Θεσσαλονίκη: Μεταμεσονύχτια διαμαρτυρία εστιατόρων στον Λευκό ΠύργοΔιεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους, τουλάχιστον ως τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, ζήτησαν με διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν στο χώρο του Λευκού Πύργου, ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψητοπωλείων, καφέ μπαρ και άλλων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος του νόμου Θεσσαλονίκης.

 

Οι καταστηματάρχες συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους τα μεσάνυχτα -τηρώντας τις αποστάσεις για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού- για να διαμαρτυρηθούν για το περιορισμένο ωράριο λειτουργίας που έχει επιβληθεί σε νόμους της χώρας, λόγω της πανδημίας.

Οι καταστηματάρχες επικαλούνται τη μείωση του τζίρου τους και την απώλεια θέσεων εργασίας και ζητούν τροποποίηση του μέτρου και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

 


Οι διαμαρτυρόμενοι έκλεισαν τον δρόμο μπροστά στον Λευκό Πύργο εμποδίζοντας την κυκλοφορία σε δειρχόμενα οχήματα. Μάλιστα, δεν έλειψαν κάποιες εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και οδηγών που ήθελαν να περάσουν από το σημείο, όπως φαίνεται στο βίντεο του makthes.gr.

Την ίδια στιγμή κάποιοι εκ των διαδηλωτών έβαζαν μουσική από τα οχήματά τους, έπιναν ποτά και χόρευαν στους δρόμους.

 

“Δεν φεύγουμε, ανοίξτε τα μαγαζιά” και “Στα σχολεία δεν κολλάς στα μπαράκια όμως κολλάς”. Ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν εργαζόμενοι και επιχειρηματίες.

 

 

 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, makthes.gr

Αφήστε κάποιο σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *