Μέσα σ’ ένα εκλεκτό και πολυπληθές ακροατήριο πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο “Elpida Resort”, την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, η παρουσίαση του βιβλίου «Εμμανουήλ Παπάς – Ο Σερραίος Αρχιστράτηγος των Μακεδονικών Δυνάμεων κατά τον Ιερό Αγώνα του 1821» του Ιστορικού Ευάγγελου Στράτη με επιμέλεια και μεταφορά στην Νεοελληνική από τον Γιώργο Ν. Βογιατζή, που εγράφη και κυκλοφόρησε κατά πρώτον στα 1914, στην πορεία χάθηκε και ήρθε στο φως ύστερα από πολύχρονη έρευνα για την ανεύρεσή του από τον Γιώργο Βογιατζή, Συγγραφέα & πρώην Δήμαρχο Αμφίπολης.


Την παρουσίαση έκανε ο εγνωσμένης αξίας, Φιλόλογος & πρώην Δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας. Για τον Ευαγ. Στράτη και το συγγραφικό του έργο καθώς και για την προσφορά του Εμμ. Παπά και τη θυσία αυτού και της οικογένειάς του για την απελευθέρωση του Έθνους, μίλησε ο συγγραφέας κ. Γιώργος Βογιατζής. Ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου έκανε η Φιλόλογος – Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σερρών κ. Σύλια Ζέττα.


Τη δεύτερη αυτή επανέκδοση με 2000 αντίτυπα χρηματοδότησε η Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας. Τη διάθεση σε όλη την Ελλάδα ανέλαβε το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών, ενώ τη διακίνηση του βιβλίου σε όλη την χώρα (δημόσιες & δημοτικές βιβλιοθήκες, ΑΕΙ, Μουσεία κλπ.) ανέλαβε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστας Καραμανλής.


Παράλληλα, το Λ.Ε.Σ. απένειμε τιμητικές διακρίσεις, στον κ. Γιώργο Ν. Βογιατζή, για την «ανασκαφή» στα σεντούκια της Ιστορίας και στον κ. Αλέξανδρο Χατζηδημητρίου Πρόεδρο του Δ.Σ της Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας για την επανέκδοση του βιβλίου, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή για την ευγενική του προσφορά για την διάδοση του βιβλίου.
Το Λ.Ε.Σ. ευχαριστεί για ακόμη μία φορά όλους όσους συνέβαλαν στην ανεύρεση, επανέκδοση και διακίνηση του βιβλίου σ’ όλη την Ελλάδα.


Ακολουθήστε το epiloges.tv στο Google News και δείτε όλες τις
τελευταίες Ειδήσεις από τις Σέρρες, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Views: 88