Δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ ο «περίεργος» και εκκωφαντικός ήχος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν το συμπέρασμα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ ο «περίεργος» και εκκωφαντικός ήχος που αναστατώνει τις βραδινές ώρες τους κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό ήταν το συμπέρασμα που προέκυψε από την αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.

Οι επόμενες ενέργειες του δήμου

Όπως δήλωσε στο ThessToday.gr ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Παύλου-Μελά, Ιωσήφ Άκης Αράπογλου, θα απευθυνθούν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και θα ζητήσουν βοήθεια από τα αρμόδια τμήματα. «Αφού η ΕΥΑΘ δεν σχετίζεται με την προέλευση του ήχου, θα ζητήσουμε βοήθεια από το ΑΠΘ. Απ’ότι μας είπε και το συνεργείο της ΕΥΑΘ με το οποίο βρισκόμασταν το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή, ο ήχος έρχεται από το δάσος του Σέιχ Σου», επισήμανε.

«Ακόμη παραμένει άγνωστη η προέλευση του ήχου και σίγουρα τρομάζει τους κατοίκους τι μπορεί να συμβεί. Η έρευνα συνεχίζεται και ελπίζουμε να εντοπίσουμε την εστία», τόνισε ο αντιπρόεδρος  της Ένωσης Πολιτών «Μετέωρα», Νίκος Παπαδόπουλος.

Advertisement
ktimatologio

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων στο ThessToday.gr,  πριν από ένα μήνα περίπου, από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες, κάτοικοι αντιλήφθηκαν έναν ενοχλητικό ήχο που ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως.

«Στη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως ακούγεται πιο έντονα, σαν να βρίσκεται εκεί το επίκεντρο. Όταν είμαστε στο σημείο όπου ακούγεται έντονα, νιώθουμε σαν κάποιος να χτυπάει. Όλοι φοβόμαστε γιατί δεν γνωρίζουμε από που προέρχεται. Υπάρχουν άτομα που ξυπνούν από τον ήχο 2 και 3 η ώρα τα ξημερώματα. Εγώ για παράδειγμα, χθες στις 5:30 τα ξημερώματα, ήμουν ξύπνιος και τον άκουγα», περιγράφει ο πρώτος κάτοικος που αντιλήφθηκε τον ήχο, Βαγγέλης Κοκαχείλης.

Παράλληλα, η κα Αναστασία Λαμπαδά, κάτοικος των Μετεώρων, εξήγησε στο ThessToday.gr ότι όσοι μένουν στο ισόγειο ακούν τον ήχο και μέσα στο σπίτι τους. «Αρκετές οικογένειες δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Πλέον, έχει γίνει πιο έντονος και πιο ενοχλητικός. Όταν φτάνουμε στο επίκεντρο, νιώθουμε το ντουκ…ντουκ…ντουκ…», περιέγραψε, τονίζοντας ότι πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 2:10 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες