«Ετοιμοπόλεμοι» και έχοντας προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για την παρασκευή της λαγάνας εμφανίζονται οι αρτοποιοί του νομού Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι ισχύουν έκτακτα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

«Ετοιμοπόλεμοι» και έχοντας προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα για την παρασκευή της λαγάνας εμφανίζονται οι αρτοποιοί του νομού Θεσσαλονίκης, παρά το γεγονός ότι ισχύουν έκτακτα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού, απαγόρευση κυκλοφορίας άνω των 2χλμ, κλείσιμο της εστίασης και «πάγωμα» όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων. Εκτιμάται ότι φέτος στο νομό ίσως υπάρξει μία μικρή αύξηση της ζήτησης, καθώς οι καταναλωτές θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο της Καθαρά Δευτέρας στα σπίτια τους και πως θα διατεθούν περίπου 350.000 λαγάνες.

Advertisement
 

Τα 730 αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν να ζυμώνουν τις λαγάνες το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς και θα τελειώσουν με το ψήσιμο το πρωί της Καθαρά Δευτέρας. Κατά μέσο όρο, κάθε αρτοποιός θα παράγει προς κατανάλωση από 400 έως 500 λαγάνες, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Νομού Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια.

Αρκετοί φούρνοι που χρησιμοποιούν εταιρείες «ντελίβερι» θα κάνουν και παράδοση της λαγάνας …κατ’ οίκον, ενώ για τους υπόλοιπους που θα μεταβούν στα καταστήματα «θα τηρούνται όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό και θα υπάρχουν αποστάσεις ασφαλείας, εάν σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρηθούν ουρές», πρόσθεσε η κ.Κουκουμέρια.

‘Ενα ζήτημα που προβληματίζει είναι το πρόσθετο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στα 2 χιλιόμετρα, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Αρτοποιών υπάρχουν πελάτες που κάθε χρόνο επιθυμούν και αγοράζουν τη λαγάνα τους από συγκεκριμένο φούρνο που ενδεχομένως να βρίσκεται σε πιο μακρινή απόσταση.

Advertisement
Babis

«Το έθιμο της λαγάνας δεν σταματάει. Θα μπούμε στη Σαρακοστή ελπίζοντας ότι θα τελειώσει το βάσανο με το lockdown και την πανδημία. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ζήτηση παρά το ότι τα εστιατόρια θα είναι κλειστά και δεν θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις από τους δήμους», είπε χαρακτηριστικά η κ. Κουκουμέρια.

Η λαγάνα που πουλάει περισσότερο είναι η παραδοσιακή, ενώ φτιάχνονται επίσης με ελιά και λιαστή ντομάτα. Τέλος, αρκετά αρτοποιεία θα ψήσουν μεγαλύτερες λαγάνες για να στολίσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους ώστε με τον τρόπο αυτό να …μυρίσει λίγο Αποκριά εν μέσω πανδημίας.

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας