Τέλος σε όλη τη φημολογία που έχει κατακλύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες θέλησε να βάλει ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας. Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας που «έσβησε» ... Περισσότερα

Γιατί καθυστερεί η νεκροψία-νεκροτομή της 19χρονης Θάλειας: Τα σενάρια που εξετάζονται

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τέλος σε όλη τη φημολογία που έχει κατακλύσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες θέλησε να βάλει ο πατέρας της 19χρονης Θάλειας.

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας που «έσβησε» ξαφνικά στο πλαίσιο καλοκαιρινού ταξιδιού πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, τοποθετήθηκε για τα σενάρια που ακούγονται σχετικά με τον θάνατο της 19χρονης κοπέλας.

«Κανένα από τα σενάρια που ακούγονται δεν ισχύει. Δεν ξέρει κανείς τίποτα μέχρι στιγμής. Ακόμα και εμείς οι ίδιοι οι γονείς δεν ξέρουμε τίποτα» ανέφερε μιλώντας στο MEGA ο πατέρας της.

Όλα αυτά, τη στιγμή που η αγωνία στην οικογένεια της αδικοχαμένης ναυτικής δοκίμου χτυπά κόκκινο, καθώς αναζητούνται απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού, οι γονείς της 19χρονης ταξίδεψαν αστραπιαία στη Νάπολη, όπως αποκαλύπτει συνάδελφος του πατέρα στο νοσοκομείο Λάρισας.

«Ήταν μέσα στην αγωνία. Απλά μου είπε ότι φεύγω κατευθείαν για Ιταλία. Δουλεύαμε μαζί και έφυγε από τη δουλειά και πήγε στην Ιταλία» είπε χαρακτηριστικά.

Δύο στρατιωτικοί γιατροί αλλά και άνθρωπος από το προξενείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στη γειτονική χώρα στο πλευρό των συντετριμμένων γονιών.

Πηγές του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν το αίτιο του θανάτου ούτε μπορούν να καταλήξουν κάπου.

Όνειρο ζωής το Πολεμικό Ναυτικό

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το Πολεμικό Ναυτικό αποτελούσε όνειρο ζωής για την 19χρονη Θάλεια, η οποία μάλιστα έδωσε Πανελλήνιες για δεύτερη φορά, προκειμένου να περάσει στη σχολή δοκίμων.

Δυστυχώς το όνειρο αυτό μετατράπηκε σε εφιάλτη για εκείνη και την οικογένειά της, αφού η 19χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της στο πρώτο της ταξίδι.

Ο αιφνίδιος θάνατος της Θάλειας

Ένα από τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται είναι η δηλητηρίαση αν και το εξάνθημα στο πόδι που αποκάλυψε χτες στο MEGA ο αδελφός της, περιπλέκουν την κατάσταση.

Advertisement
ΔΕΗ

«Ο γιατρός μας είχε πει πως η κόρη σας έχει βγάλει ένα εξάνθημα στο πόδι, έχει λίγο πυρετό αλλά ελεγχόμενο και νιώθει κόπωση στα γόνατα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Το κρίσιμο διάστημα, στο οποίο εστιάζουν οι έρευνες είναι από τις 18 έως τις 21 Αυγούστου όταν το πλοίο «Προμηθέας» και η φρεγάτα «Κανάρης», με 158 δόκιμους, είχαν καταπλεύσει στο Λαγκουλέτ της Τυνησίας. Και αυτό γιατί η 19χρονη δόκιμος εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα την ημέρα της αναχώρησης από το λιμάνι.

«Την Κυριακή μάθαμε ότι είχε έναν πυρετό ελεγχόμενο. Ελεγχόμενο πυρετό είχε και τη Δευτέρα και την Τρίτη το βράδυ το παιδί διασωληνώθηκε» λέει θείος της 19χρονης.

