Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
24.8 C
Serres

Τζανακόπουλος: «Ο θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας είναι ανεπίτρεπτο πλήγμα στη Δημοκρατία»

Δήλωση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Τζανακόπουλου

«Ο θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας, όσο αποκρουστικά και αν είναι τα εγκλήματά του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός», τονίζει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος.


«Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει το θάνατο ως ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα», σημειώνει και προσθέτει ότι μία τέτοια εξέλιξη «θα αποτελούσε τομή ιστορικής σημασίας, θα σηματοδοτούσε μια ανεπίτρεπτη αλλαγή παραδείγματος από τον ευρωπαϊκό πολιτικό φιλελευθερισμό».


«Και δεν πρέπει να το επιτρέψει κανείς μας», καταλήγει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.


Babis



Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:


«Ο θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας, όσο αποκρουστικά και αν είναι τα εγκλήματά του, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η δημοκρατία μας δεν αναγνωρίζει το θάνατο ως ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα, για οποιαδήποτε παράβαση των κανόνων που συγκροτούν τον κοινό κώδικα της συμβίωσής μας.

Μια τέτοια πιθανότητα θα αποτελούσε τομή ιστορικής σημασίας, θα σηματοδοτούσε μια ανεπίτρεπτη αλλαγή παραδείγματος από τον ευρωπαϊκό πολιτικό φιλελευθερισμό.

Και δεν πρέπει να το επιτρέψει κανείς μας».

ΠολιτικήΤζανακόπουλος: «Ο θάνατος κρατούμενου από απεργία πείνας είναι ανεπίτρεπτο πλήγμα στη Δημοκρατία»

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Β.Κικίλιας: Συγκρατήσαμε τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια – Καμία αύξηση το καλοκαίρι

Στο γεγονός της συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια...

Σ. Φάμελλος: Οι εργαζόμενοι και σήμερα διεκδικούν τα δικαιώματά τους στην εργασία

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια ημέρα μνήμης και αγώνα....

Δ. Κουτσούμπας: Το πραγματικό δίλημμα της εποχής μας είναι σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα

«Αυτό το σάπιο σύστημα, αυτό το διεφθαρμένο κράτος των...

Τελευταία Νέα