Επίθεση αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης -Συκεών και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συνεργασία, Ηλίας Ζάχαρης.     “Ο δήμος πρέπει να συντονίσει ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Επίθεση αδέσποτων σκυλιών στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη, καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος Νεάπολης -Συκεών και επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συνεργασία, Ηλίας Ζάχαρης.

 

 

“Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τον εθελοντισμό και να διακινήσει τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι και ένδειξη ανθρωπιάς, αλλά και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια”, αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωση του.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ζάχαρη:

 

Δυστυχώς χθες, μία ημέρα πριν από τη σημερινή παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων, είχαμε το δεύτερο μέσα σε λίγες ημέρες κρούσμα επίθεσης αδέσποτων σκύλων σε κάτοικο του Δήμου Νεάπολης Συκεών, σε κεντρικότατο σημείο του Δήμου μας, κοντά στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου, τον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Μάλιστα, το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου του χορηγήθηκε αντιλυσσικό εμβόλιο καθώς, όπως προκύπτει από τις ιατρικές γνωματεύσεις τις οποίες έχουμε στη διάθεση μας, κρίθηκε ότι από την περιγραφή του προκύπτει ισχυρή υποψία λύσσας στο εμπλεκόμενο ζώο.

Πριν λίγες ημέρες, την Πρωταπριλιά συγκεκριμένα, οι αντιδήμαρχοι των δήμων Θεσσαλονίκης, Νεάπολης Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη οι οποίοι εφάπτονται του δάσους του Σέιχ Σου, με κοινή τους δήλωση απηύθυναν έκκληση στους δημότες τους, “να τηρούν την απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου και να μη θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, καθώς υπάρχουν επικίνδυνες αγέλες σκύλων”.

Advertisement
Family Kitchen

Όμως εντός των ορίων των δήμων, η ευθύνη για την προστασία των δημοτών ανήκει στους ίδιους τους δήμους.

 

Η ανάγκη λήψης των προβλεπόμενων μέτρων, τα οποία είναι συγκεκριμένα, είναι προφανής.

Είμαστε στη διάθεση της διοίκησης να τους ενημερώσουμε. Η σωματική ακεραιότητα των κατοίκων του δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη, ειδικά την εποχή του κορωνοϊού, στην οποία το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν πρέπει να επιβαρύνεται για κανέναν λόγο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει όλοι μας να κινητοποιηθούμε έτσι ώστε στις δύσκολες ημέρες που περνάμε να μην μένουν χωρίς τροφή τα αδέσποτα του Δήμου μας.

Ο δήμος πρέπει να συντονίσει τον εθελοντισμό και να διακινήσει τη βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, η οποία είναι και ένδειξη ανθρωπιάς, αλλά και ένα σοβαρό προληπτικό μέτρο για την ασφάλεια.

Θα είμαστε στο πλευρό κάθε χρήσιμης πρωτοβουλίας.

 

Πηγή thesstoday.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του - Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

13/09/25 10:22 πμ

Θεσσαλονίκη: 18χρονη με τον σύντροφό της ξυλοκόπησαν τον πρώην και τον πατέρα του – Τον «παγίδευσε» και τους χτυπούσαν δέκα άτομα

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:59 πμ

Υποπυραγός Ν.Παΐσιος: Οι κοινές ευρωπαϊκές εκπαιδεύσεις μας έχουν δώσει μια κοινή «γλώσσα» στο πεδίο

13/09/25 9:49 πμ

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ από σήμερα: Έως 2.000 πρόστιμο για κινητό στην οδήγηση, 8.000 ευρώ για όριο ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

13/09/25 9:23 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Σεπτεμβρίου

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

13/09/25 9:22 πμ

Σπανούλης: «Παιδαριώδη λάθη εμείς, καλύτερη ενεργειακά η Τουρκία»

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; - video

12/09/25 10:21 μμ

Μέτρα ΔΕΘ: Τι λένε οι Σερραίοι; – video

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση - video

12/09/25 10:11 μμ

Ι.Χουρουζίδης: Κανένα μέτρο της ΔΕΘ δεν αφορά την εστίαση – video

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

12/09/25 10:04 μμ

14 Σεπτεμβρίου: Εθνική μνήμη της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

"Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα" από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» - video

12/09/25 9:49 μμ

“Πολυθεματικό Φεστιβάλ Σκοτούσσα” από το «Κοινόν Σκοτουσσαίων» – video

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα - video

12/09/25 9:39 μμ

Παραδοσιακοί αγώνες πάλης με συνοδεία ζουρνάδων στη Σκοτούσσα – video

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους - video

12/09/25 9:31 μμ

Πανήγυρη Σκοτούσσας: Χιλιάδες επισκέπτες με το ΕΚΑΒ Σερρών πάντα δίπλα τους – video

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός - Τι λένε οι Σερραίοι

12/09/25 9:58 μμ

Ελλάδα Τουρκία: Απόψε ο ημιτελικός του Eurobasket – Τι λένε οι Σερραίοι