Διαφορετική εικόνα δίνουν μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα στρατόπεδα των δύο βασικών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας αναφορικά με το ποιος προηγείται με βάση με τα μερικά ... Περισσότερα

Τουρκία: Θολή η εικόνα για το ποιoς έχει προβάδισμα στις προεδρικές εκλογές - Και τα δύο στρατόπεδα δηλώνουν ότι προηγούνται

Epiloges Press

Epiloges Press

Διαφορετική εικόνα δίνουν μέχρι τις 21:00 το βράδυ τα στρατόπεδα των δύο βασικών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας αναφορικά με το ποιος προηγείται με βάση με τα μερικά αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

Ενώ τα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το κρατικό πρακτορείο Anadolu δίνουν προβάδισμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με ανάρτησή του στο twitter, περίπου στις 20:00 δήλωσε ότι εκείνος είναι αυτός που προηγείται. «Προηγούμαστε» ήταν η μονολεκτική ανάρτηση του Κιλιτσντάρογλου στο twitter.

Ο Ομέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) δήλωσε από την πλευρά του πως με βάση τα αρχικά αποτελέσματα, ο Ερντογάν προηγείται.

Τα προσωρινά αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu δείχνουν ότι ο Ερντογάν προηγείται με 52,55% έναντι 41,55% του Κιλιτσντάρογλου, αν και η διαφορά μειωνόταν καθώς η καταμέτρηση συνεχιζόταν.

Κάνοντας λόγο για χειραγώγηση στην μετάδοση προκαταρκτικών αποτελεσμάτων σε προηγούμενες εκλογές, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, που προέρχεται από το κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι κανείς δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα αρχικά αποτελέσματα που μεταδίδει το Anadolu. «Δεν πιστεύουμε το Anadolu», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμάμογλου.

«Μπορούμε να το πούμε άνετα: ο Κιλιτσντάρογλου θα ανακοινωθεί ως ο 13ος πρόεδρος της χώρας μας σήμερα», τόνισε επίσης ο Ιμάμογλου. Και ο δήμαρχος της Άγκυρας, και αυτός από το κόμμα του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε πως ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης προηγείται.

Advertisement
Babis

Τέσσερις πηγές από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης δήλωσαν στο Reuters ότι ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται οριακά του Ερντογάν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε περίπου στις 20:35 ότι με 54,56% των ψήφων καταμετρημένο, ο Ερντογάν προηγείται με 51,87% έναντι 42,28% του Κιλιτσντάρογλου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, που είναι φιλικά προσκείμενο στο CHP, το Halk TV μετέδωσε αποτελέσματα δίνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου, 47,71% έναντι 46,5% στον Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα αποτελέσματα που μεταδίδονται, αναμενόταν να δίνουν προβάδισμα στον Ερντογάν, καθώς πολλές από τις πρώτες καταμετρήσεις των ψήφων προέρχονται συνήθως από αγροτικές περιοχές, που αποτελούν εκλογική βάση του Τούρκου προέδρου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

14/03/26 2:10 μμ

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση στον 23χρονο για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

14/03/26 2:05 μμ

Τι είναι η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και πότε γίνεται;

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

14/03/26 1:42 μμ

Αριστοτέλης Ωνάσης: Οι μοιραίοι έρωτες και η απώλεια που σήμανε την αρχή του τέλους του

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

14/03/26 1:30 μμ

ΗΑΕ: Καπνός υψώνεται πάνω από μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στη Φουτζάιρα

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

14/03/26 1:25 μμ

Το Netflix ετοιμάζει δραματική σειρά για τη Φρίντα Κάλο και τον Ντιέγκο Ριβέρα

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας (βίντεο)

14/03/26 1:17 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Βρισκόμαστε στην αρχή ενός πολύ σημαντικού προγράμματος ενίσχυσης της εθνικής αεράμυνας – video

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

14/03/26 11:13 πμ

Ποιος ήταν ο 18χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης που περιφρόνησε την αγχόνη των Άγγλων

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

14/03/26 10:21 πμ

Oι 10 μεγάλες αλλαγές που πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες το 2026 στο επίκεντρο ενημέρωσης της ΠΟΜΙΔΑ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες - video

14/03/26 10:15 πμ

Εισαγωγές πνίγουν το ελληνικό ρύζι: Αδιάθετοι 4.000 τόνοι στις Σέρρες – video

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία - video

14/03/26 10:14 πμ

Απάτη με οδηγίες ασφαλείας: Του ζήτησαν να έχει τα πόδια ψηλά για να μην πάθει ηλεκτροπληξία – video

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

14/03/26 10:09 πμ

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 23χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 20χρονου

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα - Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες

14/03/26 9:38 πμ

Χτυπήθηκε πλοίο ελληνικής σημαίας στη Μαύρη Θάλασσα – Επέβαιναν συνολικά 24 ναυτικοί, εκ των οποίων 10 Έλληνες