Για συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, που δεν πρόκειται να περάσουν κάνει ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, που δεν πρόκειται να περάσουν κάνει λόγο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΠ (Σωματείο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς) σε όσα -όπως υποστηρίζουν- τους κάλεσε η διοίκηση της τράπεζας να εφαρμόσουν.

 

 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην Πειραιώς σημειώνουν:

 

“Η Τράπεζα Πειραιώς με πρωτοφανή προκλητικότητα κάλεσε το Σύλλογό μας για να του ανακοινώσει μια αντεργατική απόφασή της που ξεπερνάει κάθε προηγούμενο στον τραπεζικό κλάδο.

 

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε στους εκπροσώπους του Συλλόγου μας την απόφασή της να θέσει σε ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ορίζει:

 

α) εθελοντική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους και

 

β) εθελοντική μερική απασχόληση

 

Σε μια περίοδο, που σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Μεγάλου, «όλα βαίνουν καλώς» και η πορεία της Τράπεζας εξελίσσεται θετικά και δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, ανακοινώνεται στο Σύλλογο μας η παραπάνω αντεργατική απόφαση, που έχει στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού εργασιακού κόστους.

 

Η απάντηση του Συλλόγου μας στους εκπροσώπους της Τράπεζας ήταν άμεση και κατηγορηματική.

 

Οι συγκαλυμμένες αντεργατικές ενέργειες με τον μανδύα της εθελοντικής απόφασης των εργαζομένων, για δήθεν συμμετοχή, είτε σε «άδεια» άνευ αποδοχών, είτε σε μερική απασχόληση, δεν πρόκειται να περάσουν.

 

Ο Σύλλογός μας διαμήνυσε στη Διοίκηση της Τράπεζας μέσω των εκπροσώπων της, να μην τολμήσει να υλοποιήσει τέτοιες αντεργατικές πράξεις, γιατί απέναντί της δεν θα είναι μόνο ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και η ΟΤΟΕ και σύσσωμος ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

 

Αν η Τράπεζα Πειραιώς έχει επιλέξει να παίξει το ρόλο του «λαγού» του τραπεζικού συστήματος, για να εκτιμήσει τις αντιδράσεις του συνδικαλιστικού κινήματος και των εργαζομένων, είναι καλύτερα γι΄ αυτή να εγκαταλείψει αυτά τα σχέδιά της.

 

Η «νέα τάξη πραγμάτων», στην ηγεσία της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, αν νομίζει ότι αυτά μπορούν να περάσουν στο χώρο των Τραπεζών είναι μακριά νυχτωμένη.

 

Πριν λίγες μέρες με το πρόγραμμα εφάπαξ, τώρα με την «εθελοντική» άδεια άνευ αποδοχών και την «εθελοντική» μερική απασχόληση, αύριο ποιος ξέρει με τι άλλο, φαίνεται ότι το πακέτο των αντεργατικών εισηγήσεων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού δεν έχει τέλος.

 

Προειδοποιούμε την Διοίκηση της Τράπεζας «να μαζέψει» τώρα όσο προλαβαίνει αυτές τις αντεργατικές απόπειρες γιατί το κόστος που θα εισπράξει θα είναι ανυπολόγιστο.

 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και συσπείρωση για να αποκρούσουμε αυτές τις αντεργατικές επιδιώξεις.

Advertisement
MEGA

 

Η ΟΤΟΕ έχει ήδη ενημερωθεί και προετοιμάζει τις δικές της ενέργειες, προκειμένου να δώσει συνολική απάντηση ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων.

 

Αυτά που δεν πέρασαν σε άλλες εποχές, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσουν τώρα.

 

Αυτά προς το παρόν

 

και παραμένουμε σε ετοιμότητα

 

αγωνιστικών αντιδράσεων και εκπλήξεων!!!”.

 

 

[news247.gr]

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

13/01/26 12:18 μμ

Γιατί ο κόσμος κάνει λιγότερα παιδιά – Η σιωπηλή κρίση της υπογεννητικότητας

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

13/01/26 11:59 πμ

Απάντηση Οικουμενικού Πατριαρχείου σε Ρωσία: Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

13/01/26 11:54 πμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ – Ειρήνη Κατσινοπούλου: «Πηγή του κακού» η ενίσχυση της κατοχής γης και όχι της παραγωγής

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

13/01/26 11:05 πμ

Άννα Βίσση: «Μου άρεσε που ο Καπουτζίδης έγραψε στο reunion του “Παρά Πέντε” ότι η Βίσση είναι για πάντα»

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

13/01/26 10:59 πμ

Στέλιος Ρόκκος: Θεωρώ ότι το πιο επικίνδυνο είδος ανθρώπου είναι ο βλάκας

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

13/01/26 10:51 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί σήμερα στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

13/01/26 10:46 πμ

Πανελλαδική 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο στα ταξί

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

13/01/26 9:31 πμ

Παπασταύρου: Η δυναμική της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας παραμένει ισχυρή και πολυεπίπεδη

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» - «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

13/01/26 9:26 πμ

Κόντρα του Συλλόγου των θυμάτων των Τεμπών με την Καρυστιανού: «Όφειλε να παραιτηθεί» – «Θα φύγω αν μου το ζητήσει η συνέλευση»

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

13/01/26 9:19 πμ

Εκτός συνάντησης με τον πρωθυπουργό οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

13/01/26 8:43 πμ

Φορολογικό «διαζύγιο»: Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

13/01/26 8:38 πμ

 Πετρέλαιο: Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός Θεσσαλονίκης – Σκοπίων