Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με μωρομάντηλα

919
Tips: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με μωρομάντηλα
Tips: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με μωρομάντηλα

Τα μωρομάντηλα χρησιμοποιούνται καθημερινά και συστηματικά από όλες τις γυναίκες για την καθημερινή φροντίδα και υγιεινή των χεριών και του σώματος, αλλά και από τις μαμάδες για την καθαριότητα των παιδιών τους

Καθαρίζουν με αυτά το πρόσωπο, τα χέρια, την ευαίσθητη περιοχή των παιδιών ενώ είναι ο απόλυτος σύμμαχός τους για το άλλαγμα της πάνας. Παρότι συστήνεται να χρησιμοποιούνται κυρίως στις περιπτώσεις που μια μαμά δεν έχει πρόχειρο νερό και σαπούνι, δεν είναι λίγες που δεν τα αποχωρίζονται λεπτό στην καθημερινότητά τους.

Για το σκοπό αυτό, τα μωρομάντηλα κατασκευάζονται από ύφασμα ή χαρτί, εμποτισμένο σε υδατικό διάλυμα που περιέχει μαλακτικά και υγραντικά όπως αλόη βέρα και ίσως ορισμένα συντηρητικά.

Γιατί τα μωρομάντηλα δεν μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια;

«Το δέρμα των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητο και δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με χημικές ουσίες», λέει ο Ilan Shapiro, παιδίατρος και γιατρός, διευθυντής εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης της AltaMed Health Services στην Καλιφόρνια (ΗΠΑ).
Για το λόγο αυτό τα μωρομάντηλα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απολυμάνετε επιφάνειες στο σπίτι, όπως τον πάγκο της κουζίνας, τις πρίζες, το τηλεκοντρόλ και γενικά αντικείμενα στα οποία συγκεντρώνονται μικρόβια καθώς δεν περιέχουν τα ανάλογα συστατικά.

Advertisement
Tips: Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να καθαρίζετε με μωρομάντηλα

Μωρομάντηλα και αντιβακτηριακά μαντηλάκια

Τα αντιβακτηριακά μαντηλάκια σε αντίθεση με τα μωρομάντηλα, περιέχουν υποχλωριώδες νάτριο, ένα συστατικό που σκοτώνει τα βακτήρια και βρίσκεται σε πολλά προϊόντα καθαρισμού με βάση το λευκαντικό. Υπάρχει επίσης ένα αντιβακτηριακό συστατικό που ονομάζεται αλκύλιο που είναι κοινό στα οικιακά απολυμαντικά.

Τι να καθαρίσετε με τα μωρομάντηλα

Τα μωρομάντηλα μπορεί να μην απολυμαίνουν, καθαρίζουν όμως διάφορους λεκέδες και απομακρύνουν τη σκόνη.

Ειδικότερα:

  • Καθαρίζουν τα αθλητικά παπούτσια ή το εσωτερικό άλλων παπουτσιών.
  • Αφαιρούν αποτελεσματικά το μακιγιάζ αν έχετε ξεμείνει από ντεμακιγιάζ.
  • Καθαρίζουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου.
  • Αφαιρούν δύσκολους λεκέδες από το πάτωμα, τους τοίχους, τους καναπέδες.
  • Απομακρύνουν τις δαχτυλιές από την οθόνη του κινητού.
  • Απομακρύνουν από τον καναπέ τις τρίχες των κατοικιδίων σας.
  • Αφαιρούν τη σκόνη από τα φυτά.
  • Καθαρίζουν τις εξωτερικές επιφάνειες των περισσότερων συσκευών κουζίνας, όπως είναι ο φούρνος μικροκυμάτων, ο βραστήρας, η τοστιέρα.

Με πληροφορίες από το ecowipes.com.vn, mothersblog.gr