Η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19 στη χώρα μας

 

 

Αυξήθηκαν τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε ακόμη 2 θανάτους και μόλις 3 νέα κρούσματα.

Συνολικά οι νεκροί από τον ιό στη χώρα μας φτάνουν τους 168 ενώ το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας είναι 2.853.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι 21.

Σε ΜΕΘ αγοράκι 8 μηνών με κορονοϊό

Χθες 20 Μαΐου, έγινε γνωστό ότι να βρέφος 8 μηνών νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Tο αγοράκι νοσηλεύεται σε ΜΕΘ και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, είναι σταθερή.


Το παιδάκι, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, επισκέφθηκε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οι παιδικοί σταθμοί θα ανοίξουν μαζί με τα δημοτικά σχολεία

Μαζί με τα δημοτικά σχολεία θα ανοίξουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει εφόσον ληφθεί η σχετική απόφαση, για την οποία αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Την επόμενη εβδομάδα επαναλειτουργούν Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ και Κέντρα Διημέρευσης ΑμεΑ, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, που θα καθοριστούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας.

Για τα δημοτικά σχολεία, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως η απόφαση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, καθώς αξιολογούνται από τον πρωθυπουργό οι εισηγήσεις των ειδικών. Έδωσε ωστόσο ένα στίγμα, σημειώνοντας και πάλι πως είναι σημαντικό για τα παιδιά να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους.

Οι ανακοινώσεις, σε κάθε περίπτωση, αναμένονται τις επόμενες ημέρες, όπως και οι ανακοινώσεις αναφορικά με τις κατασκηνώσεις.

Views: 22