Ηλεκτρονικές πινακίδες υπερυψηλής φωτεινότητας με τα όρια ταχύτητας ανά περιοχή τοποθετούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στη Μητροπολιτική Ενότητα (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης. Έργο ύψους 58.000 ... Περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Ηλεκτρονικές πινακίδες σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου

Epiloges Press

Epiloges Press

Ηλεκτρονικές πινακίδες υπερυψηλής φωτεινότητας με τα όρια ταχύτητας ανά περιοχή τοποθετούνται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στη Μητροπολιτική Ενότητα (Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης.

Advertisement
 

Έργο ύψους 58.000 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και αφορά 35 ηλεκτρονικές πινακίδες (εκ των οποίων οι 26 με ηλιακό πάνελ), οι οποίες τοποθετήθηκαν σε σημεία του Εθνικού και Επαρχιακού Οδικού δικτύου Μ.Ε. Θεσσαλονίκης.

Στην 30η Επαρχιακή Οδό Ν. Ρυσίου – Ταγαράδων – Αγίας Παρασκευής – Σουρωτής ηλεκτρονικές πινακίδες τοποθετήθηκαν στους Ταγαράδες (είσοδος από Νέο Ρύσιο), στο ύψος της 12ης οδού (από Νέο Ρύσιο), στο ύψος της 14ης (από Νέο Ρύσιο), στην είσοδο και την έξοδο Αγίας Παρασκευής, στη στροφή της Μονής Αγίου Παϊσίου και την είσοδο της Σουρωτής.

Στην περιοχή Αγχιάλου και Μικρού Μοναστηριού υπάρχουν πλέον πινακίδες ορίου ταχύτητας και STOP στην 6η Επαρχιακή Οδό στην Αγχίαλο στο ύψος της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου, την 6η Επαρχιακή Οδό στη Νέα Μεσήμβρια, το ύψος του σχολείου και των αθλητικών εγκαταστάσεων, στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων σε δύο σημεία (είσοδος και κοντά στην παιδιά χαρά) και στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Κατερίνης σε τρία σημεία (είσοδος Χαλκηδόνας και διασταύρωση Μικρού Μοναστηριού).

Advertisement

Στον Λαγκαδά τοποθετήθηκαν στην οδό Αχ. Τζελίλη και στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στα Πράσινα Φανάρια, κοντά στο αγρόκτημα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα Λουτρά Θέρμης, στην είσοδο του Χορτιάτη και του Ασβεστοχωρίου και την έξοδο Πεύκων. Στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Καβάλας ηλεκτρονικές πινακίδες υπερυψηλής φωτεινότητας τοποθετήθηκαν μεταξύ της καντίνας «Παλιό Λατομείο» και του οικισμού Νέας Φιλαδέλφειας και στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στα Λαγυνά, την είσοδο και την έξοδο του Αγίου Βασιλείου, της Γερακαρούς, της Απολλωνίας, του Σταυρού και της Ασπροβάλτας.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Γιουτίκας επισήμανε ότι η Περιφέρεια αξιοποιεί τη σύγχρονη τεχνολογία για την αναβάθμιση του δικτύου της οδικής σήμανσης, αλλά και τη διεύρυνσή του ειδικά σε κατοικημένες περιοχές και επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η προσπάθεια ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών έχουν στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων που αποτελούν μάστιγα για τη χώρα. Γνωστοποιεί, τέλος, ότι οι σχετικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. «Ήδη έχουμε διασφαλίσει κονδύλια ύψους 200.000 ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και έως τις αρχές του καλοκαιριού θα προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό για την τοποθέτηση κι άλλων ηλεκτρονικών, ενεργειακά αυτόνομων πινακίδων σήμανσης στο οδικό δίκτυο» πρόσθεσε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από τη Ν.Ηράκλεια μέχρι τη Ν.Καλλικράτεια Χαλκιδικής

23/12/25 12:57 μμ

Ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από τη Ν.Ηράκλεια μέχρι τη Ν.Καλλικράτεια Χαλκιδικής

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών - Το 2025 κλείνει με 34 εκατ. επιβάτες

23/12/25 12:53 μμ

Ρεκόρ επιβατικής κίνησης για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών – Το 2025 κλείνει με 34 εκατ. επιβάτες

Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

23/12/25 12:50 μμ

Πάνω από 124 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 1,17 εκατ. δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Ταυτοποιήθηκαν εννέα νεαροί για επιθέσεις, μέσω διαδικτυακών ραντεβού

23/12/25 12:42 μμ

Ταυτοποιήθηκαν εννέα νεαροί για επιθέσεις, μέσω διαδικτυακών ραντεβού

Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Περιφερειακή οδό στο ύψος του κόμβου Κωνσταντινουπολίτικων

23/12/25 12:39 μμ

Φωτιά σε αυτοκίνητο στην Περιφερειακή οδό στο ύψος του κόμβου Κωνσταντινουπολίτικων

ΕΕΕΔΕΕ: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων - Στα 1.985 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 2.449 εκτροφές σε όλη τη χώρα

23/12/25 12:29 μμ

ΕΕΕΔΕΕ: Σε 450.233 ανέρχονται τα θανατωμένα ζώα λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων – Στα 1.985 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 2.449 εκτροφές σε όλη τη χώρα

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων

23/12/25 12:34 μμ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις ημέρες των Χριστουγέννων

Πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα 23/12/2025

23/12/25 12:33 μμ

Πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα

Aλ. Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τον αγώνα των αγροτών

23/12/25 12:32 μμ

Aλ. Χαρίτσης: Οι πολίτες στηρίζουν στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία τους τον αγώνα των αγροτών

ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης για το 2025-2026

23/12/25 12:14 μμ

ΥΠΕΘΟΟ, ΥΠΕΝ: Ολοκληρώθηκε η καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης για το 2025-2026

Η ΑΔΜΘ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει το προσωπικό της στη χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ

23/12/25 12:27 μμ

Η ΑΔΜΘ σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ εκπαιδεύει το προσωπικό της στη χρήση απινιδωτή και ΚΑΡΠΑ

Δωρεά έξι μοτοσυκλετών από τον Αντιπεριφερειάρχη στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών

23/12/25 12:09 μμ

6 καινούργιες μοτοσυκλέτες δωρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών στην ομάδα ΔΙΑΣ Σερρών