Από το Πολεμικό Ναυτικό ψάχνουν να βρουν πού γευμάτισε στο λιμάνι της Τυνησίας με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν πως μαζί με άλλους συμφοιτητές της γευμάτισε σε γνωστή αλυσίδα fast food.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις θα ρίξουν φως

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις που θα γίνουν καθώς οι (πιο χρονοβόρες) τοξικολογικές που θα ακολουθήσουν ίσως «φωτίσουν» τα αίτια του θανάτου.

Η 19χρονη Θάλεια είχε μάλιστα περάσει κορονοϊό εν πλω στο πλοίο «Προμηθέας» είχε όμως αναρρώσει. Ενδέχεται παρόλα αυτά ο οργανισμός της ήταν εξουθενωμένος από τον κορονοϊό και η όποια λοίμωξη ή δηλητηρίαση να προκάλεσε βαρύτερη νόσηση απ’ ό,τι προβλέπονταν.

«Μπορεί να έχει παίξει ρόλο ο κορωνοϊός»

Μιλώντας στο MEGA, ο Ιωάννης Γιαβάσης, καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σημείωσε πως όλα τα ενδεχόμενα για τον θάνατο της 19χρονης είναι ανοιχτά.

Ειδικά για το ενδεχόμενο της τροφικής δηλητηρίασης τόνισε: «Το να έχουμε τόσο σύντομο θάνατο μετά από τροφική δηλητηρίαση είναι κάτι σπάνιο αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί ειδικά αν έχουμε κάποιον ανοσοκατεσταλμένο ή άρρωστο. Στην περίπτωση τροφικής δηλητηρίασης, υπάρχουν κάποιοι μικροοργανισμοί που έχουν υψηλό ποσοστό θνησιμότητας. Αυτοί ανιχνεύονται στο αίμα και στα κόπρανα».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαβάση, η νόσηση της νεαρής από κορωνοϊό, «σίγουρα μπορεί να έχει παίξει ρόλο, αλλά είναι κάτι που ερευνάται».

Πηγή: in.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

13/09/25 2:19 μμ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Καστελλόριζο

Πέθανε η κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

13/09/25 2:15 μμ

Πέθανε η 28χρονη κόρη της Μπέσσυς και του Διαμαντή Λαιμού – Θρήνος στην εφοπλιστική οικογένεια

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

13/09/25 2:08 μμ

Το δημοτικό της Ψερίμου, ένας «φάρος» αισιοδοξίας και δύναμης

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας - Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες...

13/09/25 1:15 μμ

Η μακρά διαδρομή της Δραπετσώνας – Εκεί όπου δεν είχαν ζωή οι πρόσφυγες και τόπο οι πόρνες…

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

13/09/25 12:59 μμ

«Καλλιεργώντας Κριτικούς Αναγνώστες»: Πιλοτικό πρόγραμμα στα σχολεία για την προστασία από τα fake news

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

13/09/25 12:53 μμ

89η ΔΕΘ: Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει ο Ν.Ανδρουλάκης

«Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε» δηλώνει η χήρα του Τσάρλι Κερκ

13/09/25 12:30 μμ

 Χήρα Τσάρλι Κερκ: «Δεν έχετε ιδέα για τη φωτιά που ανάψατε»

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

13/09/25 12:22 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέμα αρχής για μένα να έχουμε κι άλλους τρόπους παράδοσης τέτοιων φαρμάκων

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

13/09/25 11:47 πμ

Σέρρες: Η Οικοκυρική Σχολή της ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ ανακοινώνει το πρόγραμμα μαθημάτων

Εφάπαξ: Πότε βγαίνει, πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

13/09/25 11:42 πμ

Εφάπαξ: Πώς υπολογίζεται και ποιοι το δικαιούνται

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

13/09/25 11:29 πμ

Ο μαρτυρικός θάνατος του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου 

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα - video

13/09/25 11:02 πμ

Εθνικό Στάδιο Σερρών: Τον Οκτώβριο η σπορά του νέου χλοοτάπητα – video