Ένα βιβλίο, «προπύργιο» της συμπερίληψης και γροθιά στον ρατσισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι «Το έγκλημα να είσαι γκέι» ένα έργο που μιλάει για τρεις φοιτητές στην Αθήνα, προερχόμενους από ... Περισσότερα

Το έγκλημα να είσαι γκέι, ένα νέο βιβλίο, γροθιά για τον ρατσισμό

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένα βιβλίο, «προπύργιο» της συμπερίληψης και γροθιά στον ρατσισμό της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι «Το έγκλημα να είσαι γκέι» ένα έργο που μιλάει για τρεις φοιτητές στην Αθήνα, προερχόμενους από την επαρχία, οι οποίοι δεν κατάφεραν να «ξορκίσουν» τη μάστιγα των ρατσιστικών καταλοίπων.

Ο Ένας λόγω της ομοφοβίας που δέχτηκε σε μια επαρχιακή πόλη με αποτέλεσμα να μισήσει τον εαυτό του, ο άλλος λόγω των επιθέσεων που δέχτηκε για την εθνικότητα του, και ο τρίτος αντιμετωπίζοντας το σκληρό πρόσωπο της κοινωνίας του φαίνεσθαι. Τρεις αλληλένδετες ιστορίες με τραγική τροπή , που υπενθυμίζουν στους γονείς με ποιον τρόπο πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους, ώστε αυτά να έχουν ισχυρή πίστη στον εαυτό τους και να μην χαθούν στην βοή του επικριτικού πλήθους.

Το έγκλημα να είσαι γκέι, ένα νέο βιβλίο, γροθιά για τον ρατσισμό

Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας που απασχολεί και τους τρεις ήρωες, με τον έναν να χάνεται, τον άλλον να τρελαίνεται, και τον τρίτο να στέκεται δυνατός κάνει ολοφάνερο πόσο σημαντικό είναι να μεταρρυθμιστεί η σημερινή Ελληνική κοινωνία, να γίνει πιο δεκτική, ειδικά η οικογένεια καθώς στο έργο θίγονται και πολλά ζητήματα όπως αυτό της αναπηρίας, που πολλοί δεν λαμβάνουν υπόψιν για τους συνανθρώπους τους. Ο Ντίνος, ο Σεργκέι, και ο Κώστας είναι εδώ για να μπούνε στα παπούτσια κάθε νεαρού, με μονολόγους που περιγράφουν την ψυχολογία του μέσου νεαρού, πόσο μάλλον εφήβου η φοιτητή. Το βιβλίο μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο της περιοχής , και να ανοίξετε και εσείς έναν διάλογο για αυτό. Ενώ η παρουσίαση έπεται!

Γιώργος Τριανταφύλλου Συγγραφέας

Advertisement
MEGA

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου γεννήθηκε το 2002 στην Κοζάνη. Σπουδάζει στην Θεσσαλονίκη, στο Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ. Τον Μάιο του 2023 ανέβηκε σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης η πρώτη θεατρική παράσταση με σενάριο και παραγωγή του ίδιου, με τίτλο «Ρασκόλνικωφ», το “Τρεις κόσμοι” αποτελεί το πρώτο του βιβλίο και «Το έγκλημα να είσαι γκέι» το δεύτερο.

Έχει ζήσει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος. Επίσης, έχει ασχοληθεί με την αρθρογραφία από το 2018 έως το 2021, στις ιστοσελίδες kozan.gr και Alfavita. Μέσα από τα άρθρα του μοιράστηκε με τους αναγνώστες πολλές ανησυχίες δικές του και των υπόλοιπων νέων. Παράλληλα, διατελεί Υπεύθυνος της Επιτροπής Νεολαίας στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, είναι εθελοντής σε διάφορες ανθρωπιστικές δράσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλά προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών του Erasmus+, ενώ τα καλοκαίρια δουλεύει σε παιδικές κατασκηνώσεις, και έχει ιδρύσει τον φορέα ελεύθερης έκφρασης νέων ατόμων με όνομα «Change the world GR”.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

01/02/26 8:37 μμ

Κατερίνη: Ληστεία με λεία κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

01/02/26 8:31 μμ

Συζήτηση Πιερρακάκη-Σαντέλ για την οικονομία, τις ανισότητες, την αξιοκρατία και τις ψηφιακές προκλήσεις

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

01/02/26 8:18 μμ

Σέρρες: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 39χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – Συνελήφθη ο οδηγός

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του - Γιατί έχει 28 ημέρες

01/02/26 8:10 μμ

Φεβρουάριος ή Φλεβάρης: Από πού πήρε το όνομά του – Γιατί έχει 28 ημέρες

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό - Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

01/02/26 8:09 μμ

Λαϊλιάς Σερρών: Εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα στο χιονοδρομικό – Δεν είχαν βάλει αντιολισθητικές αλυσίδες

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες