Δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ ο «περίεργος» και εκκωφαντικός ήχος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν το συμπέρασμα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ ο «περίεργος» και εκκωφαντικός ήχος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Advertisement
 

Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Οι επόμενες ενέργειες του δήμου

Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, θα απευθυνθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσουν βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα. «Αφού η ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με την προέλευση του ήχου, θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΑΠΘ. Απ’ότι μας είπε και το συνεργείο της ΕΥΑΘ με το οποίο βρισκόμασταν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ο ήχος έρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου», επισήμανε.

«Ακόμη παραμένει άγνωστη η προέλευση του ήχου και σίγουρα τρομάζει τους κατοίκους τι μπορεί να συμβεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ελπίζουμε να εντοπίσουμε την εστία», τόνισε ο αντιπρόεδρος  της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος.

Advertisement

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων στο ThessToday.gr,  πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιγράφει ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο, Βαγγέλης Κοκαχείλης.

Παράλληλα, η κα Αναστασία Λαμπαδά, κάτοικος των Μετεώρων, εξήγησε στο ThessToday.gr ότι όσοι μένουν στο ισόγειο ακούν τον ήχο και μέσα στο σπίτι τους. «Αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Πλέον, έχει γίνει πιο έντονος και πιο ενοχλητικός. Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», περιέγραψε, τονίζοντας ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας

16/12/25 11:33 μμ

7 λουλούδια για καλή τύχη στο σπίτι σας