μου δείχνετε, δεν είμαι εγώ. Είναι μάλλον ο συνεργός του φίλου μου» υποστήριξε ακόμη ο 39χρονος.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ανακριτή για την εγκυμοσύνη της Γεωργίας, ο 39χρονος είπε: «Ήθελα να κάνουμε παιδί. Η έκτρωση ήταν απόφαση της Γεωργίας, που την αποδέχθηκα».

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος, μου είπε ότι την σκότωσε» λέει ο συνεργός

«Τα είχε προσχεδιάσει όλα ο 39χρονος. Δέχθηκα την πρόταση να κάνουμε μια ψεύτικη ληστεία χωρίς όμως να πάθει κανένας τίποτα». Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ενώπιον του 4ου τακτικού ανακριτή ο φερόμενος συνεργός στη δολοφονία της Γεωργίας, στη Θεσσαλονίκη.

Ο 34χρονος ήταν ο πρώτος που πέρασε την πόρτα του ανακριτή, το πρωί του Σαββάτου (13/1), και η απολογία του διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες. Όπως περιέγραψε ο ίδιος για το μοιραίο βράδυ: «Εγώ την ακινητοποίησα και ο 39χρονος τη φίμωσε και την έδεσε. Το θύμα είχε αναπνευστικά προβλήματα, της κατέβασα την ταινία για να πάρει ανάσα. Ο 39χρονος όμως όταν πήρε το μαχαίρι στα χέρια, με έδιωξε και μου είπε να περιμένω στο αυτοκίνητο».

Advertisement
MEGA

Μετά ήρθε και μου είπε πως την σκότωσε. Αποδέχτηκα τη μεταφορά με το μπαούλο γιατί με απείλησε ότι αν δεν το κάνω θα πάθω τα ίδια εγώ και η οικογένειά μου» είπε ακόμη ο φερόμενος ως συνεργός, ενώπιον του ανακριτή.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως άργησε να πάει στην Αστυνομία να ομολογήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση, διότι δέχθηκε απειλές από τον 39χρονο. «Μου είπε πως εάν μιλήσω θα πάθω τα ίδια με την Γεωργία» φέρεται να είπε στον ανακριτή, ενώ συμπλήρωσε πως αποφάσισε να απευθυνθεί στις Αρχές όταν πληροφορήθηκε για την εγκυμοσύνη της 41χρονης. «Από αναζήτηση στο Διαδίκτυο έμαθα ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Αυτός ήταν ο λόγος που με ώθησε να πάω στις Αρχές να καταθέσω» ανέφερε.

Οι εξηγήσεις που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενοι δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή που ομόφωνα τούς έκριναν προσωρινά κρατούμενους.

Η μεταγωγή τους στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, κάτω από ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας, ενώ η διαδικασία ενώπιον των δικαστικών Αρχών ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα.

πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”