Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένας 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος βρήκε έναν φάκελο με 1300 ευρώ και τον παρέδωσε στο γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων του Αστυνομικού Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας   ενώ ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένας 35χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος ο οποίος βρήκε έναν φάκελο με 1300 ευρώ και τον παρέδωσε στο γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων του Αστυνομικού Τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας

 

ενώ δε δέχτηκε ούτε τα νόμιμα εύρετρα και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη των χρημάτων να δοθεί ένα ποσό σε άπορες οικογένειες.

 

Ο Χρήστος Ευαγγέλου, ο οποίος για την πράξη του βραβεύτηκε από την Ένωση Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης, εργάζεται εδώ και 12 χρόνια στην Σωφρονιστική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

«Η οικονομική κρίση να μην γίνει και κρίση αξιών» ανέφερε στο ethnos.gr ο 35χρονος και περιέγραψε πως εντόπισε τα χρήματα, στις 13 Νοεμβρίου: «Στη γωνία της λεωφόρου Νίκης, με την οδό Σαλαμίνος, στο πεζοδρόμιο έξω από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ήταν ένας φάκελος τυλιγμένος με μια απόδειξη μεταφορικής εταιρείας. Μέσα στο φάκελο ήταν 1300 ευρώ, τα μέτρησα δύο φορές. Τα παρέδωσα στην αστυνομία και δεν σκέφτηκα καθόλου να τα κρατήσω γιατί οι γονείς μου με μεγάλωσαν με αξίες…» επισήμανε.

 

Με επιστολή του προς τη διοίκηση των φυλακών ο συνταξιούχος εκτελωνιστής που έχασε το χρηματικό ποσό εξέφρασε τις ευχαριστίες του, προς τον υπάλληλο του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης, για τις “εξαιρετικές πράξεις που αφενός καταδεικνύουν την εντιμότητα και την ηθική του ακεραιότητα και αφετέρου τιμούν την υπηρεσία και τα στελέχη της”.

Ο διευθυντής του Γενικού Καταστήματος Κράτησης Θεσσαλονίκης ζήτησε εγγράφως από το υπουργείο Δικαιοσύνης την απονομή ηθικής αμοιβής στον εν λόγω υπάλληλο, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα.

 

“Ο συνάδελφος δεν δέχτηκε ,ούτε τα νόμιμα εύρετρα και ζήτησε να δοθεί ένα ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό, το οποίο προσφέρθηκε σε άπορες οικογένειες της ευρύτερη περιοχής του δήμου Παγγαίου Καβάλας” επισήμανε σε ανακοίνωση της η Ένωση Υπαλλήλων Δικαστικών Φυλακών Θεσσαλονίκης.

 

Advertisement
Babis

“Αυτές οι πράξεις συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας θεωρούμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να παραδειγματιζόμαστε όλοι. Δυστυχώς έχουμε μάθει να προβάλουμε μόνο τα κακώς κείμενα των φυλακών και να μην αναφερόμαστε σε κάποιες καλές πράξεις που συνήθως μένουν στην αφάνεια” δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της ΕΥΔΦΘ Δήμος Παπαθανασίου.

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα