Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.     Συναγερμός στο Περιστέρι μετά τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στην κλινική Ταξιάρχαι. Θετικοί ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Advertisement
 

 

Συναγερμός στο Περιστέρι μετά τα κρούσματα κορονοϊού που βρέθηκαν στην κλινική Ταξιάρχαι. Θετικοί ασθενείς και προσωπικό. Ελέγχεται και άλλη δομή στα νότια προάστια.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τις πληροφορίες για δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι.Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς δυστυχώς κατέληξε.

Τα κρούσματα στο σύνολο είναι 28 εκ των οποίων οι 13 είναι αιμοκαθαιρόμενοι, οι 11 είναι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άλλοι τέσσερις είναι ασθενείς με άλλα προβλήματα. Από τους τελευταίους τρεις είναι στο Αττικόν. Συνολικά ελήφθησαν 101 δείγματα.

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Πρόσθεσε ότι σε δυο τέτοιες περιπτώσεις έγινε το κακό δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνηση μας είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Όλα τα δεδομένα τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δυο από τους νεφροπαθείς που έκαναν αιμοκάθαρση στην κλινική μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ ηλικίας 86 και 90 ετών και ο ασθενής μηδέν νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.
Στην κλινική σήμανε συναγερμός καθώς ένας ασθενής βρέθηκε αρχικά θετικός στον κορονοϊό.

Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης σε πάνω από 100 ανθρώπους ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του δυστυχώς έδειξαν ότι αρκετοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ανάμεσά τους και ασθενείς και προσωπικό. Σήμερα βρέθηκαν στην κλινική ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση ελέγχεται και αυτό που ελέγχεται επίσης είναι αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.

 

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι ο οποίος μίλησε στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο, έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.

Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης, μιλώντας επίσης στο Live News επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του newsit.gr ότι δηλαδή ασθενής που είχε μεταβεί στην κλινική για αιμοκάθαρση ήταν εμπύρετος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του έγινε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Το χρονικό

Σύμφωνα με πληροφορίες από γιατρό της κλινικής, ο ασθενής την επισκεπτόταν συχνά προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Advertisement
MEGA

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί οι γιατροί του πήραν το απαραίτητο δείγμα ώστε να πραγματοποιήσουν το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ενημερωθεί εγκαίρως η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν γιατροί, νοσηλευτές, ασθενείς και προσωπικό που κατά την διάρκεια της νοσηλείας του βρέθηκαν κοντά του.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ.

 

Πηγή madata.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

24/10/25 12:16 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Οκτωβρίου

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

24/10/25 12:02 πμ

Δήμος Σερρών: Εξοπλισμό για την Κοινωνική κουζίνα δώρισε ο Σύλλογος Σερραίων Θεσσαλονίκης

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο - Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή - video

23/10/25 11:53 μμ

Ακρίβεια και παραπλάνηση: Άλλη τιμή στο ράφι, άλλη στο ταμείο – Άλλη η πραγματικότητα για τον καταναλωτή – video

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι - Προμαχώνας

23/10/25 11:06 μμ

Στη Βουλή η δικογραφία από την Εισαγγελία Σερρών για τον αυτοκινητόδρομο Δερβένι – Προμαχώνας

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

23/10/25 10:58 μμ

Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του“Piraeus Startup Accelerator”

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

23/10/25 10:53 μμ

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την ενέργεια της ΔΕΗ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

23/10/25 10:45 μμ

Μυτιληναίος στο BBC: Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου ανακάμπτει, λέει ο επικεφαλής της METLEN

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

23/10/25 10:19 μμ

Οι επενδύσεις των VC στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι startups και το Github Copilot

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

23/10/25 10:13 μμ

Εκτός ο Τάσος Μπακασέτας με ενόχληση στο δικέφαλο μηριαίο μυ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

23/10/25 10:10 μμ

Κίνα: Ετήσια αύξηση 18% στα ταξίδια εσωτερικού τουρισμού την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2025

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

23/10/25 10:06 μμ

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Με προσέγγιση 360 μοιρών το σχέδιο για την ενίσχυση της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα

23/10/25 10:03 μμ

Conference League: Στην κορυφή η Φιορεντίνα